Onderwijs voor ieder kind

Speciaal onderwijs in Roermond

Roermond biedt onderwijs voor íeder kind. Ook voor kinderen, die wat extra aandacht en tijd nodig hebben. Wij geloven dat ieder kind uniek is en een individuele aanpak kan gebruiken. In onze regio vind je verschillende scholen die speciaal onderwijs aanbieden. Lees snel verder en ontmoet de liefdevolle scholen waar je kinderen met open armen verwelkomt worden.

Ontdek het speciaal onderwijs

Kleinschalig en plezierig speciaal onderwijs bij de Herman Broerenschool

Met twee locaties in Roermond is SO en VSO bij de Herman Broerenschool mogelijk. De school biedt een veilige en geschikte thuishaven voor ieder kind dat meer aandacht en ondersteuning nodig heeft. Op deze school staan de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerlingen centraal. De missie: ‘voor elk kind dat met plezier naar zijn eigen hoogte klimt’ draagt dit dan ook uit. Een school is voor de leerling een belangrijk onderdeel van hun leven en is, samen met de ouders/verzorgers en begeleiders, een grote opvoedingspartner. Daarom zijn de lijnen tussen school en het thuisfront bij de Herman Broerenschool kort. Bij de Herman Broerenschool is zowel het speciaal onderwijs als het voortgezet speciaal onderwijs vertegenwoordigd. Je kinderen kunnen dus vanaf hun 4e jaar tot uiterlijk hun 20ste jaar bij deze scholen terecht. Lees snel verder en kom meer te weten over het onderwijs op deze unieke, lokale school.

Meer lezen over de Herman Broerenschool
Herman Broerenschool VSO Roermond

Iedereen is welkom bij de Synergieschool

Bij de Synergieschool zijn alle leerlingen van harte welkom. Het bieden van optimale ontwikkelingskansen staat bij deze school en alle betrokken leerkrachten, interne begeleiders, directie en ouders/verzorgers centraal. Door zich te richten op de unieke factoren van ieder kind creëert de Synergieschool een flexibele en efficiënte leeromgeving voor alle kinderen. Bij deze school is het niet belangrijk of je een SBO-kind of een ‘regulier’ basisschoolkind bent. Alle kinderen zijn speciaal en de Synergieschool heeft vertrouwen in de ontwikkelingskracht van alle kinderen. Wil je graag meer weten over deze speciale school? Klik dan vooral verder.

Meer lezen over de Synergieschool
Synergieschool in Roermond

Maatwerk onderwijs bij VSO de Ortolaan

VSO De Ortolaan is een geschikte school voor leerlingen van 12 tot 21 jaar oud en die het beste tot hun recht komen in het voortgezet speciaal onderwijs. Door middel van het bieden van een ontwikkelings- en opbrengstgericht onderwijsprogramma kan het talent van de leerlingen het beste tot hun recht komen. Op de Kasteel Hillenraedstraat in Roermond werkt de school samen met jeugdhulp en andere partners in het onderwijs om een integraal aanbod van onderwijs en ondersteuning te kunnen bieden. De deskundige en enthousiaste vakleraren en mentoren staan hier samen met gedragsdeskundigen, arbeidsdeskundigen en coördinatoren klaar voor alle leerlingen. Klik snel verder om meer over deze school te lezen.

Meer lezen over VSO de Ortolaan
Ortolaan in Roermond
Maak kennis met het onderwijs in de regio

Nog meer onderwijs in Roermond ontdekken

Wil je nog meer te weten komen over het onderwijs in Roermond? We hebben individuele pagina’s voor het onderwijs in de regio. Hier ontdek je nog meer scholen in Roermond en omstreken. Maak bijvoorbeeld kennis met een aantal basisscholen, de moderne middelbare scholen en ook de vele opties voor het vervolgonderwijs. Nadat je de verschillende scholen in Roermond hebt ontdekt weet je het zeker: in deze regio zit je ook qua onderwijs helemaal goed.

Meer lezen over leren in Roermond
Vervolgonderwijs in Roermond