Markten in Roermond

Eindeloos shoppen in de stijlvolle straatjes

Wekelijks worden er diverse markten in de binnenstad van Roermond georganiseerd. Hier kun je even lekker ontspannen en struinen tussen diverse kraampjes.  Zo is er een weekmarkt, biologische markt en antiekmarkt.

Weekmarkt
Iedere week wordt op woensdag op het Munsterplein en zaterdags op de Markt van 9.30 tot 16.00 uur een markt georganiseerd. In de zomermaanden is de markt zelfs een uur langer geopend tot 17.00 uur.
De zaterdagmarkt in Roermond is te vinden op de Markt, Munsterplein en Kloosterwandplein.

Op de markt zijn diverse soorten kraampjes te vinden. Denk hierbij aan verkopers van verse groenten, een bakker, dierenbenodigdheden, (kinder)kleding, een poelier, een  viskraam, streekproducten, bloemen en planten, sieraden en nog veel meer.

Markt Roermond

Biologische markt
Iedere week wordt op woensdag op het Stationsplein van 13.00 tot 17.00 uur een biologische markt georganiseerd. Het is dé plek om jouw verse, lokale en biologische boodschappen te halen. Op deze markt kun je terecht voor groente en fruit, brood en banket, vlees en vleeswaren, zuivel en kaas, kruiden en nog veel meer lekkers.

Zo kun je bij de kraam van boerderij Saanenhof terecht voor biologische geitenkaasproducten. Bij de kraam van de Hooge Weyer winkel kun je verse en lokale groente en fruit inkopen. De kraam van Het Biologische Kruidentuintje heeft verse en gedroogde kruiden en bij de kraam van biologische zorgtuinderij de Es vind je diverse honingproducten. Voor rund- en varkensvleesproducten moet je bij de kraam van De Blije Big zijn en voor brood en banket ben je bij de kraam van De Natuurbakkerij aan het juiste adres.

Voor meer informatie over de markt en de diverse aanbieders kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van de biologische markt Roermond. Zo blijf je altijd op de hoogte van het aanbod op de markt en eventuele wijzigingen van de markttijden of -locatie.

Bekijk de Facebookpagina

 

Antiekmarkt
Vanaf april t/m oktober vindt elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een antiek- en brocante markt plaats op het Stationsplein. Liefhebbers van antiek en brocante spullen kunnen hun hart ophalen op deze laagdrempelige en gezellige markt.

De een struint lekker over de markt, de ander gaat op ontdekking naar ware antiek schatten en weer een ander gaat opzoek naar bijzondere cadeautjes of lekkere streekproducten voor thuis. Deze markt biedt voor ieder wat wils.

 

Jaarmarkt Roermond
Elke 1e zaterdag van september is de Jaarmarkt in Roermond. Wat maakt dit nou de grootste markt van Roermond? Alle marktkooplui zijn aanwezig op één dag, op meerdere pleinen en het standwerkersconcours wordt gehouden. De weekmarkt is  gewoon te vinden op de Markt in Roermond, de Kunstmarkt is op het Munsterplein en de Antiek- en Brocantemarkt is te vinden op het Kloosterwandplein en door de gehele binnenstad staan tevens diverse standjes met bijzondere producten.