Verder leren in de regio

Middelbare scholen in Roermond

Heeft je kind het basisonderwijs afgerond? Dan is er ook voor het voortgezet onderwijs in Roermond voldoende keuze. In Roermond en omstreken heb je namelijk diverse middelbare scholen die voor ieder kind én ieder niveau passend onderwijs bieden. Ook ben je in Roermond aan het juiste adres voor vernieuwende onderwijsmethodes voor het voortgezet onderwijs. Hebben we je interesse gewekt en ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder en ontmoet de lokale middelbare scholen.

Ontdek het voortgezet onderwijs
Leren in Roermond

Met plezier leren bij BC Broekhin

BC Broekhin Roermond biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs op het vmbo, havo, atheneum, gymnasium, tto en de vrijeschool. In de afgelopen 50 jaar heeft BC Broekhin zich ontwikkeld tot een plek waar jongeren zich thuis voelen. Vertrouwen, vrijheid en passende ondersteuning zijn daarbij van onmiskenbaar belang. Durf de wereld om je heen te ontdekken. Durf jezelf te zijn. Durf te dromen!

We blijven op zoek naar wat de leerling kan en wat hij wil. We ondersteunen als dat nodig is en dagen uit waar dat kan. Zorg en aandacht voor élke leerling zit in het DNA van onze school. We blijven, samen met ouders, altijd in gesprek over kansen en mogelijkheden.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen en onze medewerkers samen leren, werken en leven in een prettige, veilige en groene omgeving. Zo wordt bijgedragen aan een rustige sfeer waarbij onze onderwijsassistenten aanwezig zijn om in pauzes, tussenuren en rondom de lesuren een luisterend oor en ondersteuning te bieden. Lesuitval kunnen we daarom goed opvangen, zodat onze leerlingen vooruit kunnen met hun schoolwerk. Ook beschikt onze school over vier grote gymzalen en een zeer uitgebreid overblijf- en sportpark met twee grote sportvelden, verharde velden en een beachvolleybalveld.

Nog voordat we kunnen denken aan overhoringen, proefwerken en examens steken we veel energie in het écht leren kennen van onze leerlingen. We beginnen elk schooljaar met een startweek en daarnaast blijven we met leerlingen en ouders in gesprek. Hoe kunnen we de omstandigheden verbeteren? Hoe kunnen we leerlingen meer laten floreren? Wat heeft deze specifieke leerling nodig om zich prettiger te voelen, beter te presteren, gelukkiger te worden?

Meer lezen over BC Broekhin
BC Broekhin Roermond

Leren door te doen bij Yuverta

Yuverta in Roermond is een vmbo school voor studenten die vooral willen leren door te doen. Naast de verplichte theorievakken leer je hier namelijk ook veel over dieren, bloemen, natuur, voeding, techniek en outdoor. Het maakt niet uit welke leerweg je kiest. Bij Yuverta staan ze voor je klaar om samen je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dankzij het brede aanbod van vakken kunnen alle leerlingen met hun diploma doorstromen naar alle niveaus en sectoren van het mbo. Lees meer over het onderwijs bij Yuverta in Roermond.

Yuverta in Roermond ontdekken
Onderwijs bij Yuverta Roermond

Bepaal je eigen route bij Wings Agora

Wil je kind vooral op zijn of haar eigen manier de wereld ontdekken? Dan is Wings Agora in Roermond hét adres voor het voortgezet onderwijs van je kind. Hier zijn niet de vakken of het onderwijssysteem leidend, maar juist de persoonlijke interesses en motivatie van de leerling. Vanuit Wings Agora starten ze vanuit de simpele vraag: wat wil de leerling maken, doen of leren? Samen met de leraren geven de leerlingen de vorm, inhoud en betekenis aan het ontwikkel- en leerproces. Op deze school tref je geen vakken en toetsen maar challenges die je op moet lossen. Dankzij de challenges leer je veel over jezelf en de wereld om je heen. Ook ontdek je hiermee wat je leuk vindt om later te gaan doen. Uiteraard sluit je de schoolperiode wel af met een regulier schoolexamen en landelijk eindexamen op vmbo, havo of vwo-niveau. Roermond was de koploper op het gebied van Agora onderwijs met de eerste school in 2014. Inmiddels zijn er door heel Nederland en Belgie scholen met Agora-onderwijs. Maak zelf kennis met het Agora onderwijs in Roermond.

© Foto Agora Roermond
Voortgezet onderwijs bij Agora
Onderwijs bij Agora Roermond

Van leren tot werken bij Praktijkonderwijs Roermond

Praktijkonderwijs Roermond is een Excellente kleinschalige, overzichtelijke school waar iedereen elkaar kent. Van leren tot werken. Dat is het vertrekpunt van waaruit Praktijkonderwijs Roermond werkt. Iedere leerling heeft leermoeilijkheden, maar we gaan ervan uit dat elke jongere ook een talent voor iets heeft. De hoofdtaak is: samen met elke leerling erachter komen wat dat unieke talent is, om daarna dit talent verder te ontwikkelen. We willen er zorg voor dragen dat elke jongere op het juiste moment, op de juiste plek, het juiste onderwijs en de juiste zorg aangeboden krijgt. Het doel is dat de leerling zo zelfstandig mogelijk functioneert en zoveel mogelijk meedoet in de samenleving. Hiervoor is werk van groot belang: een goede voorbereiding hierop is een van de kerntaken. De school biedt maatwerk en gepersonaliseerd onderwijs waarbij uitstroom naar werk of, indien haalbaar, MBO het doel is. De school wil een “warme” omgeving bieden en van daaruit leerlingen begeleiden op de weg naar zelfstandigheid. Naast het aanleren van werknemersvaardigheden is er vanuit het Praktijkonderwijs veel oog voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerling. Zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, empathie en zelfregulatie zijn belangrijke onderdelen in een mensenleven.

Lees meer over Praktijkonderwijs Roermond
Praktijkonderwijs Roermond

Iedereen kan zijn wie hij of zij is bij de Wijnberg

De Wijnberg biedt speciaal– en voortgezet speciaal onderwijs aan kinderen en jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte. Leerlingen verblijven tijdelijk bij ons onder het motto ‘zo kort als mogelijk, zo lang als nodig’. Wij creëren een veilig klimaat dat gebaseerd is op vertrouwen, waarin iedereen kan zijn wie hij of zij is. Vanuit ieders ontwikkelingsperspectief organiseren wij een geïntegreerd en gespecialiseerd aanbod van onderwijs, zorg en ondersteuning. Hierbij gaan we uit van ieders talenten en mogelijkheden en stimuleren we leerlingen om autonomie te nemen in hun eigen ontwikkeling. Wij hebben de expertise om onze doelgroep optimale en doelgerichte ontwikkelkansen te bieden. Vanuit deze expertise participeren wij in de regio.

Meer lezen over de Wijnberg
Ortolaan in Roermond
Leren in Roermond en omgeving

Het voortgezet onderwijs ontdekken

Ben je nieuwsgierig waar de bovengenoemde scholen zich bevinden? Maak dan gebruik van deze interactieve kaart waarmee je heel eenvoudig kunt ontdekken waar de diverse scholen in Roermond zitten. Als je in Roermond woont (of gaat wonen) is er altijd een passende school bij jou in de buurt. Bekijk zelf het voortgezet onderwijs in Roermond.

Locaties van het voortgezet onderwijs in de regio

Leren in Roermond

Bezoek tip!

Ook buiten het centrum van Roermond is het voortgezet onderwijs aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de vestiging van BC Broekhin aan de rand van de stad. Met de fiets is jouw kind binnen no time op school, ook voor scholen aan de rand van Roermond en daarbuiten.

De Wijnberg

Praktijkonderwijs Roermond

ROER College

Yuverta Roermond

BC Broekhin

Agora Roermond

NT2 Mundium College

Praktijkonderwijs Roermond

Niekée Roermond

Bezoek tip!

Ook buiten het centrum van Roermond is het voortgezet onderwijs aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de vestiging van BC Broekhin aan de rand van de stad. Met de fiets is jouw kind binnen no time op school, ook voor scholen aan de rand van Roermond en daarbuiten.
Onderwijs voor alle niveau's
Ook speciaal voortgezet onderwijs
Diverse scholen op fietsafstand
Persoonlijke aandacht voor ieder kind
Het voortgezet onderwijs in de complete regio

Maak kennis met nóg meer scholen

Ben je onder de indruk van bovengenoemde scholen? Dat is geheel begrijpelijk! Het zijn namelijk allemaal top onderwijsinstellingen waar je kinderen goed en uniek onderwijs ontvangen. Maar misschien wil je graag nóg meer scholen in deze regio leren kennen. Daarvoor is het zogenoemde ‘SchoolKompas’ ontstaan. Op deze separate website ontdek je de overige scholen die nog niet eerder aan bod kwamen. Klik snel verder en ontdek ook de andere onderwijsinstellingen in Roermond en omgeving.

Nóg meer scholen ontdekken
Vervolgonderwijs in de regio Roermond

Tijd voor het vervolgonderwijs?

Na een succesvolle afronding van het voortgezet onderwijs is het vervolgonderwijs ook in Roermond mogelijk. Je bent van harte welkom bij de mbo-opleidingen van Yuverta en Gilde Opleidingen. Deze twee grote onderwijsinstellingen hebben een ontzettend divers aanbod aan opleidingen. Er zit dus gegarandeerd een interessante opleiding voor jouw kinderen tussen. Ben je op zoek naar een hogeschool of universiteit? Dan ben je vanuit Roermond binnen enkele minuten in de nabijgelegen steden. Roermond is daarom ook een perfecte uitvalsbasis voor het vervolgonderwijs.

 

Vervolgonderwijs in Roermond ontdekken
Vervolgonderwijs in Roermond