Vastelaovend in Remunj

Elk jaar wordt ook in Roermond Carnaval gevierd: oftewel Vastelaovend in Remunj! Op deze pagina staat een overzicht van de diverse, grotere carnavalsevenementen en optochten die Roermond rijk is.

  • De data voor de diverse evenementen tijdens het Carnavalsseizoen 2021-2022 in Roermond worden toegevoegd zodra ze bekend zijn gemaakt.

De 11devande11 

De start van het Vastelaovendseizoen in Roermond: de11devande11de voor het eerst in onze stad!

Waarom begint Carnaval al op 11 november ver voor de echte Carnavalsdagen? Deze traditie stamt uit de Middeleeuwen, toen werd er vanwege armoede al voor de kerst gevast. Al het vlees van november moest bewaard worden tot kerst en daar begon men mee op 12 november. Op 11 november (dat toen al een feestdag was: Sint Maarten) werden de niet houdbare producten feestelijk gegeten.

Start kaartverkoop!

Prinsetreffen
Jaarlijks terugkerende carnavalsavond voor alle carnavalsprinsen met Limburgse artiesten. Dré en Ben (Big Benny) Peters organiseren dit grote feest in TheaterHotel de Oranjerie. De toegang is gratis.

Vastelaoveskirmes 
De eerste kermis in Roermond is tijdens Carnaval. Van Carnavalsvrijdag t/m Carnavalsdinsdag is de Vastelaoveskermis te vinden op het Munsterplein in Roermond met attracties voor jong en oud.

Sjolefestasie & Sjtasiefestasie

Sjolefestasie
De Sjolefestasie op het Stationsplein is de officiële opening van Carnaval in Roermond met non-stop artiesten en diverse optredens. Dit evenement wordt voor de jeugd van Roermond en omstreken georganiseerd en de entree is gratis!

Sjtasiefestasie
Op Carnavalszaterdag gaan weer alle remmen los op de Sjtasiefestasie in Roermond. Jong en oud komt samen op het Stationsplein om te feesten.

Alles euver de Sjtasiefestasie

Remunjs Vastelaoves Meziek Sjeptakel

Lokale artiesten en aanstormend talent zorgen voor sjpektakel op het podium op het Kloosterwandplein bij TheaterHotel de Oranjerie.

Vastelaoves Meziek Sjpektakel

Remunjse Optoch

Op Carnavalsmaandag om 13:11 uur is het tijd voor de grote Vastelaoves optoch Remunj die door de gehele binnenstad van Roermond trekt.
Na afloop van de Remunjse Optoch worden de prijzen uitgereikt op het podium in de Salle de Fête in TheaterHotel De Oranjerie. Vanaf 14.30 uur kan het hossen, zingen, dansen en springen beginnen. Een carnavalsmiddag voor jong en oud, waarbij een live DJ en natuurlijk een springkussen voor de kinderen niet ontbreekt.

Route: Start bij de Roersingel, Roerkade, Kraanpoort, Markt, Swalmerstraat, Lindanusstraat, Pollaertstraat, Munsterplein, Paredisstraat, Neerstraat, Minderbroedersstraat, Zwartbroekstraat, Zwartbroekplein, Schuitenberg, Kloosterwandstraat, over het Kloosterwandplein (hier staat de podiumwagen), Joep nicolasstraat, Kruisherenstraat, Stationsplein, Veldstraat – ontbinden.

Optoch Remunj

Bacchusdrieve 

De afsluiting van de Vastelaovend in Roermond wordt op dinsdag afgesloten met het Bacchusdrieve op de Roerkade.

Bacchusklup Remunj

Carnavalsoptochten in Roermond 

Carnavalsoptocht Ool
Carnavalsoptocht Herten
Carnavalsoptocht Boukoul
Grote optoch van Remunj
Carnavalsoptocht Asenray
Carnavalsoptocht Zjwaame
Carnavalsoptocht Leeuwen