Vervolgonderwijs in Roermond

Verder leren in Roermond

Tijd voor het vervolgonderwijs? In Roermond kunnen je kinderen kiezen uit ontzettend veel mooie én nodige mbo-opleidingen bij de verschillende scholen. Je kinderen kunnen hier dus prima verder studeren na een succesvolle afronding van het voortgezet onderwijs. Ook de hogescholen en universiteiten in deze regio zijn absoluut binnen handbereik. Vanuit Roermond ben je namelijk binnen enkele minuten in de nabijgelegen steden. Laat ons je verrassen met het ruime onderwijsaanbod én de perfecte ligging van Roermond voor het hoger onderwijs.

Het vervolgonderwijs ontdekken

Studeren met passie bij Yuverta

Zijn jouw kinderen helemaal weg van dieren? Of past de wereld van de handel meer bij ze? Misschien willen je kinderen zich helemaal inzetten voor een mooiere en duurzame leefomgeving. Bij Yuverta in Roermond zitten ze goed als ze op zoek zijn naar een uitdagende mbo-opleiding in de regio. Hier tref je de meest interessante opleidingen aan. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen in de richting van land- en tuinbouw, handel, milieu, dier en groene leefomgeving. Na de opleiding zijn ze van harte welkom bij een van de vele werkgevers in de regio die de interesse in innovatie en ondernemerschap goed kunnen gebruiken. Wist je trouwens dat Yuverta in Roermond een gloednieuw, duurzaam schoolgebouw krijgt? Vanaf eind 2022 krijgen de leerlingen les in een bijna-energieneutraal pand. Waar wacht je nog op? Maak kennis met Yuverta in Roermond en alle mogelijke opleidingen.

© Foto Yuverta
Meer over Yuverta in Roermond

Opgeleid voor het echte werk bij Gilde Opleidingen

Bij Gilde Opleidingen in Roermond is er gegarandeerd een passende opleiding voor je kind. Er zijn namelijk maarliefst 4 verschillende locaties en 140 opleidingen beschikbaar in Roermond. Je kinderen kunnen daarom op mbo niveau vrijwel iedere gewenste opleidingsdroom in deze regio waarmaken. Van logistiek tot business en van techniek tot zorg, het opleidingsaanbod is simpelweg ongekend. De kracht van Gilde Opleidingen is de goede aansluiting tussen theorie en praktijk. Hier worden je kinderen opgeleid voor het echte werk met opleidingen die dicht bij de realiteit staan. De docenten komen bovendien rechtstreeks uit het werkveld en maken op deze manier de lessen extra interessant. Zo leren je kinderen niet alleen de theorie maar krijgen ze ook voorbeelden uit de praktijk én een goed beeld van het toekomstige werkveld. Lees meer over de opleidingen bij Gilde Opleidingen en ontdek ook meteen de aankomende evenementen waar je kennis maakt met het aanbod.

Studeren bij Gilde Opleidingen

Het hoger onderwijs binnen handbereik

Ben je op zoek naar een hogeschool of universiteit voor je kind? Ook dan is Roermond een ideale uitvalbasis. Vanuit Roermond kunnen je kinderen namelijk binnen enkele minuten op het hoger onderwijs in de regio arriveren. Roermond is een belangrijk knooppunt in het regionale openbare vervoer en beschikt daarom over goede bus- en treinverbindingen. Je kinderen kunnen dus prima in Roermond blijven wonen en in de nabijgelegen steden studeren. Bekijk zelf de diverse verbindingen via de handige interactieve kaart en laat ons je overtuigen om ook voor het hoger onderwijs in deze regio te settelen.

 

Bereikbaarheid van het hoger onderwijs ontdekken

Binnen enkele minuten op school

Bekijk zelf de bereikbaarheid van het hoger onderwijs

Bereikbaarheid van Roermond

Bezoek tip!

Hebben je kinderen een uitdagende en mooie opleiding in de buurt gevonden? Mooi! Vanuit Roermond zijn ze binnen no time bij de nieuwe hogeschool of universiteit. Ze kunnen dus prima in Roermond (betaalbaar) blijven wonen en toch in de buurt studeren. Maak gebruik van dit unieke geografische voordeel

Roermond Station

Vanuit het station van Roermond ben je razendsnel op je werk, hogeschool of universiteit dankzij prima treinverbindingen met de nabijgelegen steden.
Eindhoven: 60 minuten (trein)
Venlo: 30 minuten (trein)
Maastricht: 40 minuten (trein)
Sittard: 30 minuten (trein)

Bezoek tip!

Hebben je kinderen een uitdagende en mooie opleiding in de buurt gevonden? Mooi! Vanuit Roermond zijn ze binnen no time bij de nieuwe hogeschool of universiteit. Ze kunnen dus prima in Roermond (betaalbaar) blijven wonen en toch in de buurt studeren. Maak gebruik van dit unieke geografische voordeel
Vele hogescholen en universiteiten binnen 1 uur reistijd
Uitstekende verbindingen met het openbare vervoer
Ideale combi: wonen in Roermond en studeren in de buurt