Educatie in de regio

Leren & Opleiden in Roermond

De opleiding en school of studie van je kinderen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Gelukkig is er in Roermond een gevarieerd aanbod aan scholen en onderwijsinstellingen. Zowel het primaire als het voortgezet onderwijs is in Roermond ruim vertegenwoordigd. Tevens is het hoger onderwijs snel bereikbaar dankzij een prima treinverbinding met de nabijgelegen steden. Op het gebied van onderwijs zit je dus in Roermond helemaal goed. Ontdek alles over leren en onderwijs binnen Roermond.

Leren in Roermond
Scholen in Roermond

Een passende school voor iedere leeftijd

Of je nu op zoek bent naar een kinderdagverblijf voor je allerkleinste of een middelbare school voor de puber in huis, in Roermond heb je ruime keuze aan scholen en instellingen voor alle leeftijden. Er zijn meer dan tien kinderdagverblijven en er is altijd een basisschool in de buurt. Ook binnen het vervolgonderwijs is er absoluut geen gebrek aan keuze. Kinderen worden met liefde ontvangen bij onze lokale scholen zoals BS Neel, BC Broekhin en Gilde Opleidingen. Voor kinderen die extra aandacht of zorg nodig hebben, is er in Roermond ook een passende school te vinden. Laat je verbazen door de kwaliteit en kwantiteit van ons indrukwekkende regionale onderwijs.

Basisschool Neel

© BS Neel
  • wijkschool met een gemêleerde populatie
  • laagdrempelige school voor iedereen

Bisschoppelijk College Broekhin

© BC Broekhin
  • kwalitatief hoogstaand onderwijs
  • VMBO, HAVO, VWO
  • Gymnasium, TTO, de vrije school

Gilde Opleidingen

  • MBO opleidingen
  • Diverse locaties verspreid door de stad
  • Meer dan 135 opleidingen in Roermond
Passend advies voor het vervolgonderwijs en toekomstige loopbaan

Een blik op de toekomst

Wist jij vroeger al wat je later wilde worden? Niet voor iedereen is dat een even gemakkelijke keuze, aangezien er ontzettend veel mogelijkheden zijn, zeker in onze regio! Gelukkig is er nu een nieuw initiatief waarmee scholieren op het vervolgonderwijs advies krijgen over de toekomst op basis van hun eigen DNA. Dankzij Keyport Meets: Regio in je Rugzak krijgen scholieren een eerste indruk van mogelijke toekomstige beroepen. Dit doen ze  in samenwerking met veel enthousiaste partnerbedrijven, die de scholieren welkom heten. Lees meer over dit regionale initiatief.

Meer lezen over Keyport Meets: Regio in je Rugzak
Maak kennis met het ruime aanbod aan scholen

Onderwijs in Roermond

Van kinderdagverblijven tot het vervolg onderwijs, in Roermond is er voor vrijwel iedereen een passende onderwijsinstelling. Bekijk de volgende uitgelichte scholen in Roermond en omstreken.

Diverse scholen in en nabij Roermond

Bezoek tip!

Mis je een HBO instelling of universiteit? Geen zorgen! Vanuit het station van Roermond ben je binnen een halfuurtje bij je nieuwe school.

Basisschool Neel

Bisschoppelijk College Broekhin

Gilde Opleidingen

Yuverta Roermond

Niekée Roermond

Vrijeschool Christophorus

Basisschool de Zonnewijzer

Basisschool De Steenen Brug

Basisschool Vincent van Gogh

Islamitische Basisschool Roermond Alhambra

ROER College Schöndeln

Synergieschool

Basisschool Lambertus

Basisschool De Octopus

NT2 Mundium College

Roermond Station

Vanuit het station van Roermond ben je razendsnel op je werk, hogeschool of universiteit dankzij prima treinverbindingen met de nabijgelegen steden.
Eindhoven: 60 minuten (trein)
Venlo: 30 minuten (trein)
Maastricht: 40 minuten (trein)
Sittard: 30 minuten (trein)

Bezoek tip!

Mis je een HBO instelling of universiteit? Geen zorgen! Vanuit het station van Roermond ben je binnen een halfuurtje bij je nieuwe school.
Vele kinderdagverblijven
Ook speciaal onderwijs
Ruime keuze aan basisscholen
Hoger- én vervolg onderwijs in de buurt
Top ligging in de regio

Geen obstakels voor het hoger onderwijs

Na een succesvolle afronding van het basis- en voortgezet onderwijs in Roermond en omstreken liggen de keuzes voor het hoger onderwijs binnen handbereik. Dankzij uitstekende treinverbindingen ben je vanuit Roermond in slechts een halfuurtje in Venlo, Eindhoven, Maastricht of Heerlen. Roermond is daarom een ideale uitvalbasis, waar vanuit je vele hogescholen en universiteiten snel en eenvoudig bereikbaar zijn. Check hier direct de gunstige ligging van Roermond.