Welkom op bedrijventerrein Roerstreek

Bedrijvigheid in Roermond

Ontdek bedrijventerrein Roerstreek in Roermond. Dit terrein is ontzettend belangrijk voor de lokale economie. Hier vind je namelijk ontzettend veel grote multinationals met ieder honderden tot duizenden werknemers uit de regio. Niet vreemd dus dat dit terrein voor veel werkgelegenheid zorgt. Maar ook de kleinere, lokale (familie)bedrijven op dit terrein leveren een belangrijke bijdrage aan Roermond. Benieuwd naar dit terrein? Lees dan snel verder en maak kennis met enkele ondernemingen.

Ontdek dit bedrijventerrein
Werp een nieuwe blik op dit energieke bedrijventerrein

Bedrijventerrein Roerstreek in vogelvlucht

Op bedrijventerrein Roerstreek vind je op ieder moment van de dag ontzettend veel bedrijvigheid. Niet gek natuurlijk met zo veel grote, internationale organisaties. Op dit terrein zitten grote logistieke spelers en productiebedrijven maar ook kleinere (familie)bedrijven. Deze mix zorgt voor een bruisende omgeving waar je met veel verschillende vakgebieden terecht kunt. Ontdek zelf deze levendige en belangrijke economische omgeving van Roermond via de volgende dronebeelden. We weten zeker dat je enkele ondernemingen nog niet kent. Bekijk de dronebeelden zelf!

Producent van hoogwaardige schuimproducten rechtstreeks vanuit Roermond

Sekisui Alveo

Sekisui Alveo AG werd in 1971 opgericht in Luzern, Zwitserland en behoort al sinds 1973 tot het wereldwijd opererende Japanse chemiebedrijf Sekisui Chemical Group. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 23.000 werknemers en 150 dochterbedrijven. In Roermond is Sekisui Alveo al sinds 1973 actief. In Roermond werken ruim 400 medewerkers iedere dag om sterke, duurzame en hoogwaardige schuimproducten te produceren voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Zo wordt het product Alveolit, een polyolefineschuim, ingezet in diverse sectoren. Denk hierbij aan de interieurbekleding van de meeste Europese autofabrikanten, tapes voor grote medische merken maar ook de bouw- en installatiewereld. Een ander populair product is Alveolen, een veelzijdig polyolefineschuim. Dit product wordt vaak verwerkt in sneakers en is een geliefd product in de wereld van de orthopedie. Het is dus duidelijk: De producten van Sekisui Alveo in Roermond worden overal ter wereld én in ontzettend veel industrieën gebruikt. Lees verder en ontdek dit mooie bedrijf in Roermond.

Lees meer over Sekisui Alveo in Roermond
De wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen

ROCKWOOL

ROCKWOOL maakt deel uit van de ROCKWOOL Group en is met haar 11.700 medewerkers in meer dan 39 landen wereldmarktleider op het gebied van steenwoloplossingen. Bij ROCKWOOL in Roermond werken iedere dag 1200 enthousiaste medewerkers verdeeld over de diverse dochterbedrijven aan de productie van steenwoloplossingen. Niet alleen de productie maar ook het management van Rockfon, Rockpanel, Grodan en Lapinus is in Roermond gevestigd. Hierdoor is het bedrijf zowel operationeel als ook strategisch actief betrokken en zeer relevant voor de ROCKWOOL Group.

Meer lezen over ROCKWOOL in Roermond
Internationale speler op het gebied van schokabsorptie

Schmitz Foam Products

Schmitz Foam Products is in 1935 opgericht en is een echt familiebedrijf. Inmiddels heeft de vierde generatie de touwtjes in handen van deze innovatieve organisatie. Het meest bekende product van Schmitz is de beroemde ‘schokpad’. Dit zijn speciale schokabsorberende ondervloeren die worden ingezet onder kunstgras voor sportvelden en speeltuinen. Bovendien hebben deze schockpads drainage-capaciteit waardoor er geen water blijft staan. Dat deze producten van Schmitz Foam Products een succes zijn, blijkt uit de opening van een hypermoderne fabriek in de Verenigde Staten in 2017. Vanaf nu gaan de producten van Schmitz vanuit de VS en Roermond de hele wereld over.

© Foto Schmitz Foam Products
Lees meer over Schmitz Foam Products
Ontdek een wereld aan bedrijvigheid in Roermond

Bekijk meer bedrijventerreinen