Met de fiets naar Roermond

In de lente, zomer en herfst is het regelmatig heerlijk weer om op de fiets te stappen en er op uit te gaan. Met de fiets naar Roermond gaan is dan zeker aan te raden.

Fietsenstallingen in Roermond

Na de mooie fietstocht naar Roermond snappen we dat je rustig wilt neerstrijken op een terrasje of even wilt gaan shoppen. Er is genoeg ruimte om je fiets neer te zetten in een fietsenrek of in een bewaakte fietsenstalling. De fietsenrekken staan verspreid in de binnenstad nabij de winkelpromenades. Daarnaast zijn er ook bewaakte rijwielstallingen aanwezig:

  • Fietsenstalling Roercenter (gratis), in- en uitgang met fiets aan de Molenstraat,  in- en uitgang voetgangers in Roercenter.
  • Fietsenstalling Kloosterwandplein (gratis)
  • Fietsenstalling Station (met OV-chipkaart eerste 24 uur gratis)

Extra fietsstallingen

In de binnenstad zijn vijf extra fietsenstallingen geplaatst op het Stationsplein, Munsterplein (links naast de Munsterkerk), Wilhelminaplein, Zwartbroekplein en bij de Roersingel. Deze fietsenstallingen staan er t/m zondag 26 september, bekijk hier de locaties op een plattegrond.

Op de Roersingel (achter de Jumbo) is de fietsstalling op woensdag- en zaterdag ook bewaakt. De beheerder heet je daar op woensdag vanaf 12.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur van harte welkom. Hij past dan tot 17.00 uur gratis op je fiets.

Deze extra fietsenstallingen zijn een initiatief van Roermond Bereikbaar. Ontdek meer over hun #posifiets campagne deze zomer in Roermond

Openingstijden fietsenstallingen Roermond

De openingstijden van de fietsenstalling in het Roercenter en Kloosterwandplein zijn:

Maandag 10.30-19.00 uur
Dinsdag 07.00-19.00 uur
Woensdag 07.00-19.00 uur
Donderdag 07.00-20.30 uur*
Vrijdag 07.00-19.00 uur
Zaterdag 08.30-18.00 uur
Zondag 11.00-18.00 uur

*Op donderdagavond is de fietsenstalling in het Roercenter tot 21.30 uur geopend. 

Fiets stallen bij het Station in Roermond

Je kunt jouw fiets bij het Station stallen door in te checken met je OV-chipkaart. Elke eerste 24 uur stal je gratis. Stal je langer dan 24 uur, dan betaal je met de pin het dagtarief van €0,50 per 24 uur.
De stalling bij het station van Roermond is geopend een kwartier voor het vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

  • Heb je geen OV-chipkaart? Deze kun je aanschaffen bij o.a. OV-vervoerders, de ticketautomaat op het Station, bij de Albert Heijn en Primera.
Meer informatie

Opladen E-bike in Roermond

Ook aan mensen met een E-bike is gedacht. Op twee locaties in de binnenstad van Roermond zijn gratis oplaadpunten voor E-bikes te vinden, namelijk:

  • In de fietsenstalling Kloosterwandplein (acht oplaadpunten)
  • In de fietsenstalling Roercenter (16 oplaadpunten in kluisjes)
  • Op de Markt naast de ingang van het Stadhuis
  • Bij de fietsenrekken op de Molenstraat (deze werkt op zonne-energie).

Openbare fietspompen in Roermond

Is je band slap? Geen nood. Er staan in de binnenstad van Roermond twee fietspompen die gratis te gebruiken zijn. Deze fietspompen kun je vinden op de volgende plekken:

• Op de Markt voor het Stadhuis
• Voor de fietsenstalling Steenen Trappen, in de Neerstraat