Educatie in de regio

Leren & Opleiden in Roermond

De opleiding, school en studie van je kinderen zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. Gelukkig is er in Roermond een gevarieerd aanbod aan scholen en onderwijsinstellingen. Zowel het primaire als het voortgezet onderwijs is in Roermond ruim vertegenwoordigd. Tevens is het vervolgonderwijs in deze regio ook prima op orde. Het hoger onderwijs is tenslotte ook snel bereikbaar dankzij een prima treinverbinding met de nabijgelegen steden. Ontdek alles over leren en onderwijs binnen Roermond.

Ontdek het onderwijs in Roermond
Studenten in Roermond
Scholen in Roermond

Een passende school voor iedere leeftijd

Of je nu op zoek bent naar een kinderdagverblijf voor je allerkleinste of een middelbare school voor de puber in huis, in Roermond heb je ruime keuze aan scholen en instellingen voor alle leeftijden. Er zijn meer dan tien kinderdagverblijven en er is altijd een basisschool in de buurt. Ook binnen het vervolgonderwijs is er absoluut geen gebrek aan keuze. Laat je verbazen door de kwaliteit en kwantiteit van ons indrukwekkende regionale onderwijs.

Basisschool Neel Roermond

Basisscholen in Roermond

Aan basisscholen heb je in Roermond zeker geen tekort! In deze gemeente is er vrijwel altijd een basisschool op loop- of fietsafstand. Ontdek zelf het aanbod aan scholen en lees wat iedere school uniek maakt.

Ontdek alle basisscholen
Studenten Broekhin Roermond

Middelbare scholen in Roermond

Ook voor het voortgezet onderwijs zit je in Roermond goed, ongeacht het onderwijsniveau. Ook speciaal onderwijs en nieuwe, innovatieve onderwijsvormen vind je in Roermond.

Ontdek alle middelbare scholen
Gilde Opleidingen in Roermond

Vervolgonderwijs in Roermond

Klaar met de middelbare school? Je hoeft Roermond niet te verlaten om vervolgonderwijs te volgen. Hier vind je tientallen waardevolle mbo opleidingen die écht nodig zijn. Ook enkele verkorte hbo studies zijn hier beschikbaar. Ontdek ze zelf!

Ontdek het vervolgonderwijs
Passend advies voor het vervolgonderwijs en toekomstige loopbaan

Een blik op de toekomst

Wist jij vroeger al wat je later graag zou willen worden? Niet voor iedereen is dat een even gemakkelijke keuze, aangezien er ontzettend veel mogelijkheden zijn, zeker in deze regio. Gelukkig is er nu een initiatief waarmee scholieren op het vervolgonderwijs advies krijgen over de toekomst op basis van hun eigen DNA. Dankzij Keyport Meets: Regio in je Rugzak krijgen scholieren een eerste indruk van mogelijke toekomstige beroepen. Dit doen ze in samenwerking met veel enthousiaste partnerbedrijven, die de scholieren welkom heten. Lees meer over dit regionale initiatief.

Meer lezen over Keyport Meets: Regio in je Rugzak
Studenten stationstunnel Roermond
Maak kennis met het ruime aanbod aan scholen

Onderwijs in Roermond

Van kinderdagverblijven tot het vervolgonderwijs, in Roermond is er voor vrijwel iedereen een passende onderwijsinstelling. Bekijk de volgende uitgelichte scholen in Roermond en omstreken.

Diverse scholen in en nabij Roermond

Bezoek tip!

Mis je een HBO instelling of universiteit? Geen zorgen! Vanuit het station van Roermond ben je binnen een halfuurtje bij je nieuwe school.

BS St. Theresia

Maak kennis met basisschool St. Theresia in Boukoul!

OBS De Stapsteen

Maak kennis met Openbare Basisschool De Stapsteen in Herten!

Hubertusschool

Maak kennis met de Hubertusschool in Herten!

Basisschool Neel

Maak kennis met basisschool Neel

Bisschoppelijk College Broekhin

Maak kennis met Bisschoppelijk College Broekhin

Gilde Opleidingen

Maak kennis met Gilde Opleidingen

Yuverta Roermond

Maak kennis met Yuverta Roermond

Niekée Roermond

Maak kennis met Wings Niekée Roermond

Vrijeschool Christophorus

Maak kennis met Vrijeschool Christophorus

Basisschool de Zonnewijzer

Maak kennis met basisschool de Zonnewijzer

Basisschool De Steenen Brug

Maak kennis met basisschool De Steenen Brug

Basisschool Vincent van Gogh

Maak kennis met basisschool Vincent van Gogh

Islamitische Basisschool Roermond Alhambraa

Maak kennis met Islamitische Basisschool Alhambraa

ROER College Schöndeln

Maak kennis met ROER College Schöndeln

Synergieschool

Maak kennis met de Synergieschool

Basisschool Lambertus

Maak kennis met basisschool Lambertus

Basisschool De Octopus

Maak kennis met basisschool De Octopus

NT2 Mundium College

Maak kennis met NT2 Mundium College

Roermond Station

Vanuit het station van Roermond ben je razendsnel op je werk, hogeschool of universiteit dankzij prima treinverbindingen met de nabijgelegen steden.
Eindhoven: 60 minuten (trein)
Venlo: 30 minuten (trein)
Maastricht: 40 minuten (trein)
Sittard: 30 minuten (trein)

Bezoek tip!

Mis je een HBO instelling of universiteit? Geen zorgen! Vanuit het station van Roermond ben je binnen een halfuurtje bij je nieuwe school.
Ruime keuze aan basisscholen
Hoger- én vervolg onderwijs in de buurt
Ook speciaal onderwijs
Maak gebruik van het Leerwerkloket Midden-Limburg

Altijd passend advies in de buurt

Het vinden van een opleiding die écht bij je past is niet voor iedereen even makkelijk. Welke opleiding past nou echt bij jou? En wat voor beroepen kun je beoefenen na jouw studie? Kun je misschien leren en werken combineren? Bij het Leerwerkloket Midden-Limburg hebben ze de antwoorden op al jouw vragen over leren en werken. Of je nu student, werknemer of werkzoekende bent, de adviseurs staan je graag te woord met een passend advies. Achterhaal samen met de adviseurs wat jouw competenties en vaardigheden zijn en welke eventuele subsidies en (financiële) mogelijkheden voor jou toepasbaar zijn. Ze helpen je graag op weg!

Meer over Leerwerkloket Midden-Limburg
Studenten in Roermond
Top ligging in de regio

Geen obstakels voor het vervolgonderwijs

Na een succesvolle afronding van het basis- en voortgezet onderwijs in Roermond en omstreken liggen de keuzes voor het vervolgonderwijs binnen handbereik. In Roermond volg je belangrijke en veel gevraagde mbo-opleidingen bij Gilde Opleidingen, CIVIL en Yuverta. Dankzij uitstekende treinverbindingen ben je bovendien vanuit Roermond in slechts een halfuurtje in Venlo, Eindhoven, Maastricht of Heerlen. Roermond is daarom ook voor het vervolgonderwijs een ideale uitvalbasis. Check hier direct de gunstige ligging van Roermond en lees verder om het vervolgonderwijs in Roermond te ontdekken.

Ontdek het vervolgonderwijs in Roermond

Veelgestelde vragen over het onderwijs in Roermond

Welke basisscholen zijn er in Roermond?

De basisscholen in Roermond zijn top! In deze gemeente is er namelijk vrijwel altijd een basisschool op loop- of fietsafstand. Je kinderen zijn van harte welkom bij basisscholen zoals onder andere BS Neel, de Montessorischool en BS De Zonnewijzer

Welke middelbare scholen zijn er in Roermond?

Met middelbare scholen zoals BC Broekhin, Yuverta en Wings Agora is er ongeacht je gewenste onderwijsstijl een passende school in de buurt.

Vervolgonderwijs in Roermond?

Na de middelbare school kunnen je kinderen interessante opleidingen volgen bij Yuverta en Gilde Opleidingen. Vanuit Roermond ben je tevens zeer snel bij de hogescholen en universiteiten in de regio.

Speciaal onderwijs in Roermond?

In Roermond is er ook prima speciaal onderwijs beschikbaar! Met scholen zoals de Herman Broerenschool, de Synergieschool en De Ortolaan is er ook onderwijs voor kinderen die nét wat meer aandacht nodig hebben.