Welkom op bedrijventerrein Roerstreek

Bedrijvigheid in de Roerstreek

Ontdek bedrijventerrein Roerstreek in Roermond. Dit terrein is ontzettend belangrijk voor de lokale economie. Hier vind je namelijk ontzettend veel grote multinationals met ieder honderden tot duizenden werknemers uit de regio. Niet vreemd dus dat dit terrein voor veel werkgelegenheid zorgt. Maar ook de kleinere, lokale (familie)bedrijven op dit terrein leveren een belangrijke bijdrage aan Roermond. Benieuwd naar dit terrein? Lees dan snel verder en maak kennis met enkele ondernemingen.

Ontdek dit bedrijventerrein
Parkmanagement terrein Roerstreek
Werp een nieuwe blik op dit energieke bedrijventerrein

Bedrijventerrein Roerstreek in vogelvlucht

Op bedrijventerrein Roerstreek vind je op ieder moment van de dag ontzettend veel bedrijvigheid. Niet gek natuurlijk met zo veel grote, internationale organisaties. Op dit terrein zitten grote logistieke spelers en productiebedrijven maar ook kleinere (familie)bedrijven. Deze mix zorgt voor een bruisende omgeving waar je met veel verschillende vakgebieden terecht kunt. Ontdek zelf deze levendige en belangrijke economische omgeving van Roermond via de volgende dronebeelden. We weten zeker dat je enkele ondernemingen nog niet kent. Bekijk de dronebeelden zelf!

Producent van hoogwaardige schuimproducten rechtstreeks vanuit Roermond

Sekisui Alveo

Sekisui Alveo AG werd in 1971 opgericht in Luzern, Zwitserland en behoort al sinds 1973 tot het wereldwijd opererende Japanse chemiebedrijf Sekisui Chemical Group. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 23.000 werknemers en 150 dochterbedrijven. In Roermond is Sekisui Alveo al sinds 1973 actief. In Roermond werken ruim 400 medewerkers iedere dag om sterke, duurzame en hoogwaardige schuimproducten te produceren voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Zo wordt het product Alveolit, een polyolefineschuim, ingezet in diverse sectoren. Denk hierbij aan de interieurbekleding van de meeste Europese autofabrikanten, tapes voor grote medische merken maar ook de bouw- en installatiewereld. Een ander populair product is Alveolen, een veelzijdig polyolefineschuim. Dit product wordt vaak verwerkt in sneakers en is een geliefd product in de wereld van de orthopedie. Het is dus duidelijk: De producten van Sekisui Alveo in Roermond worden overal ter wereld én in ontzettend veel industrieën gebruikt. Lees verder en ontdek dit mooie bedrijf in Roermond.

Lees meer over Sekisui Alveo in Roermond
Bedrijventerrein Roerstreek Sekisui Alveo 1
De wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen

ROCKWOOL

ROCKWOOL maakt deel uit van de ROCKWOOL Group en is met haar 11.700 medewerkers in meer dan 39 landen wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen. Bij ROCKWOOL in Roermond werken iedere dag 1200 enthousiaste medewerkers verdeeld over de diverse dochterbedrijven aan de productie van steenwoloplossingen. Niet alleen de productie maar ook het management van Rockfon, Rockpanel, Grodan en Lapinus is in Roermond gevestigd. Hierdoor is het bedrijf zowel operationeel als ook strategisch actief betrokken en zeer relevant voor de ROCKWOOL Group.

Meer lezen over ROCKWOOL in Roermond
Werken bij Rockwool Roermond
Expert op het gebied van golfkarton verpakkingen

Spee Golfkarton

Sinds 1990 zijn ze bij Spee Golfkarton actief op de markt van golfkarton verpakkingen. Voor zowel het ontwikkelen als het leveren van de verpakkingen ben je bij deze ondernemers aan het juiste adres. Met een zeer korte levertijd (binnen 24 of 48 uur!) heb je bovendien gegarandeerd altijd zeer snel de verpakkingen in huis. Dit mooie familiebedrijf heeft op het bedrijventerrein Roerstreek een grote vestiging met veel warehousecapaciteit. Hierdoor kan het bedrijf altijd voldoende voorraad en JIT (Just In Time) bezorging garanderen. Klik verder om nog meer over deze ondernemers te weten te komen.

 

Meer lezen over Spee Golfkarton
Werken in Roermond bij Spee Golfkarton
Hét adres voor al jouw verhuisvraagstukken

Rik Dieteren Woningontruiming & Verhuizingen

Rik Dieteren is een begrip in Roermond en omstreken. Het fullservice verhuisbedrijf is opgericht door Rik Dieteren zelf (what’s in a name?) en richt zich volledig op alle verhuisvraagstukken. Zo ben je hier aan het juiste adres als je hulp zoekt bij (particuliere én zakelijke) verhuizingen of ontruimingen. Maar ook voor opslag en ondersteuning bij het ophalen van afval biedt het bedrijf ondersteuning. De verhuisservices van Rik Dieteren onderscheiden zich door de ruime ervaring van de onderneming, het onderscheidende vermogen door de inzet van de medewerkers, het vakmanschap en de mentaliteit. Een ding is zeker: hier zit je met al jouw verhuisvraagstukken op de juiste plek.

Meer lezen over Rik Dieteren Woningontruiming & Verhuizingen
Werken in Roermond bij Rik Dieteren
Internationale speler op het gebied van schokabsorptie

Schmitz Foam Products

Schmitz Foam Products is in 1935 opgericht en is een echt familiebedrijf. Inmiddels heeft de vierde generatie de touwtjes in handen van deze innovatieve organisatie. Het meest bekende product van Schmitz is de beroemde ‘schokpad’. Dit zijn speciale schokabsorberende ondervloeren die worden ingezet onder kunstgras voor sportvelden en speeltuinen. Bovendien hebben deze schockpads drainage-capaciteit waardoor er geen water blijft staan. Dat deze producten van Schmitz Foam Products een succes zijn, blijkt uit de opening van een hypermoderne fabriek in de Verenigde Staten in 2017. Vanaf nu gaan de producten van Schmitz vanuit de VS en Roermond de hele wereld over.

© Foto Schmitz Foam Products
Lees meer over Schmitz Foam Products
Schmitz BV in Roermond
Expert op het gebied van veiligheidsproducten

Linssen Veiligheid

Op bedrijventerrein Roerstreek vind je ook Linssen Veiligheid, dé experts op het gebied van veiligheidsproducten. Al tientallen jaren zorgt dit bedrijf voor de levering en het onderhoud van veiligheidsproducten bij ondernemers in de regio. Hier ben je aan het juiste adres voor blusmiddelen, noodverlichtingen, EHO middelen, rookmelders en nog veel meer. Ook voor deskundig advies, BHV opleidingen, controles en vakkundig beheer zit je bij Linssen Veiligheid goed. Het bedrijf is daarom in deze regio een bekende naam voor alle veiligheidsvraagstukken.

Meer lezen over Linssen Veiligheid
Linssen Veiligheid in Roermond
Wereldwijde marktleider in transport en logistiek

UPS Supply Chain Solutions

Iedereen die het bedrijventerrein weleens heeft bezocht, is het vast opgevallen: UPS Supply Chain Solutions is duidelijk op bedrijventerrein Roerstreek aanwezig. De grootste koeriersdienst ter wereld zorgt dagelijks mede vanuit Roermond samen met de vele medewerkers voor logistieke oplossingen in de meest uiteenlopende branches. Denk hierbij aan oplossingen voor branches zoals retail, healthcare, hightech en de industriële productie. Het duurzame distributiecentrum in Roermond is voor UPS mede vanwege de centrale, geografische ligging in Europa van groot belang. Lees verder en maak kennis met UPS Supply Chain Solutions in Roermond.

Meer lezen over UPS Supply Chain Solutions
UPS in Roermond
Wereldwijde logistieke partner voor de gezondheidssector

UPS Healthcare

Sinds 2009 is tevens UPS Healthcare actief in Roermond. UPS Healthcare helpt bedrijven in de gezondheidssector met slimme, logistieke oplossingen. Denk hierbij aan oplossingen waardoor bedrijven productiever, schaalbaarder en slimmer kunnen werken. Met ruim 1200 medewerkers zorgt UPS in Roermond voor deze oplossingen voor medische organisaties in héél Europa. De locatie in Roermond dient daarom als een heuse Europese healthcare hub voor UPS Healthcare. Lees verder om meer te weten te komen over de activiteiten van UPS Healthcare in Roermond.

Meer lezen over UPS Healthcare
UPS Healthcare in Roermond
Ontdek Parkmanagement Midden-Limburg

Meer weten over de bedrijventerreinen

Wil je meer te weten komen over de bedrijventerreinen in Roermond en omgeving, zoals de werkgevers, projecten en kansen voor nieuwe ondernemers? Neem dan contact op met Parkmanagement Midden-Limburg (afgekort: PML). Als overkoepelende organisatie zet PML zich actief in om alle BIZ-terreinen zorgvuldig te besturen samen met haar ondernemers. Ze zijn daarom dé contactpersoon voor al jouw vragen over de lokale bedrijventerreinen. Klik snel verder om contact te zoeken met Parkmanagement Midden-Limburg.

Meer weten over Parkmanagement Midden-Limburg
Ontdek een wereld aan bedrijvigheid in Roermond

Bekijk meer bedrijventerreinen