Activiteiten in Roermond

Een lekker Roermonds Christoffeltaartje of stuk vlaai, op een (verwarmd) terrasje zitten, lunchen op het charmante Munsterplein, diner in een toprestaurant, shop de nieuwste herfst-en wintermode, al fietsend of wandelend nieuwe plekjes ontdekken…Dat is voor ons genieten van de kleine dingen!
Ben jij van plan om een uitstapje naar Roermond te maken of wellicht een minivakantie naar Roermond te plannen? Wij helpen je graag op weg, ontdek hieronder onze tips!

Must sees in Roermond

De kathedraal, die kerk op het plein midden in de stad, de laatste stadstoren, alles over Pierre Cuypers, het Carillon en de monumentale panden. Dat en meer kun je zelf ontdekken in Roermond. Om jou op weg te helpen hebben we de must sees bezienswaardigheden voor je verzameld.

Bezienswaardigheden Roermond

Musea en monumentenroute Roermond

Stel zelf je musea en monumentenroute samen met onze tips en ontdek de rijke en vooral erg…

Stadswandeling Roermond

Ontdek onze binnenstad van een andere kant met een leuke (thema)wandeling (o.a. Pierre Cuypers, monumentenroute).

Roermondse selfie hotspots

Wij hebben de leukste en mooiste selfie en foto hotspots voor jou verzameld! Tijdens jouw bezoek aan Roermond is het zeker de moeite waard om op deze plekken een foto / selfie te maken. Tag ons #WeAreRoermond vooral als je jouw foto in Roermond op social media plaatst, wij laten ons graag door jou inspireren.

Ontdek de selfie hotspots in Roermond

Dagje Roermond met kids

Geniet van de kleine dingen met je kinderen tijdens een dagje Roermond. Struin langs de boetiekjes, ketens en speelgoedwinkels, vaar zelf in een sloep en ontdek nog meer waterpret. Ontdek de historie van het oude centrum van Roermond met de Archeo App of laat de kids leuke verborgen plekjes ontdekken tijdens een fotopuzzeltocht. Tussendoor samen genieten van een lunch, diner of stuk vlaai bij één van de kindvriendelijke restaurants in Roermond.

Roermond met kids

Roermondjes full of stories

Ontdek al wandelend de verrassende verhalen van Roermond! De cultuur, de geschiedenis, de bruisende stad en dat alles in een leuke route. Je kunt die verhalen ontdekken op twintig plekken in de binnenstad. Wil je alvast een voorproefje van de verhalen? Dat kan hier, online.

Ontdek de verhalen van Roermond

Alle shoptips op een rij

Bovenstaande activiteiten kun je natuurlijk makkelijk combineren met winkelen bij één van de boetiekjes, exclusieve speciaalzaken en de bekende ketens. Wij laten je graag zien waar je de damesboetiekjes en top mannenzaken kunt vinden. Wat dacht je van speciaalzaken die al 25 jaar of langer in Roermond zijn of een route langs onze ambachtelijke winkels?

Shop in onze stijlvolle straatjes

Minivakantie in Roermond

Wij begrijpen dat je al deze leuke tips niet allemaal op één dag kunt doen en zien. Mocht je van jouw dagje uit in Roermond een minivakantie willen maken, kan dat natuurlijk! Wat dacht je van overnachten in een vijf sterrenhotel én voormalige gevangenis, in een hotel in het centrum, in een gezellige B&B of op een camping aan het water én vlakbij onze stad?

Alle overnachtingsmogelijkheden

Bereid je reis thuis alvast voor en plan je bezoek.