Vastelaovend in Remunj

Elk jaar wordt ook in Roermond Carnaval gevierd: oftewel Vastelaovend in Remunj! Op deze pagina staat een overzicht van de diverse, grotere carnavalsevenementen en optochten die Roermond rijk is.

 

de11devande11de in Roermond - 2022

De start van het Vastelaovendseizoen in Limburg begint op 11 november om 11.11 uur op het Stationsplein in Roermond. Van 11.11 tot 20.00 uur een non-stop artiestenprogramma met geweldige Limburgse vastelaovesmuziek. De kaartverkoop start op 1 oktober om 11:11 uur via de officiële website.

 

Alles euver de 11devande11e in Remunj
11e van de 11e Remunj Carnaval

Prinsetreffe – dinsdag 14 februari 2023
Jaarlijks terugkerende carnavalsavond voor alle carnavalsprinsen met Limburgse artiesten. Dré en Ben (Big Benny) Peters organiseren dit grote feest in TheaterHotel de Oranjerie. De toegang is gratis.

Vastelaoveskirmes – 2023
De eerste kermis in Roermond is tijdens Carnaval. Van Carnavalsvrijdag t/m Carnavalsdinsdag is de Vastelaoveskermis te vinden op het Munsterplein in Roermond met attracties voor jong en oud.

Prinsentreffen Roermond

Sjolefestasie – 2023
De Sjolefestasie op het Stationsplein is de officiële opening van Carnaval in Roermond met non-stop artiesten en diverse optredens. Dit evenement wordt voor de jeugd van Roermond en omstreken georganiseerd en de entree is gratis!

Sjtasiefestasie – 2023
Op Carnavalszaterdag gaan weer alle remmen los op de Sjtasiefestasie in Roermond. Jong en oud komt samen op het Stationsplein om te feesten.

Alles euver de Sjtasiefestasie
Sjtasiefestasie Remunj Carnaval

Remunjs Vastelaoves Meziek Sjeptakel - 2023

Lokale artiesten en aanstormend talent zorgen op Carnavalszaterdag voor sjpektakel op het podium op het Kloosterwandplein bij TheaterHotel de Oranjerie.

Alles euver Remunjs Vastelaoves Meziek Sjeptakel
Vastelaoves Meziek Sjpektakel Remunj

Remunjse Optoch - 2023

Op Carnavalsmaandag om 13:11 uur is het tijd voor de grote Vastelaoves optoch Remunj die door de gehele binnenstad van Roermond trekt.
Na afloop van de Remunjse Optoch worden de prijzen uitgereikt op het podium in de Salle de Fête in TheaterHotel De Oranjerie. Vanaf 14.30 uur kan het hossen, zingen, dansen en springen beginnen. Een carnavalsmiddag voor jong en oud, waarbij een live DJ en natuurlijk een springkussen voor de kinderen niet ontbreekt.

Route: Start bij de Roersingel, Roerkade, Kraanpoort, Markt, Swalmerstraat, Lindanusstraat, Pollaertstraat, Munsterplein, Paredisstraat, Neerstraat, Minderbroedersstraat, Zwartbroekstraat, Zwartbroekplein, Schuitenberg, Kloosterwandstraat, over het Kloosterwandplein (hier staat de podiumwagen), Joep nicolasstraat, Kruisherenstraat, Stationsplein, Veldstraat – ontbinden.

Alles euver de grote optoch
Remunjse Optocht Vastelaovend Remunj

Overzicht Carnavalsoptochten in Roermond

Carnavalsoptocht Ool
Carnavalsoptocht Herten
Carnavalsoptocht Boukoul
Grote optoch van Remunj
Carnavalsoptocht Asenray
Carnavalsoptocht Zjwaame
Carnavalsoptocht Leeuwen

Bacchusdrieve - 2023

De Vastelaovend in Roermond wordt op dinsdag afgesloten met het Bacchusdrieve op de Roerkade.

Bacchusdrieve Remunj

Carnavalsverenigingen Roermond

Tijdens Carnaval in Roermond zijn er  grotere evenementen in de stad. De diverse Carnavalsverenigingen (Vastelaovesverenigingen) hebben daarnaast ook hun eigen programma met evenementen en activiteiten. Klik op de links hieronder voor de programma’s van de Carnavalsverenigingen in Roermond.

VV D’n Uul Remunj, binnenstad CV De Kwekkerte, Boekoel
De Aartjes Asselt VV de Nachtegale Azerao, Asenray
VV De Fobmötse, Swalmen CV De Plekkers, Merum
VV De Haofgengers, Hoogvonderen VV De Tuinhagedisse, Leeuwen
VV De Hopsjlokkers Zjwame, Swalmen VV De Veldjmuus, het Veld
VV De Kaketoes, de Kapel CV De Waterratte, Ool
VV De Katers, Maasniel De Bachhusklup
KV Koelbertus, de Kemp Sjtichting Vastelaovesoptoch Remunj

Meest gestelde vragen

Is er een carnavalswinkel in Roermond?

Ja er zijn carnavalswinkels in Roermond: de Poppendokter, Hendriks Mode, Timmermans Carnaval en ToyChamp

Wanneer is Carnaval in Roermond?

De carnaval in Roermond start op vrijdag 25 februari 2022 met diverse evenementen in de hele stad.

Wat is Carnaval?

Van oorsprong is Carnaval een katholiek feest. Hiermee wordt het begin van het vasten gevierd. Vasten is de periode van 40 dagen voor Pasen, die begin op Aswoensdag. Om de vasten goed te kunnen ‘overleven’ wordt in de dagen voor Aswoensdag een feest gevierd; Carnaval!

Wat is Vastelaovend?

Vastelaovend is de Roermondse naam voor Carnaval. Afgeleid van Vastenavond (het feest dat voorafgaat aan de veertigdaagse vasten voor Pasen).

Wordt er in Roermond Carnaval gevierd?

Jazeker wordt er in Roermond Carnaval gevierd! De stad heeft veel carnavalsverenigingen met ieder hun eigen vieringen en evenementen. Aanvullend zijn er nog grotere carnavalsevenementen in de stad als de Remunjse Optoch, Sjtasiefestasie en de 11evande11e.