Weekmarkt in Roermond

Elke week transformeren diverse pleinen in de binnenstad van Roermond in een kleurrijk schouwspel van kraampjes, geuren en geluiden. Of je nu een lokale inwoner bent die op zoek is naar verse producten of een bezoeker die de lokale cultuur wilt proeven, op onze weekmarkten kun je even lekker ontspannen en struinen tussen diverse kraampjes.
Scroll snel verder en ontdek de verschillende weekmarkten in Roermond!

Zaterdagmarkt op de Markt
Iedere week wordt zaterdag op de Markt bij het Stadhuis van 9.30 tot 16.00 uur een weekmarkt georganiseerd.
In de zomermaanden is de markt zelfs een uur langer geopend tot 17.00 uur.

Woensdagmarkt op het Munsterplein
Elke woensdag is het mooie Munsterplein extra gezellig met de weekmarkt van 9.30 tot 16.00 uur.
Een paar keer per jaar vindt de woensdagmarkt plaats op de Markt vanwege evenementen op het Munsterplein als de kermis. 

Aanbod op de weekmarkten
De enthousiaste marktkooplieden op de markt helpen je natuurlijk graag! Op de weekmarkten in Roermond zijn diverse soorten kraampjes te vinden. Denk hierbij aan verkopers van verse groenten en fruit, een bakker, dierenbenodigdheden, kleding, een poelier, een viskraam, saté of Vietnamese loempia, streekproducten, bloemen en planten, sieraden en nog veel meer.

Samstagsmarkt Roermond

Biologische Markt op het Stationsplein
Iedere week kun je voor de lekkerste biologische producten terecht op het Stationsplein van 13.00 tot 17.00 uur. Het is dé plek om jouw verse, lokale en biologische boodschappen te scoren. De marktwagen van De Groene Oogst is een ‘rijdend winkeltje’ dat iedere week vitale seizoensgroenten, fruit, vlees, geitenkazen en eieren van de boer naar onze stad Roermond brengt. Deze vitale producten komen voort uit een gezond landbouwsysteem.

Antiek & brocante markt op het Kloosterwandplein
Vanaf april t/m oktober vindt elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een antiek- en brocante markt plaats afwisselend op het Munsterplein of Kloosterwandplein. Liefhebbers van antiek en brocante spullen kunnen hun hart ophalen op deze gezellige markt waar de een gaat speuren naar ware antiek schatten en een ander op zoek gaat naar bijzondere cadeautjes.

Bio-Markt Roermond

Weekmarkten buiten het centrum

Ook op andere locaties in de gemeente Roermond worden weekmarkten georganiseerd:

 • Op de Markt in Swalmen staan op vrijdag tussen 10.00 en  17.00 uur een viertal kooplieden: een groenteboer (staat al meer dan 40 jaar in Swalmen op de Markt), een verkoper van kaas, een verkoper van Vietnamese loempia’s en een visboer.
 • Bij winkelcentrum Donderberg is elke vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur een weekmarkt. De weekmarkt op de Donderberg het foodkraampjes: zoals: vis, gegrilde kip, groente & fruit en Indische hapjes. Het speciale aan deze markt is dat de wijkbewoners deze markt organiseren, waardoor er geregeld starters op de markt staan.

Jaarmarkt Roermond

Elke 1e zaterdag van september is de Jaarmarkt in Roermond. Wat maakt dit nu de grootste markt van Roermond? Alle marktkooplui zijn aanwezig op één dag, op meerdere pleinen en het standwerkersconcours wordt gehouden:

 • De weekmarkt op de Markt in Roermond en langs het Munsterplein
 • De Antiek- en Brocantemarkt op het Kloosterwandplein
 • Speciale kunstmarkt door Stichting Melieve op het Munsterplein
 • De Platenbeurs in de Graaf Gerardstraat
 • Standwerkersconcours op de Varkensmarkt & Steenweg: de standwerkers brengen hun unieke producten vol overgave aan de man. Gedurende de hele marktdag worden de standwerkers door een jury beoordeeld op hun originaliteit, welsprekendheid en doorzettingsvermogen. Rond de klok van 16:30 uur wordt de winnaar van het standwerkersconcours bekend gemaakt bij zijn of haar eigen stand. 
Weekmarkt Roermond

Heb jij interesse om op een van de Markten in Roermond te staan?

Check de mogelijkheden bij de Marktmeester van de gemeente Roermond

Stuur een mail

Welke dag is markt in Roermond?
 • De weekmarkt in Roermond is op woensdag (Munsterplein) en zaterdag (Markt).
 • De antiek & brocante markt is op zaterdag in de maanden april t/m oktober afwisselend te vinden op het Munsterplein of Kloosterwandplein.
 • De markten in Swalmen en op de Donderberg starten om 10.00 uur.
Hoe laat begint de Markt in Roermond?
 • De weekmarkt in Roermond op woensdag (Munsterplein) en zaterdag (Markt) starten om 9.30 uur.
 • De antiek & brocante markt start op zaterdag in de maanden april t/m oktober  om 10.00 uur.
 • In Swalmen en op de Donderberg vind je op vrijdag een kleine weekmarkt.