Activiteiten in Roermond

Een lekker Roermonds Christoffeltaartje of stuk vlaai, op een terrasje zitten aan het water, lunchen op het charmante Munsterplein, shoppen in leuke boetiekjes, al fietsend of wandelend nieuwe plekjes ontdekken, genieten van de ruimte en uitzicht op het water…
Dat is voor ons genieten van de kleine dingen!
Ben jij van plan om een uitstapje naar Roermond te maken of wellicht een minivakantie naar Roermond te plannen? Wij helpen je graag op weg, ontdek hieronder onze tips!

Must sees in Roermond

De kathedraal, die kerk op het plein midden in de stad, de laatste stadstoren, alles over Pierre Cuypers, het carillon en de monumentale panden. Dat en meer kun je zelf ontdekken in Roermond. Om jou op weg te helpen hebben we de must sees voor je verzameld.

Bezienswaardigheden Roermond

Water & actie

Wist je dat je met een boot zo onze binnenstad in kunt varen? Voor de poorten van Roermond vind je de Maasplassen, het grootste watersportgebied van ons land. Je waant je hier in het buitenland en bent even weg uit de dagelijkse sleur. Haal je hart op als actieveling, geniet van een drankje bij een beach club, speel lekker met jouw kinderen op het strand of stap op de rondvaartboot.

Rondvaart in Roermond

Roermondjes full of stories

Ontdek al wandelend de verrassende verhalen van Roermond! De cultuur, de geschiedenis, de bruisende stad en dat alles in een leuke route. Je kunt die verhalen ontdekken op twintig plekken in de binnenstad. Wil je alvast een voorproefje van de verhalen? Dat kan hier, online.

Ontdek de verhalen van Roermond

Alle shoptips op een rij

Bovenstaande activiteiten kun je natuurlijk makkelijk combineren met winkelen bij één van de boetiekjes, exclusieve speciaalzaken en de bekende ketens. Wij laten je graag zien waar je de damesboetiekjes en top mannenzaken kunt vinden. Wat dacht je van speciaalzaken die al 25 jaar of langer in Roermond zijn of een route langs onze ambachtelijke winkels?

Shop in onze stijlvolle straatjes

De leukste terrasjes

In de zomermaanden is het heerlijk genieten op de vele gezellige terrasjes in Roermond. Terrasjes aan een historisch plein of liever met uitzicht aan het water. In Roermond is het allemaal mogelijk. Lekker genieten van een kop koffie of thee met een stuk Limburgse vlaai of Roermondse Christoffeltaart, een borrel & hapje, een lunch met streekproducten of liever als afsluiting van jouw dag in Roermond: een heerlijk diner.

Ervaar de bourgondische levensstijl

Minivakantie in Roermond

Wij begrijpen dat je al deze leuke tips niet allemaal op één dag kunt doen en zien. Mocht je van jouw dagje uit in Roermond een minivakantie willen maken, kan dat natuurlijk! Wat dacht je van overnachten in een vijf sterrenhotel én voormalige gevangenis, in een hotel in het centrum, in een gezellige B&B of op een camping aan het water én vlakbij onze stad?

Alle overnachtingsmogelijkheden

Bereid je reis thuis alvast voor en plan je bezoek.