Fabriek voor FFU-bielzen geopend

Nieuwe SEKISUI fabriek in Roermond

De aanwezigheid van het mondiale Japanse chemiebedrijf SEKISUI in Roermond is verder gegroeid met de opening van een gloednieuwe fabriek. Op het industrieterrein Roerstreek worden vanaf nu FFU-bielzen gemaakt voor de Europese spoorwegen. Het is de eerste FFU-fabriek van SEKISUI buiten Japan. Met de nieuwe fabriek is de productiecapaciteit bijna verdubbelt. De FFU-bielzen uit Roermond vinden daardoor nu nog sneller hun weg naar klanten zoals de metronetwerken in Hamburg en Londen. Nieuwsgierig geworden? Lees verder en kom meer te weten over de nieuwe SEKISUI fabriek in Roermond.

Lees meer over de nieuwe fabriek
SEKISUI nieuwe fabriek Roermond

Duurzame producten voor klanten in heel Europa

Tot zeer recent werden alle FFU-bielzen voor de Europese spoorwegen in Japan geproduceerd. Vanaf nu worden de klanten in Europa sneller voorzien van de duurzame FFU-bielzen met de opening van de fabriek in Roermond. De productiecapaciteit is zelfs bijna verdubbeld tot ongeveer 100.000 bielzen per jaar. FFU wordt al ruim 40 jaar als materiaal gebruikt voor bielzen en is daarmee een vertrouwd product voor de spoorwegmaatschappijen. Het gebruik van FFU-bielzen in plaats van traditionele, houten biezen biedt veel voordelen. De bielzen van synthetisch hout zijn net zo flexibel als echte houten bielzen maar zijn sterker en duurzamer, want ze gaan ruim 50 jaar mee en zijn 100% recyclebaar. Europa was overigens al een belangrijke markt voor de bielzen, maar de verwachting is dat de vraag naar FFU-bielzen de komende jaren verder zal groeien. Dit komt mede door de toenemende vraag vanuit Duitse en Britse spoorwegmaatschappijen. De fabriek in Roermond zal daarom een belangrijke rol spelen om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen.

SEKISUI nieuwe fabriek Roermond

Toekomstgerichte productiefaciliteit in Roermond

De nieuwe fabriek van SEKISUI in Roermond, die behoort tot SEKISUI ESLON, is zeer toekomstgericht. De innovatieve fabriek van 4.400 vierkante meter stelt het bedrijf in staat om sneller dan ooit de FFU-bielzen te kunnen produceren en daarmee de levertijd voor klanten drastisch te verminderen. Overigens is het volledige productieproces van de FFU-bielzen in Roermond duurzaam, want de complete productie wordt enkel met elektriciteit aangestuurd. De nieuwe productiefaciliteit biedt 14 medewerkers een werkplek en dit getal zal op de middellange termijn verder groeien naar 50 medewerkers.

Lees meer over de nieuwe SEKISUI fabriek
SEKISUI nieuwe fabriek Roermond

Feestelijke opening van de nieuwe SEKISUI fabriek

Na twee jaar bouwen is de nieuwe SEKISUI fabriek voor de productie van FFU-bielzen op 5 oktober 2023 feestelijk geopend. Onder toeziend oog van 100 klanten en relaties openden de lokale en Japanse delegatie op bijzondere wijze de fabriek. De ‘Kagami Biraki’ ceremonie, die de transitie van een stadium naar het volgende succesvolle stadium moet aanduiden, zorgde voor een typisch Japanse touch tijdens de opening. Mede dankzij deze nieuwe fabriek verhoogt SEKISUI de productiecapaciteit van de FFU-bielzen met een factor 1.8 en ontstaan er de komende jaren meer banen in Roermond om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Lees meer over de opening van de nieuwe fabriek
SEKISUI nieuwe fabriek Roermond