Wonen in de regio

Woongenot in Roermond

Roermond voelt als thuis. De inwoners van deze regio beamen het allemaal: wonen in Roermond is niet slechts het eigenaarschap van een woonadres. Je bent onderdeel van een gemeenschap en geniet van het bourgondische leven. In Roermond woon je ruim, centraal en toch midden in de natuur. Ontdek zelf waarom wonen in deze regio zo uniek is. We weten zeker dat je nooit meer weg wilt.

Ontdek wonen in Roermond
Geen gebrek aan keuze

Een passend (t)huis voor iedereen

Of je nu op zoek bent naar je eerste woonhuis of droomt van dat ene sfeervolle appartement met prachtig uitzicht, in Roermond komen jouw woonwensen uit. Zowel voor koop- als huurwoningen biedt de stad Roermond en omstreken een gevarieerde selectie aan woonopties. Zo beschikt de stad over vrijwel alle type woningen: sfeervolle hoekwoningen, stadse appartementen, 2-onder-1-kapwoningen maar ook woningen voor de mens op leeftijd. Laat je verrassen door het ruime aanbod aan woonmogelijkheden in deze regio.

Gevarieerde aanbod ontdekken
Vernieuwing in Roermond

Met het oog op de toekomst

Roermond is al rijk aan een gevarieerd aanbod aan woningen, maar de regio staat niet stil. Op diverse locaties in Roermond en daarbuiten zijn verschillende woonprojecten gestart of al reeds gerealiseerd. Om zo aan alle wensen te voldoen van de huidige en toekomstige inwoners van de bruisende regio. Nieuwsgierig? Bekijk de volgende gerealiseerde woonprojecten en maak kennis met jouw mogelijke toekomstige (t)huis.

Residentie Akcros Zuid

© SDK Vastgoed
  • Moderne appartementen
  • Op loopafstand van de binnenstad
  • Uitzicht op de Roer
Meer woonopties ontdekken

Molenweg

© SDK Vastgoed
  • Riante stadswoningen
  • Vlakbij de ECI Cultuurfabriek
  • Herenhuizen met drie óf vier verdiepingen
Meer woonopties ontdekken

Manhattan

© SDK Vastgoed
  • High-end wonen aan de Maas
  • Luxe penthouses en appartementen
  • Uitzicht op het water én de stad
Meer woonopties ontdekken
Een huis voor iedereen

Creatieve oplossingen op de woningmarkt

Het is je vast niet ontgaan: ook in Limburg is er steeds meer vraag naar betaalbare woningen. Vooral voor starters, herstarters en mensen die met spoed een woning zoeken is deze situatie lastig. Rabobank biedt met bijvoorbeeld met Rabo SmartBuilds een creatieve oplossing. Met dit initiatief worden op gemeentelijke gronden waar reguliere woningbouw niet is toegestaan tijdelijke, CO2- en stikstofvriendelijke woningen gebouwd. Ze worden vrijwel compleet in de fabriek gebouwd en zijn gasloos. Ook in Midden-Limburg kan dit initiatief op veel enthousiasme rekenen. Meer weten? Lees dan snel verder.

Lees meer over deze creatieve oplossing

Veelgestelde vragen over wonen in Roermond

Waar kan ik in Roermond wonen?

Roermond kent een enorme diversiteit aan woningen en interessante wijken. Neem eens een kijkje bij enkele nieuwbouwprojecten in de wijk OolderVeste.

Huren in Roermond?

Wil je graag huren in Roermond? In deze gemeente zijn er diverse woningcorporaties zoals Wonen Zuid en Wonen Limburg die je met veel persoonlijke aandacht helpen. Vind een leuke huurwoning die bij je past.

Aan het water in Roermond?

Op diverse plekken in Roermond en omgeving woon je prachtig aan het water. Deze droom verwezenlijken kan hier dus echt! Lees verder op dit platform voor meer info.