Ontdek wonen in Roermond en omgeving

Wonen in de binnenstad

Als je écht stads en super centraal wilt wonen, is wonen in- en nabij de Roermondse binnenstad vast iets voor jou. Hier woon je letterlijk op loopafstand van alle winkels, horeca en andere voorzieningen. Je bent binnen no-time op het station en er is altijd wat te beleven. Klinkt wonen in de binnenstad (en de omringende buurten zoals Roerzicht) als muziek in de oren? Lees dan snel verder en kom meer te weten over wonen in de Roermondse binnenstad.

Meer over wonen in de binnenstad
Wat moet je weten over wonen in de binnenstad

De binnenstad in een notendop

Wonen in de buurt van de winkelstraten van Roermond is vooral populair bij iedereen die op zoek is naar een supersociale en levendige omgeving. In deze omgeving is er namelijk altijd van alles te beleven. Als je op zoek bent naar een hele rustige, landelijke omgeving is een andere buurt waarschijnlijk meer jouw ding. Als je in- en nabij de binnenstad woont heb je de voorzieningen voor het oprapen. Winkels, horeca, noem maar op. Ook het station (trein en bus) is op loopafstand waardoor je eenvoudig en snel van- en naar je werk en school kunt reizen. Het beste van beide werelden vind je in de wijk ‘Roerzicht’. Hier woon je namelijk nog altijd op loopafstand van alle voorzieningen maar wel een stuk rustiger. Hier vind je vooral oudere en zeer karakteristieke woningen. Ook voor jonge(re) gezinnen met een groter budget is deze wijk zeer geliefd.

Ontdek de binnenstad
Wonen in de binnenstad

De voorzieningen in de binnenstad

Met de winkelstraten op loopafstand heb je als inwoner van het centrum het beste aanbod van Roermond. Maar ook andere voorzieningen zoals doctoren, (sport)verenigingen en het openbaar vervoer is allemaal binnen handbereik. Bekijk zelf op het onderstaande interactieve kaartje welke voorzieningen je allemaal tegenkomt in de buurten rondom de binnenstad van Remunj.

ECI Cultuurfabriek

Dé culturele hotspot van Roermond met restaurants, een theater, bioscoop, kunst en nog veel meer!

Cuypershuis

Het voormalige atelier van Pierre Cuypers is tegenwoordig een museum. Ontdek zijn geschiedenis in dit bijzondere museum vlakbij de binnenstad.

Basisschool De Steenen Brug

Goede basisschool in het centrum van Roermond

OBS aan de Roer

Openbare basisschool in Roermond

Roermondse Hockeyclub Concordia

Populaire hockeyclub in Roermond

Station Roermond

Treinstation en busstation van Roermond. Vanuit hier reis je razendsnel en eenvoudig naar de nabijgelegen dorpen en steden.

Laurentius Ziekenhuis

Hét ziekenhuis van Roermond. Het Laurentius Ziekenhuis scoort al jaren ontzettend hoog in verschillende categorieën en behoort tot de top van de ziekenhuizen in Nederland.

Mr. Sammi

Hip restaurant in de ECI Cultuurfabriek, absoluut het bezoeken waard!

Van der Valk Theaterhotel De Oranjerie

Theaterhotel aan het Kloosterwandplein, midden in Roermond!

Kloosterwandplein

Groot plein in de binnenstad met leuke winkeltjes en het bekende Van der Valk Theaterhotel de Oranjerie.

Munsterkerk

Prachtige, historische kerk aan het Munsterplein in het centrum van Roermond.

VVV Roermond

VVV punt in de binnenstad. Stel hier al jouw vragen tijdens je bezoek aan Roermond!

Sint Christoffelkathedraal

Prachtige kathedraal in Roermond, gelegen aan de rand van de Markt op de Grote Kerkstraat.

Designer Outlet Roermond

Winkelparadijs voor iedereen die graag mooie designer kleding koopt met korting oplopend tot wel 70%. Tevens ook een leuke locatie om te werken met vele retail én horecabanen.

Foroxity Filmarena

Grote bioscoop in Roermond, te vinden op het Kazerneplein.

De Markt

Marktplein in de binnenstad van Roermond. Hier vind je het stadhuis en vele cafés en restaurants.

Shoppingcenter Roercenter

Overdekt winkelcentrum in de binnenstad met kledingwinkels en supermarkten.

Stadspark

Kom tot rust in dit kleine stukje groen in de binnenstad. Zeker een aanrader!

Roerkade

Gezellige boulevard aan de Roer bomvol met leuke cafés en restaurants

Restaurants en cafés in de binnenstad

In Roermond kun je op ieder moment van de dag heerlijk (uit)eten! Ontdek zelf de vele restaurants en cafés voor ieder budget.

Winkelen in de gezellige straten

In de binnenstad van Roermond kun je heerlijk shoppen. Niet alleen bij de welbekende ketens maar ook vooral bij de kleine boetiekjes en speciaalzaken. Ontdek ze zelf!

Jumbo supermarkt binnenstad

Grote en moderne supermarkt in het Roercenter, in de binnenstad.

Albert Heijn supermarkt

Supermarkt in de binnenstad van Roermond
De bekende gezichten van de binnenstad

Inwoners van de binnenstad aan het woord

In de buurten rondom de binnenstad van Roermond is het gezellig wonen. Dat vinden wij niet alleen, ook de inwoners van het centrum van Roermond zijn het met ons eens. Via onderstaande verhalen maak je kennis met deze bekende inwoners. Lees hun verhalen en ontdek waarom zij hier zo graag wonen.

Roerzicht volgens Jules

Jules Gribling woont met zijn familie in de wijk Roerzicht en heeft het hier goed naar zijn zin. Lees zijn verhaal.

Het verhaal van Jules lezen
(Sport)verenigingen in de buurt

Sportief aan de slag in de binnenstad

Ook in- en nabij de binnenstad van Roermond vind je veel (sport)verenigingen. Zit jouw favoriete sportvereniging er niet bij? Op fietsafstand van het centrum en in de nabijgelegen wijken vind je sportvelden en sporthallen waar je nóg meer sporten kunt beoefenen. Wij hebben voor nu vooral enkele bekende (sport)verenigingen uit het centrum hieronder op een rijtje gezet.

Fitnessen in de binnenstad

In- en rondom de binnenstad vind je ontzettend veel sportscholen waar jij lekker kunt sporten. De keuze is geheel aan jou!

Meer lezen over fitnessen in Roermond

Hockeyen bij Concordia

Tussen de binnenstad en Herten vind je de populaire hockeyclub: Concordia. Hier kun je hockeyen op hoog niveau én veel plezier beleven.

Meer lezen over hockeyclub Concordia

Waterscouting St. Franciscus

Niet alleen vind je in Roermond meerdere scoutingverenigingen, Roermond heeft ook een waterscouting! Bij St. Franciscus geniet en leer je met elkaar op het water.

Meer lezen over St. Franciscus

Onderwijs in de binnenstad

Ook in het centrum van Roermond is het onderwijs prima op orde. Zo vind je verschillende basisscholen in de kern van Roermond. Ook het hoger onderwijs is (vooral met de fiets) slechts enkele minuten verwijderd van het stadscentrum. Het vervolgonderwijs is bovendien ook in de buurt.

Bij basisschool De Steenen Brug dagen ze de leerlingen in een veilige omgeving uit om het beste uit zichzelf te halen. Samen met een ervaren en enthousiast team geven de docenten onderwijs aan kinderen van 4 tot 13 jaar. De open sfeer, laagdrempeligheid en respect voor verschillen zijn bij deze school erg belangrijk. Bij deze basisschool kan iedere leerling met plezier naar school gaan, zichzelf zijn en genieten van zijn successen. Voor (jonge) gezinnen in- en rondom de binnenstad is deze basisschool uitermate geschikt.

Een andere basisschool in de buurt van de binnenstad is openbare basisschool Aan de Roer. Bij deze school krijgen de leerlingen kwalitatief goed onderwijs vanuit de overtuiging dat kinderen een intrinsieke behoefte hebben om zichzelf breed te ontwikkelen. Cooperatief leren heeft bij deze basisschool de voorkeur. Door op een gestructureerde manier samen in kleine groepjes te leren, hebben de kinderen niet alleen interactie met de leerkracht maar ook met elkaar. Op deze manier leren de leerlingen bij OBS Aan de Roer van en met elkaar en krijgt de lesstof meer betekenis. Onderwijs bij openbare basisschool Aan de Roer is ook absoluut een goede keuze voor inwoners van de binnenstad.

 

Meer lezen over onderwijs in Roermond en omstreken
Basisschool De Steenen Brug
Ontdek het verenigingsleven van de binnenstad

Sluit je aan bij de lokale gemeenschap

Genieten bij de ECI Cultuurfabriek

Op steenworp afstand van de binnenstad vind je de ECI Cultuurfabriek. Hier vind je een bioscoop, theater en zelfs (sterren)restaurants.

Meer lezen over de ECI

Carnavalsvereniging D'n Uul

Natuurlijk heeft Roermond ontzettend veel carnavalsverenigingen. Maar er is maar één vereniging die bij iedereen onlosmakelijk is verbonden met Remunj en dat is d’n Uul.

Meer lezen over D'n Uul in Remunj
Nog meer leuke woonomgevingen ontdekken

Meer over wonen in Roermond lezen