Vrijwilligerswerk in Roermond

Wil jij je graag inzetten voor de samenleving van Roermond? Overweeg dan eens vrijwilligerswerk in deze gemeente. Vrijwilligerswerk is niet alleen heel dankbaar, het is ook heel leuk! Je draagt je steentje bij aan het in tact houden van mooie verenigingen en organisaties én bouwt ook je eigen lokale netwerk uit. In Roermond hebben we een online database met ‘Actief Roermond‘ waar jij eenvoudig kunt zien welke organisaties en verenigingen jouw hulp goed kunnen gebruiken. Inspiratie nodig over de soorten vrijwilligerswerk die je kunt doen? Wij geven je graag een indruk van de soorten vrijwilligerswerk die jij in Roermond kunt doen.

Ontdek vrijwilligerswerk in Roermond
Werken bij Proteion in Roermond

Vrijwilligerswerk in de cultuursector

Lijkt het je leuk om in de culturele sector vrijwilligerswerk te doen? Er is met regelmaat ondersteuning nodig bij de lokale toneelclub, muziekverenigingen of andere culturele instellingen. Roermond heeft een sterke cultuursector, dus er is beslist een plekje waar jij je thuis voelt en waar jij van harte welkom bent. Kijk eens of er op dit moment een vereniging of organisatie is die jouw hulp kan gebruiken!

Vrijwilligerswerk in de cultuursector ontdekken
Wonen in centrum van Roermond

Vrijwilligerswerk in het onderwijs

In het onderwijs is vrijwilligerswerk van harte welkom, ook in Roermond. Vind je het leuk om kinderen en jongvolwassenen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan eens wat voor kansen er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk in het onderwijs. Denk hierbij aan functies zoals vrijwilliger bij de kinderopvang, bijlesdocent of coach. Een ding is zeker: vrijwilligerswerk in het onderwijs geeft voldoening!

Vrijwilligerswerk in het onderwijs ontdekken
Voortgezet onderwijs in Roermond

Vrijwilligerswerk voor je directe omgeving

Wil jij graag jouw mouwen opstropen om je in te zetten voor jouw eigen directe omgeving? Dat kan ook, want de verenigingen in- en rondom Roermond zoeken met regelmaat extra versterking bij allerlei taken. Denk hierbij aan praktische dingetjes, zoals meehelpen met het vergroenen van de buurt of een oppas in de wijk. Maar ook voor een bestuursfunctie zijn er veel verenigingen die heel blij worden met jou als nieuw bestuurslid van de lokale vereniging. Ontdek het aanbod aan vrijwilligerswerk bij jou in de buurt!

Vrijwilligerswerk in je omgeving ontdekken
Wonen in Roermond

Vrijwilligerswerk met ouderen

De Roermondse inwoners op leeftijd zoeken met regelmaat ondersteuning bij diverse vraagstukken. Denk aan een wandelmaatje, iemand om mee naar de kerk te gaan of iemand die bij de lokale vereniging kan uithelpen met wat schoonmaakwerkzaamheden. Het zijn vaak misschien praktische vragen, maar van zeer toegevoegde waarde voor de oudere inwoners onder ons. Lijkt het je leuk om deze inwoners van Roermond te begeleiden, een praatje met ze te maken en zo te kunnen helpen? Bekijk dan eens waar jouw waardevolle ondersteuning goed van pas komt.

Vrijwilligerswerk met ouderen ontdekken
Zorg Proteion Roermond

Vrijwilligerswerk bij Roermondse evenementen

In Roermond vinden er ieder jaar ontzettend veel evenementen plaats. Veel van deze evenementen staan regionaal bekend als trekpleisters die je simpelweg moet bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het bevrijdingsfestival, de Cultuurnacht, SOLAR en alle evenementen rondom vastelaovend in Remunj. Maar ook de kleinere en middelgrote evenementen weten in Roermond en omgeving veel aandacht te trekken. Zo ook de Roermond City Triatlon, de CitySwim, Cityrun, Sjwaampop en KVW (kindervakantiewerk) in Swalmen en Herten. Meld je aan als vrijwilliger bij deze evenementen en zorg ervoor dat deze bijzondere trekpleisters kunnen plaatsvinden. Jouw hulp is van harte welkom!