Thuiskomen in Roermond

Cultuur & Genieten in Roermond

Roermond is bij uitstek een geschikte stad om heerlijk te genieten. Bijkletsen op een gezellig terras, pootjebaden bij de Maasplassen, cultuur snuiven in het historisch centrum of shoppen in één van de gezellige straatjes. In Roermond valt er genoeg te genieten. Wandelend door de straten van de stad voel jij je vast en zeker helemaal thuis. Laat ons je verrassen met tips uit de regio op het gebied van recreatie en cultuur. Beleef de regio en ontdek jouw nieuwe favoriete hotspots in en rondom Roermond.

Bekijk de tips
Einkaufen in Roermond
Vrijmibo Roermond
Fietsen naar Roermond
Wandelen Roermond
Antiek brocante Markt Roermond
Tips voor tijdens je bezoek

Bourgondisch eten en drinken

Een lekker stuk Limburgse vlaai, een vers getapt lokaal biertje of een goed glas wijn: in Roermond is het niet nodig om een compromis te sluiten. Je vindt het allemaal in onze regio. Begin de dag met een kopje koffie en een gezond ontbijtje om eens even goed wakker te worden. Vervolg je reis bij een van de gezellige pleinen waar je van een bourgondische lunch kunt genieten, zoals bij Lunchroom Goede Tijden of het Munsterhof. Vergeet niet je drukke dag te eindigen met een welverdiende verrassende cocktail bij een van de vele trendy bars, zoals op het dakterras van Bistro Two of op het Stationsplein bij Bistro TwentyThree. Kies zelf jouw favoriete locatie in Roermond en omstreken voor een dagje genieten.

Ontdek alle horeca in Roermond
Ontdek de bezienswaardigheden

Cultuur snuiven in Roermond

Roermond heeft absoluut geen tekort aan historische plekken en gebouwen. Zelfs de meest doorgewinterde cultuurliefhebber zal zich verwonderen aan het culturele erfgoed van deze stad. Ontdek de historie, de oude statige huizen, de bijzondere winkelpanden en de prachtige kerken in de binnenstad van Roermond. Steek bijvoorbeeld een kaarsje aan in de Munsterkerk op het Munsterplein. Sla ook zeker niet het Cuypershuis van de beroemde Roermondse architect Pierre Cuypers over. Verfris je kennis en leer meer over de geschiedenis van de regio.

Meer bezienswaardigheden ontdekken
Munsterkerk Roermond

Genieten buiten de stadsmuren

De historische binnenstad is prachtig, maar Roermond heeft meer te bieden. Denk bijvoorbeeld het grote water(sport)gebied waar jij je helemaal kunt uitleven. En de wandelroutes? Die liggen hier voor het oprapen. Bekijk nog meer tips om lekker te genieten in Roermond.

Meer tips om te genieten in Roermond
Bedrijventerrein Roerdalen De Herkenbosche
Duik de natuur in

Erop uit in Roermond en omstreken

Pak je rugzak, trek je wandelschoenen aan en vergeet je (elektrische) fiets niet! Roermond heeft namelijk een gevarieerd aanbod aan wandel- en fietsroutes. Van interessante stadswandelingen tot een ommetje in de nabije natuur, er is altijd een passende uitdaging voor iedere wandelliefhebber. Denk aan Nationaal Park de Meinweg waar diverse wandelroutes beschikbaar zijn. Ook fietsliefhebbers zijn in de regio Roermond aan het juiste adres. Vanuit Roermond fiets je met alle gemak met je mountainbike of wielrenfiets verschillende fietsroutes, die je zelfs door Duitsland óf België leiden. Dankzij een groot netwerk aan knooppunten kun je nog een heel tijdje vooruit. Ontdek meer wandel- en fietsroutes

Wandel- en fietsroutes ontdekken
Geniet van de meest verrassende evenementen

Evenementen beleven in Roermond

In Roermond is er altijd wat te doen! De stad telt ongelofelijk veel evenementen, van grootschalige festivals tot kleine buurtfeesten. Denk bijvoorbeeld aan SOLAR, maar ook aan het Bevrijdingsfestival, de 11de van de 11de, Sjtasiefestasie en de festiviteiten rondom Koningsdag. Ook voor middelgrote evenementen zoals ROERMONDVOL Oldtimers, de populaire Sjoemelmert, het Fashion Event, de Cityswim, het Roerdelta concert, de Jaarmarkt en de weekmarkten zit je in Roermond goed. Er is vrijwel iedere week (en soms zelfs iedere dag) iets te beleven in de stad. Bekijk zelf de actuele evenementenkalender en ontdek welke evenementen binnenkort plaatsvinden.

Ontdek alle evenementen
Muziekfeest op het Plein Roermond 2023
Geniet van een goede werk- en privebalans

Heerlijk wonen & werken in Roermond

Optimaal genieten van het goede leven in Roermond doe je door in deze regio te wonen en/of te werken! Roermond is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Hier kun je in vrijwel ieder vakgebied aan de slag bij de meest interessante werkgevers. Ook de woongebieden zijn zeer divers: lekker landelijk wonen in de omringende dorpen of juist heel centraal in de populaire wijken rondom de binnenstad. Verdiep je in Roermond als totaalpakket en ontdek de interessante werkgevers, vacatures en woonomgevingen zelf.

Ontdek Roermond als totaalpakket
Werken in Roermond