Student bij de gloednieuwe horecaopleiding in Roermond

De horecaopleiding volgens Fleur

Fleur Strijp is als student betrokken bij de nieuwe horecaopleiding in Roermond. Waarom is ze deze opleiding gaan volgen, hoe bevalt de combinatie van werken en leren, wat kan er beter en zou ze de opleiding aanraden? Lees de antwoorden van Fleur op al deze vragen hieronder!

Lees de bevindingen van Fleur
Horecaopleiding Roermond Fleur Strijp

Hoi Fleur! Leuk dat je ons meer wilt vertellen over jouw ervaringen met deze nieuwe opleiding. Zou je kort iets over jezelf met ons willen delen?

Ik ben Fleur Strijp, 19 jaar oud en kom uit Maasbracht. Sinds dit jaar volg ik de opleiding ‘manager/ondernemer horeca’ in Roermond.

Hoe ervaar jij deze nieuwe opleiding?

Ik vind de opleiding heel erg fijn! Waarom? Omdat je er een eigen draai aan kunt geven. Je bepaalt je eigen tempo en kan zelf de volgorde qua stageplekken indelen. Ik vind de begeleiding en het krijgen van ruimte erg fijn. Zo kan ik me namelijk goed ontwikkelen in dit beroep.

Wat is er volgens jou beter aan deze opleiding in vergelijking met een meer traditionele opleiding?

Ik vind dat deze opleiding beter aansluit op mijn wensen omdat er niet via vaste regels onderwezen wordt. De begeleiders denken met je mee zodat je met een goed gevoel de opleiding kunt doorlopen. Ze stemmen goed met je af en houden rekening met wat ik zelf wil en hoe ik bepaalde dingen zie.

 

‘Ik merk in mijn omgeving dat er veel behoefte is naar een combinatie van leren en werken.’

Wat zijn de geluiden uit de praktijk? Hoe reageren de andere studenten op deze opleiding?

Mijn medestudenten zijn ook erg enthousiast. Er wordt een beroep gedaan op zelfstandig werken en daar ben ik persoonlijk een fan van. Het zal niet bij iedereen passen, maar als je graag je eigen weg wilt bewandelen in een opleiding is dit echt een unieke opleiding.

Hoe ziet de toekomst van deze opleiding eruit? Verwacht je meer studenten bij deze opleiding?

Ik ben zelf een van de eerste drie studenten die deze opleiding is gaan volgen. Vanaf dat moment heb ik de opleiding qua aantal studenten zien groeien en ik verwacht dat dit zo doorgaat. Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen niet meer de motivatie hebben om 5 dagen per week in de boeken te duiken, maar liever in het werkgebied actief willen zijn. Er is veel behoefte naar een combinatie van werken en leren in de praktijk. Met deze combinatie kun je namelijk de nieuwe informatie veel beter opnemen omdat praktijk en leren hier samengaan. Ik verwacht daarom dat de interesse in deze horecaopleiding zal toenemen en dat ik er zelf ook nog heel veel van ga leren.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen potentiele studenten die misschien ook deze opleiding willen gaan volgen?

Werk je graag zelfstandig en wil je niet 5 dagen per week in de boeken zitten, dan is deze opleiding in combinatie met het werken bij de horecazaken een mooie kans om je toekomstperspectief waar te gaan maken. Als je daarnaast een duidelijke, eigen denkwijze en wil hebt, zullen de begeleiders en docenten je optimaal proberen te ondersteunen. Er heerst hier geen docent/student cultuur. Het doel is om jouw toekomstvisie onder begeleiding van coaches, docenten en lokale ondernemers te gaan realiseren.

Meer lezen over de horecaopleiding in Roermond

Wil je meer lezen over de nieuwe horecaopleiding in Roermond? Begrijpelijk! Klik vooral verder en lees meer details over de opleiding en de bevindingen van de studenten die de opleiding volgen.

Meer lezen over de horecaopleiding in Roermond
Cox en Co in Roermond 3