Bevrijdingsfestival Roermond 🇳🇱

Het Bevrijdingsfestival in Roermond is in 2024 op zondag 5 mei op het ARLO-terrein aan de oever van de Maas op ongeveer 5-10 minuten lopen vanuit het centrum Roermond.

Dit jaar wordt er in Roermond extra groot uitgepakt op 5 mei:
🧡 De Nationale Bevrijdingsdag wordt dan namelijk in de ECI Cultuurfabriek in Roermond afgetrapt met een Cultureel programma ‘Bevrijd mij’ (wordt live uitgezonden op L1). Dit is een voorstelling waarbij d.m.v. dans, zang, muziek en vertellingen verschillende Limburgse vrijheidsverhalen gepresenteerd worden. Presentatie door actrice Angela Schijf en de  gastheer is Gouverneur Emile Roemer.
🧡 Deze voorstelling wordt  gevolgd door de 5 mei-lezing van Lilian Gonçalves-Ho Kang You (live uitgezonden op de NOS).
🧡 Het Bevrijdingsfestival op het ARLO terrein wordt daarna extra in de (nationale) spotlight gezet, met o.a. een speciale live uitzending op de NOS en nieuwe activiteiten. Hier wordt, na de lezing, het Bevrijdingsvuur ontstoken.

Contactgegevens organisatieProgramma | Entree | Locatie & vervoer | Eten & drinken | Mindervaliden platform | Plein van de Vrijheid

Bevrijdingsfestival Limburg Roermond 2023

Programma Bevrijdingsfestival Roermond 2024

❤️ Het programma van het Bevrijdingsfestival in Roermond bestaat ieder jaar weer uit gevarieerde artiesten. Deze zijn verdeeld over verschillende podia. Er is een Main Stage en een kleiner podium: de Sena Performers Stage. De optredens beginnen om 12.00 uur en rond 23.59 uur wordt het Bevrijdingsfestival in Roermond afgesloten.

🤍 Het festival in Roermond wordt geopend door Ambassadeur van de Vrijheid Wende op de Main Stage. Daarnaast zijn er optredens op de Main Stage van o.a. John Tana et Crapuul, Bente, Compact Disk Dummies en Ambassadeur van de Vrijheid Claude. Het Bevrijdingsfestival wordt afgesloten door symfonische metalband Epica.

💙 Op de Sena Performers Stage schitteren Janet Livv (opening), Robin Kester, Loupe, The Waiting, Maxime x Glyn en Martin Sillen (afsluiting).

Complete programma incl. tijden
Bevrijdingsfestival Roermond 2024

Ambassadeurs van de Vrijheid

Elk jaar zijn diverse Nederlandse artiesten Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij reizen door het hele land en treden op bij de diverse Bevrijdingsfestivals. Artiesten die al eens deel zijn geweest van het programma van Bevrijdingsfestival Roermond zijn onder andere Duncan Laurence, Meau, Alain Clark, Mr. Polska en Gallowstreet.

De Ambassadeurs van de Vrijheid die naar het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond komen zijn: Wende en Claude.

Bevrijdingsfestival Roermond Duncan Laurence

Entree, eten & drinken

  • De toegang tot het festival is gratis (uiteraard vol=vol) en legitimatie is verplicht. Het Bevrijdingsfestival is voor jong én oud, dus voor iedereen toegankelijk ongeacht de leeftijd. Huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein.
  • Het meenemen van eigen eten/drinken is niet toegestaan op het festivalterrein. Betalen op het festivalterrein kan uitsluitend met munten, die je kunt krijgen aan de kassa (3,20 euro per muntje). Op het terrein staan een tiental foodtrucks en -stands met mondiale lekkernijen uit o.a. de Libanese, Thaise en Turkse keuken.
  • Er wordt gewerkt met een bekerbeleid op het festival. Je betaalt eenmalig 1 consumptiemunt voor een beker bij de aankoop van je eerste drankje. Wanneer je drankje op is en je een nieuwe gaat halen, neem je je beker mee. Als je deze inlevert, hoef je niet opnieuw voor de beker te betalen, maar alleen voor de drank. Op deze manier zorgen we samen voor minder verspreiding van plastic bekers op het terrein.
Check alle huisregels
Vrijheidsvlam Bevrijdingsfestival Roermond

Locatie & vervoer

Het Bevrijdingsfestival in Roermond vindt dit jaar plaats op het ARLO-terrein (tussen de ARLO flat en de Maas) met het hoofdpodium, Sena Performers Stage en het Plein van de Vrijheid.

Looproute naar het festival
Bevrijdingsfestival Limburg Roermond

Mindervaliden platform

Het Bevrijdingsfestival in Roermond is toegankelijk voor iedereen, daarom is er dit jaar een mindervaliden platform op het festival. Om bij dit platform te komen hoef je niet door het gras. Er zijn twee verharde paden die over het terrein lopen, waardoor je bij alle voorzieningen kunt komen.  Je mag samen met een begeleider plaatsnemen op het platform er staat iemand van de organisatie om je te begeleiden en hulp te bieden indien nodig.
Tevens is er een mindervalidentoilet.

Plein van de Vrijheid

Het Plein van de Vrijheid is ook in 2024 onderdeel van het festivalterrein. De mondiale markt is omgetoverd tot een doorlopende Vrijheidsmaaltijd waarbij je smaken uit diverse locaties kunt proeven en in gesprek kunt gaan met diverse sprekers aan een van de vrijheidstafels. Je kunt hier o.a. speeddaten met oorlogsveteranen, mee doen aan een workshop, er zijn kunstwerken gemaakt door kinderen en in de theatertent beklimmen diverse sprekers het podium. Ook aanwezig zijn de scouting, Amnesty International en COC.

Plein van de Vrijheid Bevrijdingsfestival Roermond

Het Bevrijdingsfestival is een evenement dat jaarlijks op 5 mei (Bevrijdingsdag) gehouden wordt op diverse locaties in Nederland. De festivals worden georganiseerd om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden.
Het Bevrijdingsfestival in Limburg is al jaren in Roermond. Het wordt gehouden om de vrijheid te vieren, waarbij er genoten wordt van muziek met verschillende culturele uitingen. Bij dit festival draait het niet alleen om muziek, er worden ook andere activiteiten georganiseerd: de mondiale markt en aan speciale activiteiten voor kinderen. Ook brandt het Vrijheidsvuur.
Bevrijdingsfestival Roermond is het best bezochte eendaagse gratis festival van Limburg en daarmee een van de grootste evenementen in onze stad!

FAQ

Contact organisatie Bevrijdingsfestival Roermond

Via contact@bevrijdingsfestivallimburg.nl neem je contact op met het Bevrijdingsfestival in Roermond.

Wat is er 5 mei te doen in Roermond?

Op zondag 5 mei is het Bevrijdingsfestival in Roermond op het ARLO-terrein in Roermond. Het ARLO-terrein aan de oever van de Maas ligt op ongeveer 5-10 minuten lopen vanuit het centrum Roermond.

Is Bevrijdingsfestival Roermond gratis?

Bevrijdingsfestival Roermond is het best bezochte eendaagse gratis festival van Limburg en daarmee een van de grootste evenementen in onze stad Roermond.

Waar is het Bevrijdingsfestival Roermond?

Het Bevrijdingsfestival in Roermond is in 2024 op zondag 5 mei op het ARLO-terrein aan de oever van de Maas op ongeveer 5-10 minuten lopen vanuit het centrum Roermond.

Hoe laat eindigt het Bevrijdingsfestival in Roermond?

Het Bevrijdingsfestival in Roermond eindigt rond 23.55 uur.

Welke artiesten Bevrijdingsfestival Roermond?

Ambassadeur van de Vrijheid Wende, John Tana, Bente, Compact Disk Dummies, Epica en Ambassadeur van de Vrijheid Claude treden op tijdens het Bevrijdingsfestival in Roermond.