Ontdek wonen in Roermond en omgeving

Wonen in Herten

Ben je op zoek naar een mooie (nieuwbouw)woning in een dorpse omgeving met veel voorzieningen? Overweeg dan zeker het bruisende Herten. Deze kleine plaats met ruim 8.000 inwoners ligt op enkele minuten fietsafstand van de binnenstad en geniet van een zeer gunstige ligging. In Herten woon je centraal en vlakbij een prachtig water(sport)gebied. Herten kent vele voorzieningen, een rijk verenigingsleven en vele moderne woningen. Als (jong) gezin is wonen in Herten zeer aantrekkelijk. Hebben we je interesse gewekt? Lees dan snel verder en kom meer te weten over wonen in Herten.

Meer over Herten lezen
Wonen in OolderVeste Roermond
Wat je moet weten over wonen in Herten

Herten in een notendop

Herten is een geliefde plaats in de gemeente Roermond en is hét adres voor iedereen die graag in een rustig dorp woont maar toch dichtbij de stad wilt zijn. De plaats is zeer in trek bij (jonge) gezinnen. Niet gek, hier hebben de kids namelijk veel ruimte om te bewegen. Herten heeft ook eigen basisscholen, lekker dichtbij huis. Kom je niet uit deze regio? Geen paniek! In Herten wonen relatief veel mensen die oorspronkelijk niet uit Roermond en omstreken komen. Dankzij een rijk verenigingsleven (zoals met de populaire voetbalclub SHH) is het niet moeilijk om in de lokale gemeenschap te integreren. Vanuit Herten ben je binnen no-time op je werk dankzij een goede aansluiting op de A73. Vergeet niet dat Herten pal naast de Oolderplas ligt. Hier geniet je op- en aan het water dankzij een ruim aanbod aan watersport en recreatie. Combineer dit alles met het feit dat Herten veel nieuwbouw telt en je begrijpt waarom deze leuke plaats bij menig (nieuwe) inwoner hoog op het verlanglijstje staat.

Ontdek Herten
Wonen in Roermond

De voorzieningen in Herten

Hoe zit het met het onderwijs in Herten? Is er een lokale supermarkt? En hoe zit het met andere voorzieningen zoals horeca en sportverenigingen? Op onderstaande interactieve kaartje zie je eenvoudig welke voorzieningen in Herten te vinden zijn (spoiler: het zijn er best veel!)

Alle voorzieningen in Herten

Openbare Basisschool De Stapsteen

Lokale basisschool in Herten.

Il Fiore Healthcenter (sportschool)

Fitnessen in Herten? Dat kan absoluut bij dit moderne healthcenter.

Sportvereniging Sint Hadrianus Herten (SHH)

Sporten doe je in Herten bij SHH!

Huisartsenpraktijk Sledsens & Liedekerken

Huisartsenpraktijk in Herten.

Huisartspraktijk Peeters

Huisartspraktijk in Herten

Friends Beach Club Herten

Hippe beachclub in Herten.

Beachclub Oolderhof

Prachtige beachclub in Herten.

Windsurfcenter Roermond

Unieke plek om te surfen in Herten, inclusief surfschool.

Jan Linders

Supermarkt voor de bewoners van Herten en omstreken.

Aetkefee De Biecht

Leuke horecazaak in hartje Herten.

Pizza Pino

Lekkere pizzeria met diverse gerechten.

Resteria 't Gashoes Herten

Hip restaurant in het centrum van Herten.

DA Drogisterij & Parfumerie

Lokale drogisterij & parfumerie in Herten.

Bakkerij Hannen

Zeer geliefde bakker in Herten.

Speeltuin Paterskuil

Kleine speeltuin in Herten

Speeltuin Koppelweide

Kleine speeltuin in Herten

Hubertussschool

Basisschool in het centrum van Herten

Hockeyclub Concordia

Populaire hockeyclub aan de rand van Herten

TV Toren

de TV toren van Roermond staat in Herten en maakt absoluut deel uit van de Roermondse skyline. Klik verder voor live webcambeelden vanuit de televisietoren.

Scouting St. Hubertus

Besteed je vrije tijd op een uitdagende manier bij Scouting St. Hubertus!
Alle basisvoorzieningen binnen handbereik
Ook genieten op- en aan het water is hier mogelijk
(Sport)verenigingen in de buurt

Sportief aan de slag in Herten

Voor alle sportievelingen zijn er in Herten (sport)verenigingen te over. Sluit je aan bij de lokale voetbalclub of ga het water op en leer (wind)surfen. We hebben een kleine greep uit de verenigingen hieronder op een rijtje gezet.

Voetballen in Herten Roermond

Voetballen bij SHH

Lokale voetbalclub SHH (Sint Hadrianus Herten) is een geliefde, leuke en vooral sportieve club met veel vrijwilligers en actieve leden van jong tot oud.

Meer lezen over SHH Herten
Scouting in Herten Roermond

Ravotten bij Scouting St. Hubertus

Bij Scouting St. Hubertus besteden kinderen hun vrije tijd op een uitdagende en actieve manier. De Scouting in Herten is een leuke club met ongeveer 100 jeugdleden.

Meer lezen over Scouting St. Hubertus
Windsurfen in Roermond

Surfen leren bij de surfschool

Bij het windsurfcenter in Herten kan iedereen toegankelijke surflessen volgen die worden gegeven door professionals met jarenlange ervaring. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon relaxen!

Meer lezen over het windsurfcenter in Herten

Onderwijs in Herten

Voor het basisonderwijs zijn (jonge) gezinnen in Herten aan het juiste adres. In het dorp zelf heb je namelijk keuze uit 2 verschillende basisscholen. De Hubertusschool in Herten is een school met een Rooms-Katholieke identiteit maar verwelkomt ook kinderen met andere religieuze achtergronden. Deze school telt ruim 370 leerlingen en is gevestigd in de dorpskern van Herten. Op de rand van de oude dorpskern en de nieuwbouwwijk Oolderveste vind je openbare basisschool De Stapsteen. Deze basisschool telt 550 leerlingen verdeeld over 22 groepen. De Stapsteen heeft in (en naast) het schoolgebouw tevens ook een voorschoolse opvang, naschoolse opvang en peuterspeelzaal. Voor het basisonderwijs zijn je kinderen in Herten dus helemaal voorzien.

Meer lezen over onderwijs in de regio
Kinderen gezin Herten
Ontdek het verenigingsleven van Herten

Sluit je aan bij de lokale gemeenschap

Om écht te integreren, is het verstandig om je te aan te sluiten bij een lokale vereniging. Bijvoorbeeld de lokale carnavalsverenigingen of schutterij van Herten. Zo ontmoet je niet alleen andere inwoners uit de regio, je maakt ook veel nieuwe vrienden én weet wat er speelt in jouw gemeenschap. Bekijk enkele verenigingen hieronder.

Carnaval in Remunj

Carnavalsverenigingen

Hét feest van het jaar is voor menig inwoner absoluut carnaval. Sluit je aan bij C.V. De Plekkers of C.V. de Waterratte als je bij het carnaval in Herten betrokken wilt zijn.

Carnavalsvereniging in Herten ontdekken
Schutterij St.Michael Herten

Schutterij St. Michaël

In Herten (Ool) vind je ook een heuse schutterij. Bij schutterij St. Michaël worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd. Sluit je ook aan bij deze gezellige groep.

Schutterij St. Michaël ontdekken
Fanfare Herten

Fanfare St. Cecilia

Al 125 jaar is lokale fanfare St. Cecilia in Herten actief. Iedereen is bij deze vereniging van harte welkom, jong én oud. St. Cecilia biedt zelfs opleidingen aan voor iedereen die muziek wil maken.

Fanfare St. Cecilia ontdekken
Aan de slag op het lokale bedrijventerrein

Werken in Herten

Inwoners van Herten hebben geluk. Er is namelijk in de nabije omgeving veel werk te vinden. Niet alleen in de binnenstad van Roermond, die op slechts enkele minuten fietsafstand ligt, maar vooral op het eigen bedrijventerrein van Herten. Bedrijventerrein Merum (onderdeel van Herten) is namelijk een middelgroot en modern bedrijventerrein met vele grote internationale werkgevers maar ook leuke, kleine(re) familiebedrijven. Hier vind je niet alleen interessante servicegerichte kantoorbanen maar ook banen in de wereld van de automotive en maakindustrie. Klik snel verder om kennis te maken met dit bedrijventerrein in de buurt en ontmoet enkele ondernemers.

Bedrijventerrein Merum ontdekken
Bedrijventerrein Merum Koenen en Co 2
Nog meer leuke woonomgevingen ontdekken

Meer over wonen in Roermond lezen

Wonen in Maasniel

Als je graag in een gezellige, knusse omgeving wilt wonen zonder hiervoor de stad te verlaten, is Maasniel ideaal voor jou. 'Neel' is niet voor niets een dorp in de…

Wonen in de binnenstad

Als je écht stads en super centraal wilt wonen, is wonen in- en nabij de Roermondse binnenstad vast iets voor jou. Hier woon je letterlijk op loopafstand van alle winkels,…

Wonen in Swalmen

Swalmen (in de volksmond 'Zjwame') is een zelfvoorzienend dorp aan de rand van Roermond. Het dorp met ruim 8000 inwoners is rijk aan winkels, bedrijvigheid, verenigingen maar vooral ook heel…

Wonen in Boukoul

Als je graag in een rustige, landelijke omgeving woont maar toch de belangrijkste voorzieningen in de buurt wilt hebben, is Boukoul wellicht een geschikte optie. Dit knusse kerkdorpje tussen Swalmen…

Wonen in Leeuwen

Wil je graag rustig wonen in een kleine, hechte gemeenschap maar wel met de stad en veel werkgevers binnen handbereik? Dan is het gezellige dorp Leeuwen (in de volksmond Leeve)…

Wonen in Hoogvonderen

Als je op zoek bent naar een gezellige wijk met voldoende voorzieningen, is Hoogvonderen absoluut de moeite waard. Deze wijk kenmerkt zich door de fijne, praktische ligging, het winkelaanbod en…

Wonen in De Kemp

Als je op zoek bent naar een betaalbare wijk met veel culturen, winkels en voorzieningen, is De Kemp vast iets voor jou. Deze wijk weet veel (nieuwe) inwoners te verrassen…

Wonen op de Donderberg

Er zijn maar weinig plekken in deze regio die zo divers zijn als de Donderberg. Deze multiculturele wijk kent veel lokale starters en jonge gezinnen maar heeft ook veel inwoners…