Ontdek de minder bekende parels van Roermond

Genieten buiten de stadsmuren

De binnenstad van Roermond is natuurlijk dé plek waar je met veel plezier kunt shoppen, borrelen en amuseren. Maar ook buiten de stadsmuren van de binnenstad zijn er in Roermond veel unieke locaties die je écht moet bezoeken. Zelfs voor de inwoners van Roermond en omgeving zijn deze pareltjes niet altijd bekend. Laat ons je inspireren met de volgende aanraders.

Ontdek de minder bekende parels
Waterpret in Roermond Marina Oolderhuuske
Plezier op en aan het water bij de Maasplassen

Watersportplezier in Roermond

Ondanks dat de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland is (met ruim 3000 hectare oppervlakte), zijn er nog veel mensen niet bekend met deze parel. De Maasplassen is het paradijs van de watersportliefhebber. Hier kun je lekker zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, kajakken en zelfs wakeboarden. Als je dus graag een actieve dag op het water wilt beleven, zit je hier goed. Huur een zeilboot, jacht of sloep en vaar via mooie vaarwegen van de ene plas naar de andere. Met diverse jachthavens in de buurt kun je altijd ergens aanmeren. Ook als je niet zo’n waterrat bent, is de Maasplassen ontzettend leuk. Geniet in de zomermaanden van de mooie dagstranden en kom tot rust. Bij Resort Marina Oolderhuuske kun je een bootje huren, een vakantiewoning huren én van een goede lunch of diner genieten. Waar wacht je nog op? Bezoek deze unieke parel van Roermond.

Meer lezen over waterpret in Roermond
Marina Oolderhuuske in Roermond
Ontdek golfbaan de Herkenbosche

Golfen en genieten in een bosrijke omgeving

Wist je dat op slechts enkele minuten rijden vanaf de Roermondse binnenstad een prachtige golfbaan te vinden is? Zelfs voor veel inwoners van Roermond (en omgeving) is deze golfbaan onbekend. Golfbaan de Herkenbosche ligt in Herkenbosch en aan de rand van bedrijventerrein Roerdalen. Maar vergis je niet: de route naar de golfbaan mag dan vrij industrieel zijn, de locatie van deze golfbaan is écht midden in een bosrijke omgeving. Ook niet-golfers zoals fietsers en wandelaars zijn hier van harte welkom. Bij de Herkenbosche kun je namelijk ook heerlijk borrelen en van een lekker hapje genieten. De golfbaan is daarom ook een prima bestemming voor iedereen die niet zoveel met golfen heeft maar wel graag in een bosrijke omgeving geniet.

Meer over golfbaan de Herkenbosche
Bedrijventerrein Roerdalen De Herkenbosche
Loop ontzettend veel mooie routes, ook over de grens!

Een wereld aan wandelroutes

De regio Roermond is rijk aan ontzettend veel mooie wandelroutes (én fietsroutes). Een gebied wat je zeker moet ontdekken is het Nationaal Park de Meinweg. Dit omvangrijke gebied ligt aan de rand van Roermond en dichtbij de Duitse grens. Dit prachtige, afwisselende landschap brengt je zeker tot rust. De bekende drietal steile overgangen met een totaal hoogteverschil van 50 meter zijn kenmerkend voor dit gebied. Dankzij het gevarieerde landschap met zowel droge heidegebieden als broekbossen telt dit gebied meer dan 767 soorten planten en bomen. Kies een wandelroute die bij je past en ontdek de Meinweg zelf!

 

Een ander mooi natuurgebied is het Swalmdal in het dorp Swalmen, vlakbij Roermond. Hier loopt het Nederlandse gedeelte van de rivier de Swalm richting de monding in de Maas. In dit mooie gebied vind je verschillende wandelroutes die door het bosgebied en pal langs de Swalm lopen. Sommige routes brengen je ook door het dorp Swalmen zelf. Een wandelroute in het Swalmdal is altijd een goed idee, ongeacht het seizoen!

Ontdek meer wandelroutes in de regio
Gezin wandelen stadspark