Bevrijdingsfestival Roermond

Het Bevrijdingsfestival is een evenement dat jaarlijks op 5 mei (Bevrijdingsdag) gehouden wordt op diverse locaties in Nederland. De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden. Het Bevrijdingsfestival in Limburg is al jaren in Roermond.

Het Bevrijdingsfestival in Roermond is in 2023 op vrijdag 5 mei op het ARLO-terrein aan de oever van de Maas op ongeveer 5-10 minuten lopen vanuit het centrum Roermond. Het wordt gehouden om de vrijheid te vieren, waarbij er genoten wordt van muziek met verschillende culturele uitingen. Het Bevrijdingsfestival draait niet alleen om muziek. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de mondiale markt en aan speciale activiteiten voor kinderen. Ook brandt het Vrijheidsvuur!
Bevrijdingsfestival Roermond is het best bezochte eendaagse gratis festival van Limburg en daarmee een van de grootste evenementen in onze stad!

Bevrijdingsfestival Limburg Roermond 2023

Programma Bevrijdingsfestival Roermond 2023

Het programma van Bevrijdingsfestival Roermond bestaat ieder jaar weer uit gevarieerde artiesten. Deze zijn verdeeld over verschillende podia. Er is een Main Stage, maar er is ook een kleiner podium: de Sena Performers Stage.

In 2023 kun je genieten op de mainstage van optredens door Meau, Troubadours van de Toekomst, Elle Hollis, AySay, Myles Sanko en Dubioza Kolektiv. Bij de Sena stage kun je naar livemuziek luisteren van Dreamer, Fleur, Noell3 & Reanny, Tommy Gazer en Inge van Calkar.

Check het volledige programma
Bevrijdingsfestival Roermond 2023 Limburg

Ambassadeurs van de Vrijheid

Elk jaar zijn diverse Nederlandse artiesten Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen door het hele land en treden op bij de diverse Bevrijdingsfestivals. Artiesten die al eens deel zijn geweest van het programma van bevrijdingsfestival Roermond zijn onder andere Duncan Laurence, DeWolff, Alain Clark, Mr. Polska en Gallowstreet.

Bevrijdingsfestival Roermond Duncan Laurence

De toegang tot het festival is gratis (uiteraard vol=vol) en legitimatie is verplicht. Het Bevrijdingsfestival is voor jong én oud, dus voor iedereen toegankelijk ongeacht de leeftijd. Huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein.

Locatie & vervoer

Het Bevrijdingsfestival in Roermond vindt dit jaar plaats op het ARLO-terrein (tussen de ARLO flat en de Maas) met het hoofdpodium, Sena Performers Stage en het Plein van de Vrijheid.

  • Trein: met de trein kom je aan in het centrum van Roermond. Vanuit hier is het door onze gezellige stad een kwartier lopen naar het festivalterrein. Let op: er rijden na afloop geen extra late treinen.
  • Fiets; in het centrum van de stad kun je bij de openbare en bewaakte fietsenstallingen terecht. Bij het festivalterrein wordt een fietsenstalling geplaatst op de parkeerplaatsen aan de Maashaven.
  • Auto: de dichtstbijzijnde parkeergarage is Kazerneplein (adres: Maashaven 144).
Bevrijdingsfestival Limburg Roermond

Eten & drinken
Het meenemen van eigen eten/drinken is niet toegestaan op het festivalterrein. Betalen op het festivalterrein kan uitsluitend met munten, te verkrijgen aan de kassa’s (3 euro per muntje).

Plein van de Vrijheid

Het Plein van de Vrijheid is in 2023 onderdeel van het festivalterrein. De mondiale markt is omgetoverd tot een doorlopende Vrijheidsmaaltijd waarbij je smaken uit diverse locaties kunt proeven en in gesprek kunt gaan met diverse sprekers aan een van de vrijheidstafels. Je kunt hier o.a. speeddaten met oorlogsveteranen, mee doen aan een workshop, er zijn kunstwerken gemaakt door kinderen en in de theatertent beklimmen diverse sprekers het podium. Ook aanwezig zijn de scouting, Amnesty International en COC.

Traveller information

Alle reismogelijkheden naar Roermond op een rij!

Shoppen in Roermond

Ontdek alle shopmogelijkheden in Roermond!

Eten & Drinken in Roermond

Ontdek de talrijke restaurants, lunchrooms en terrasjes in Roermond.

Activiteiten Roermond

Alles voor een dagje uit in Roermond!

Roermond Accommodation

De hotels, B&B's, campings, vakantiepark & jachthavens in Roermond.