Activiteiten in Roermond

Een lekker Roermonds Christoffeltaartje of ijsje, op een terrasje zitten aan het water, de nieuwste sneakers of outfit scoren, al fietsend of wandelend nieuwe plekjes ontdekken, genieten van de bootjes op de Roer en Maas… samen gezellig een dagje uit naar Roermond? Ontdek onze tips!

Zomer in Roermond selfiespot Munsterplein

Rondvaart Roermond

Rondvaarten medio maart t/m november.

De stad Roermond grenst aan de prachtige Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Hierdoor zijn er vele leuke activiteiten in en rondom het water in Roermond. Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen is én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je stapt in de binnenstad van Roermond, aan de Roerkade, zo op de boot. Ervaar zelf de schoonheid van dit gebied met een rondvaart van ongeveer 70 minuten.

Ontdek de mogelijkheden
Kanalrundfahrt Roermond

Ontdek Roermond van boven!

De toren van de Sint-Christoffelkathedraal kun je elke 1e zaterdag van de maanden april t/m oktober beklimmen. De toren van de kathedraal is ruim 80 meter hoog. Op 75 meter hoogte bevindt zich de zogeheten omgang (net onder de klokken). In de open lucht kan hier rondom de torenspits gelopen worden en kun je genieten van een prachtig uitzicht op Roermond en Midden-Limburg. Uiteraard krijg je aan de top, de omgang, voldoende tijd om je ogen uit te kijken en mooie foto’s te maken!

De beklimming duurt (heen en terug) zo’n 45 minuten en telt rond de 265 treden. Onderweg worden er korte stops gemaakt bij het concertorgel, de vijf majestueuze klokken en het voormalige platte dak.

Prijs: €4 (kids tot 11 jaar €3).

Meer over de Sint-Christoffelkathedraal
Kathedraaltoren beklimmen Roermond

Hoe kom je in Roermond?

Je kunt te voet, met de fiets, auto of het openbaar vervoer naar Roermond reizen.

Parkeren in Roermond

Alle parkeertips en opties in Roermond op een rij!

Met de fiets naar Roermond

Alles over de fietsenstallingen in Roermond en de leukste fietsenroutes.

Reizen met het OV

Alles over van en naar Roermond reizen met het openbaar vervoer.

Praktische informatie Roermond

Parkeren voor 4 euro, winkelopeningstijden en andere handige tips!

Dagje uit het hele jaar door!

Zomer in Roermond

Onze leukste tips voor een lente & zomer in Roermond!

Herfst in Roermond

De leukste tips voor een de herfst in Roermond!

ROERMONDVOL Licht

Beleef deze winter ROERMONDVOL licht!

Meest gestelde vragen

Wat is er te doen in de omgeving van Roermond?

In de omgeving van Roermond kun je diverse watersporten doen, lekker wandelen en fietsen in bijv. Nationaal Park de Meinweg.

Wat zijn de populairste attracties om te bezoeken in Roermond?

De beste attracties in Roermond zijn: onze Maasplassen, Munsterkerk, Sint-Christoffelkathedraal, het museum Cuypershuis en Designer Outlet Roermond.

Wat zijn de leukste historische uitstapjes van Roermond?

De mooiste historische uitstapjes in Roermond zijn de Munsterkerk, Sint-Christoffelkathedraal, de synagoge, het Oude Kerkhof en de monumentale panden in de Voorstad + centrum.

Wat te doen in Roermond met regen?

Als het regent in Roermond kun je het Cuypershuis bezoeken, de kerken Munsterkerk en Sint-Christoffelkathedraal of gezellig samen Adventure Golfen midden in het centrum.

Wat te doen in Roermond met kind?

In Roermond kun je verschillende dingen doen met kinderen; shoppen in kinderwinkels, eten in kindvriendelijke restaurants en uiteraard zijn er diverse activiteiten te doen: Adventure Golf, rondvaartboot, zwemmen (zowel binnen als buiten). Ontdek hier al onze tips.