Ervaar zelf de bourgondische levensstijl

Eten & drinken in Roermond

Is een citytrip of kleine vakantie voor jou niet compleet zonder heerlijke gerechten? Dan ben je in Roermond op de juiste plek. De gezellige en bourgondische gastvrijheid is overal in de stad terug te vinden. De vele terrassen op de mooie pleinen en aan het water, de fijne restaurants en brasserieën… hier in Roermond is eten en drinken duidelijk belangrijk!

Bekijk alle restaurant en cafés

Eten en drinken in Roermond

In Roermond staan de ruime terrassen verspreid door de stad voor je klaar. Aan de Roerkade heb je een mooi uitzicht op de Roer en de Voorstad St. Jacob.
Op de oude Markt kun je ook lekker genieten op een terrasje, met op de achtergrond de muziek van het stadscarillon op het Stadshuis. Ook het historische Munsterplein is een aanrader, onder de lommerrijke bomen met op de achtergrond de Munsterkerk en Kiosk. Ben je juist op zoek naar een meer bruisend terras? Dan biedt het Stationsplein met haar oude kroegen en moderne charme van een levendige grote stad meer vertier.

Ontdek de gezelligste terrasjes in Roermond

Eten en drinken in een inspirerende omgeving

Eten en drinken in een inspirerende omgeving.

Kinderrestaurants Roermond met speelruimte

De beste tips voor de gezelligste kinderrestaurants in Roermond.

Luxe eten Roermond

Jezelf verwennen in een luxe restaurant. Bekijk onze tips!

Sushi restaurants in Roermond

De lekkerste sushi restaurants in Roermond!

Groepsrestaurants Roermond

De beste tips voor groepsrestaurants in Roermond.

Van terrasje tot sterrenrestaurant

Door het grote aanbod vind je altijd iets wat bij jou en je reisgezelschap past. Mag het informeel met een drankje en bitterballen op het terras of kroegje? Ondertussen kijk je naar de historische gebouwen of het uitzicht over het water. Met het gezin geniet je van een goede daghap, terwijl de kinderen zich ook nog vermaken. Dompel jij je liever onder in de bourgondische luxe? Kies dan voor een sterrenrestaurant of wijnbar.

Proef de streekproducten en waan je op vakantie

Door de lokale streekproducten te proeven, waan je je echt op vakantie in eigen land. Neem tijdens het shoppen dus even tijd voor een heerlijk stuk Roermondse Christoffelvlaai. Geniet van een Limburgs biertje op een van de mooie terrassen in de stad en probeer de asperges of het zuurvlees eens uit.