Lees meer over de praktische horecaopleiding in Roermond

Leren en werken in de horeca van Roermond

Wat doe je als je dolgraag een carrière in de horecawereld wilt, maar geen fan bent van een jarenlange (voornamelijk theoretische) opleiding? In Roermond heb je dan een oplossing ter beschikking in de vorm van een nieuwe, praktische horecaopleiding. Het lokale onderwijs is namelijk samen met een aantal Roermondse horecaondernemers gestart met een gloednieuwe opleiding voor studenten die vooral in de praktijk de fijne kneepjes van het horecavak willen leren. Wat voor een opleiding is het precies en hoe bevalt het de huidige studenten? Lees snel verder om meer te ontdekken over de Roermondse horecaopleiding.

Meer lezen over de Roermondse horeca opleiding
Cox en Co in Roermond 3

De opleiding in een notendop

De horecaopleiding in Roermond is een samenwerking tussen verschillende Roermondse horecaondernemers, het Gildefood & Hospitality College van Gilde Opleidingen en FoodLab Limburg. De opleiding is geschikt voor studenten die graag het horecavak vooral in de praktijk willen leren. Bij deze mbo-opleiding besteed je gemiddeld 25 uur per week op de werkvloer bij de horecaondernemers. Tijdens de resterende uren volg je lessen bij Gilde Opleidingen en krijg je persoonlijke begeleiding van de betrokken coaches. De opleiding is daarmee voor zowel BOL als BBL studenten geschikt. Na het afronden van de opleiding kun je meteen aan de slag bij de horecaondernemer waar jij je al helemaal thuis voelt.

Meer lezen over deze horecaopleiding
Eten Cox en Co in Roermond
Kennis opdoen bij de horecaondernemers in Roermond

Leren in de praktijk

Als student van deze horeca opleiding leer je vooral de fijne kneepjes van het vak op de werkvloer. Hiernaast volg je met regelmaat interessante workshops en trainingen bij de horecaondernemers zelf. Zo leer je ook samen met je medestudenten de nieuwste technieken in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan een workshop cocktails maken bij een restaurant of café in Roermond. Door juist zelf aan de slag te kunnen gaan is het niet alleen leerzaam maar ook erg leuk om nieuwe technieken te leren.

Horecaopleiding in Roermond
Coach, begeleider en projectleider van de horecaopleiding

Projectleider André aan het woord

Wat zijn de bevindingen van de organisatie met betrekking tot deze nieuwe horecaopleiding? André Duijghuisen is als coach, begeleider en projectleider actief betrokken bij deze opleiding. We spraken met André over de start van de opleiding, wat deze nieuwe opleiding uniek maakt en wat de ervaringen zijn van de eerste groep studenten. Klik vooral verder om de antwoorden van André te lezen.

Lees de bevindingen van Andre Duijghuisen
Andre Duijghuisen Gilde Opleidingen
Student bij de nieuwe horecaopleiding in Roermond

De bevindingen van student Fleur

Fleur is als één van de eerste drie studenten aan deze opleiding begonnen en weet daarom het beste hoe deze opleiding in elkaar steekt, wat de opleiding inhoudt en wat de gedeelde mening over de opleiding van de medestudenten is. We spraken met Fleur over haar ervaring met de opleiding en voor wie deze opleiding uitermate geschikt is. Lees verder om de mening van Fleur over de nieuwe horecaopleiding te lezen.

Lees de bevindingen van Fleur
Horecaopleiding Roermond Fleur Strijp
Werken in de lokale horeca

Zelf aan de slag in de Roermondse horeca

Heb je zelf interesse gekregen in een carrière in de horeca, bijvoorbeeld met een (bij)baan bij een lokaal restaurant in de binnenstad, maar wil je eerst nog wat meer informatie ontvangen? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over de horeca in Roermond. Ontdek de kansen en bekijk enkele uitgelichte vacatures die we momenteel voor jou hebben weten te verzamelen.

Banen in de Roermondse horeca ontdekken
Werken in de horeca Roermond