Met de fiets naar Roermond

In de lente, zomer en herfst is het regelmatig heerlijk weer om op de fiets te stappen en er op uit te gaan. Met de fiets naar Roermond gaan is dan zeker aan te raden. Er zijn diverse mooie fietsroutes die naar Roermond leiden. Voor jou als fietsliefhebber zijn er speciale routes ontwikkeld die je vanuit Venlo, Panningen, Weert en Susteren en alle tussenliggende dorpen makkelijk naar Roermond leiden.

Fietsenstallingen in Roermond

Na de mooie fietstocht naar Roermond snappen we dat je rustig wilt neerstrijken op een terrasje of even wilt gaan shoppen. Er is genoeg ruimte om je fiets neer te zetten in een fietsenrek of in een bewaakte fietsenstalling. De fietsenrekken staan verspreid in de binnenstad nabij de winkelpromenades. Daarnaast zijn er ook bewaakte rijwielstallingen aanwezig:

• Fietsenstalling Kloosterwandplein (gratis)
• Fietsenstalling Steenen Trappen, Neerstraat (gratis)
• Fietsenstalling Stationsplein (om toegang te krijgen tot deze fietsenstalling heb je een OV-chipkaart nodig).

→ De bewaakte fietsenstalling op het Kloosterwandplein en bij het Station (eerste 24 uur gratis) zijn geopend. De fietsenstalling op de Neerstraat is tot nader order gesloten.

Openingstijden fietsenstallingen Roermond

De openingstijden voor de fietsenstallingen in Roermond bij Steenen Trappen (Neerstraat) en Kloosterwandplein zijn bijna elke dag verschillend:

Maandag 10.30-19.00 uur
Dinsdag 07.00-19.00 uur
Woensdag 07.00-19.00 uur
Donderdag 07.00-21.30 uur
Vrijdag 07.00-19.00 uur
Zaterdag 08.30-18.00 uur
Zondag 11.00-18.00 uur

 

De stalling bij het station van Roermond is al rond 06.00-07.00 uur ’s morgens geopend en sluit pas rond 01.00 uur ’s nachts.

Opladen E-bike in Roermond

Ook aan mensen met een E-bike is gedacht. Op twee locaties in de binnenstad van Roermond zijn gratis oplaadpunten voor E-bikes te vinden, namelijk:

• In de fietsenstalling Steenen Trappen in de Neerstraat (vier oplaadpunten)
• In de fietsenstalling Kloosterwandplein (acht oplaadpunten)

Openbare fietspompen in Roermond

Is je band slap? Geen nood. Er staan in de binnenstad van Roermond twee fietspompen die gratis te gebruiken zijn. Deze fietspompen kun je vinden op de volgende plekken:

• Op de Markt voor het Stadhuis
• Voor de fietsenstalling in de Neerstraat