Vastelaovend in Remunj

Elk jaar wordt ook in Roermond Carnaval gevierd: oftewel Vastelaovend in Remunj! Op deze pagina staat een overzicht van de diverse, grotere carnavalsevenementen die Roermond rijk is.
In de gehele gemeente Roermond zijn er carnavalsoptochten in 2020:

Datum Tijd Locatie
Zondag 23 februari 12.00 uur Carnavalsoptocht Ool
Zondag 23 februari 12.00 uur Carnavalsoptocht Herten
Zondag 23 februari 14.20 uur Carnavalsoptocht Boukoul
Maandag 24 februari 13.11 uur Grote optocht van Roermond
Maandag 24 februari 13.20 uur Carnavalsoptocht Asenray
Maandag 24 februari 13.20 uur Carnavalsoptocht Swalmen
Dinsdag 25 februari 14.11 uur Carnavalsoptocht Leeuwen


Prinsetreffen –  18 februari 2020

Jaarlijks terugkerende carnavalsavond voor alle carnavalsprinsen met Limburgse artiesten. Dré en Ben (Big Benny) Peters organiseren dit grote feest in TheaterHotel de Oranjerie. De toegang is gratis.

Vastelaoveskirmes – 21 t/m 25 februari
De eerste kermis in Roermond is tijdens Carnaval. Van Carnavalsvrijdag 21 februari t/m Carnavalsdinsdag 25 februari is de Vastelaoveskermis te vinden op het Munsterplein in Roermond met attracties voor jong en oud.

Sjolefestasie – 21 februari 2020
De Sjolefestasie op het Stationsplein is de officiële opening van Carnaval in Roermond met non-stop artiesten en diverse optredens. Dit evenement wordt voor de jeugd van Roermond en omstreken georganiseerd en de entree is gratis!

Sjtasiefestasie – 22 februari 2020
Op Carnavalszaterdag gaan weer alle remmen los op de Sjtasiefestasie in Roermond. Jong en oud komt samen op het Stationsplein om te feesten.

Remunjs Vastelaoves Meziek Sjeptakel – 22 februari 2020
Lokale artiesten en aanstormend talent zorgen voor sjpektakel op het podium op het Kloosterwandplein bij TheaterHotel de Oranjerie.

Bacchusdrieve Roermond

Remunjse Optoch – 24 februari 2020
Op Carnavalsmaandag om 13:11 uur is het tijd voor de grote Vastelaoves optoch Remunj die door de gehele binnenstad van Roermond trekt. Na afloop van de Remunjse Optoch worden de prijzen uitgereikt op het podium in de Salle de Fête in TheaterHotel De Oranjerie. Vanaf 14.30 uur kan het hossen, zingen, dansen en springen beginnen. Een carnavalsmiddag voor jong en oud, waarbij een live DJ en natuurlijk een springkussen voor de kinderen niet ontbreekt.
Route: Start bij de Roersingel, Roerkade, Kraanpoort, Markt, Swalmerstraat, Lindanusstraat, Pollaertstraat, Munsterplein, Paredisstraat, Neerstraat, Minderbroedersstraat, Zwartbroekstraat, Zwartbroekplein, Schuitenberg, Kloosterwandstraat, over het Kloosterwandplein (hier staat de podiumwagen), Joep nicolasstraat, Kruisherenstraat, Stationsplein, Veldstraat – ontbinden.

Bacchusdrieve – 25 februari 2020
De afsluiting van de Vastelaovend in Roermond wordt op dinsdag afgesloten met het Bacchusdrieve op de Roerkade.

Data onder voorbehoud van wijzigingen.