Markt in Roermond

Proef de oudheid van Roermond vanaf een terrasje op de markt in Roermond met uitzicht op de Sint-Christoffelkathedraal en het Stadhuis. Extra bijzonder aan het Stadhuis is dat iedere dag om 12.00 uur de beelden van het Carillon ronddraaien. Elke zaterdag is de markt extra gezellig, doordat hier de goed bezochte weekmarkt staat.

Stadhuis in Roermond

Al in 1399 wordt er gesproken van een ‘raithuys’ aan de Markt in Roermond. Op 16 juli 1554 legde een stadsbrand de binnenstad in de as en verwoestte ook het Stadhuis. Het werd de jaren daarop herbouwd. Rond 1700 kreeg het Stadhuis een grote verbouwing met de huidige voorgevel.

Carillon

Het Carillon vormt de kroon op het Stadhuis. In het torentje van het stadhuis bevindt zich een beiaard waar bovenop draaiende beelden voorbijkomen. De beiaard is in 1982 geschonken ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Roermond. In 1995 werd het klokkenspel aangevuld met een groep bewegende beelden die elke middag om 12.00 uur rond de toren van het stadhuis draaien. De 49 klokken tellende beiaard met het daarop ronddraaiende beeldenspel staan symbool voor het historische & stedelijk karakter van Roermond.

Meer over de stadsbeiaard Roermond

Het Stadhuis en Carillon zijn een aantal keer per jaar te bezoeken onder begeleiding van een VVV-gids. Bezoek voor meer informatie onze evenementenkalender of de winkel van VVV Midden-Limburg (Markt 17) als je in Roermond bent.

De Sint-Christoffelkathedraal

Roermond is sinds 1559 een bisschopsstad. In de kathedraal staat de zetel (cathedra) van de bisschop van Roermond.

Bezoek de kathedraal (dagelijks geopend van 14.00 tot 17.00 uur, de entree is gratis) en ontdek diverse kunstwerken, historisch belangrijke voorwerpen, de Bisschopszetel en aanschouw de vele, prachtige glas-in-loodramen.

Elke 1e zaterdag van de maand kun je de toren van de kathedraal beklimmen.

Meer over de kathedraal in Roermond