Weekmarkt in Roermond

Wekelijks worden er diverse markten in de binnenstad van Roermond georganiseerd. Hier kun je even lekker ontspannen en struinen tussen diverse kraampjes.
Elke woensdag en zaterdag is er de weekmarkt. Daarnaast zijn er ook een biologische markt en antiekmarkt.

Weekmarkt

Iedere week wordt op woensdag op het Munsterplein en zaterdags op de Markt én Munsterplein van 9.30 tot 16.00 uur een markt georganiseerd. In de zomermaanden is de markt zelfs een uur langer geopend tot 17.00 uur.

Op de markt zijn diverse soorten kraampjes te vinden. Denk hierbij aan verkopers van verse groenten, een bakker, dierenbenodigdheden, (kinder)kleding, een poelier, een  viskraam, streekproducten, bloemen en planten, sieraden en nog veel meer.

Markt Roermond

Biologische markt

Iedere week wordt op woensdag op het Stationsplein van 13.00 tot 17.00 uur een biologische markt georganiseerd. Het is dé plek om jouw verse, lokale en biologische boodschappen te halen. Bij de kraam van de Hooge Weyer winkel kun je verse en lokale groente en fruit inkopen.

Ontdek meer over de Biologische Markt
Bio Markt Roermond Stationsplein

Antiekmarkt

Vanaf april t/m oktober vindt elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een antiek- en brocante markt plaats op het Munsterplein of Kloosterwandplein. Liefhebbers van antiek en brocante spullen kunnen hun hart ophalen op deze laagdrempelige en gezellige markt.

De een struint lekker over de markt, de ander gaat op ontdekking naar ware antiek schatten en weer een ander gaat op zoek naar bijzondere cadeautjes of lekkere streekproducten voor thuis. Deze markt biedt voor ieder wat wils.

Markt Roermond

Jaarmarkt Roermond

Elke 1e zaterdag van september is de Jaarmarkt in Roermond. Wat maakt dit nou de grootste markt van Roermond? Alle marktkooplui zijn aanwezig op één dag, op meerdere pleinen en het standwerkersconcours wordt gehouden:

  • De weekmarkt op de Markt in Roermond en langs het Munsterplein
  • De Antiek- en Brocantemarkt op het Kloosterwandplein
  • Speciale kunstmarkt door Stichting Melieve op het Munsterplein
  • De Platenbeurs in de Graaf Gerardstraat
  • Standwerkersconcours op de Varkensmarkt & Steenweg: de standwerkers brengen hun unieke producten vol overgave aan de man. Gedurende de hele marktdag worden de standwerkers door een jury beoordeeld op hun originaliteit, welsprekendheid en doorzettingsvermogen. Rond de klok van 16:30 uur wordt de winnaar van het standwerkersconcours bekend gemaakt bij zijn of haar eigen stand. 
Weekmarkt Roermond

Heb jij interesse om op een van de Markten in Roermond te staan?

Check de mogelijkheden bij de Marktmeester van de gemeente Roermond

Met de fiets naar Roermond

Alles over de fietsenstallingen in Roermond en de leukste fietsenroutes.