Fietsroute Roermond: Het Ontdekken waard

Roermond is een prachtige stad met een rijke cultuurhistorie die omgeven is door natuur. In deze stad zijn nog veel onbekende plekken, zelfs voor de inwoners van Roermond. Samen met die inwoners hebben wij 21 bijzondere locaties in de gemeente Roermond geselecteerd die het ontdekken waard zijn.

Fietsroute

Deze ontdekken waard locaties zijn met elkaar verbonden middels een fietsroute en is zo veel mogelijk gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen.
De totale lengte van de route is 42,5 km en ligt geheel binnen de Roermondse gemeentegrenzen. De fietsroute is ook opgenomen in de online fietsrouteplanner op de website van de VVV Midden-Limburg.

Terrasje Markt Roermond

De locaties in Roermond

De fietsroute verbindt de volgende bijzondere plekken: de Rattentoren, de Caroluskapel, de Ursulinenkapel, het Sint Dionysiuskerkje, de meanderende Swalm in het Groenewoud, Kasteel Hillenraad, Kasteelhoeve Zuidewijk Spick, Maasnielderbeek met de Schaatsvijver, monumentale gevels het Veld, Graf met de handjes op Het Oude Kerkhof, Kapel in het Zand, het Kruiswegpark, het Cuypershuis, Natuurgebied Hammerveld-Oost, Rosslag Herten, Isabelle Greend – Oolder Greend, ECI Cultuurfabriek, Voorstad St. Jacob, Uitzicht parkeerdek Roercenter, het Praalgraf in de Munsterkerk en de Teekenschool.

Kapel in 't Zand Roermond

De natuurgebieden (Isabelle Greend – Oolder Greend, Maasniederbeek, Meanderende Swalm, Natuurgebied Hammerveld Oost, Rosslag Herten) zijn vrij toegangkelijk om te bezichtigen. De kastelen (Kasteel Hillenraad, Kasteelhoeve Zuidewijk Spick) de monumentale gevels in ’t Veld en het Sint Dionysiuskerkje zijn van buitenaf te bekijken. Lees hier een korte omschrijving over die locaties.

Meer bezienswaardigheden in Roermond

Wil je meer bezichtigen en ontdekken in Roermond? Dat kan natuurlijk! We hebben de must sees in Roermond voor je verzameld.

Benieuwd naar nog meer fietsroutes in Roermond en omgeving? Bekijk hier de diverse fietsmogelijkheden in Roermond.

Kapeller Kwartier Roermond

Kapeller Kwartier: voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Bezienswaardigheden in Roermond

Ontdek de bezienswaardigheden in Roermond!

Musea en monumentenroute Roermond

Stel zelf je musea en monumentenroute in Roermond samen met onze tips!

Wandelen & fietsen in Roermond

Beleef de wandel- en fietsroutes in Roermond en omgeving.

Nationaal Park de Meinweg Roermond

Alles voor een bezoek aan Nationaal Park De Meinweg!

Stadswandeling Roermond

Ontdek onze binnenstad van een andere kant met een leuke (thema)wandeling (o.a. Pierre Cuypers, monumentenroute).