Activiteiten in Roermond

Kriebelt het bij jou ook om weer meer naar buiten te gaan?
In Roermond kun je genieten van diverse coronaproof activiteiten: lekker met de kids gaan varen,  samen struinen door de stad en over de weekmarkt, de omgeving ontdekken (met een e-chopper, te voet of met de fiets), shoppen en/of genieten van een lekker hapje of drankje op één van de vele terrassen in de binnenstad. Ontdek hieronder onze tips.

Sloep huren

Bij goed weer zijn de Maasplassen perfect om met een boot rond te varen, heerlijk even ontsnappen van de dagelijkse realiteit op het water!

Over de mooie vaarwegen vaar je gemakkelijk van de ene plas naar de andere en kun je op diverse locaties aanmeren, waaronder de Roerkade in de stad.
Of je nu met z’n tweeën wilt varen of met het hele gezin er zijn diverse boten te huur die aansluiten op jouw wensen. Voor het huren van een sloep heb je bij de Roerganger (Oolderhuuske 1) geen vaarbewijs nodig. Je kunt vanaf 18 jaar een sloep huren.

Nieuw is een sloep huren én opstappen aan de Roerkade. Dit kan via Sloep Huren Roermond, zij bieden tevens leuke arrangementen aan i.s.m. restaurant Blond & Blond.

Trossen los!

Vanaf 1 mei 2021 vaart de rondvaartboot weer in Roermond! Lekker relaxen en uitwaaien, zo vaar je in ong. 70 minuten over de Roer, Maas, Maasplassen en langs Marina Oolderhuuske. In schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag.

Rondvaart in Roermond boeken

Eten & drinken

In onze stad staan de ruime terrassen verspreid door de stad voor je klaar. Aan de Roerkade heb je een mooi uitzicht op de Roer en de Voorstad St. Jacob.
Op de oude Markt kun je ook lekker genieten op een terrasje, met op de achtergrond de muziek van het stadscarillon op het Stadshuis. Ook het historische Munsterplein is een aanrader, onder de lommerrijke bomen met op de achtergrond de Munsterkerk en Kiosk. Ben je juist op zoek naar een meer bruisend terras? Dan biedt het Stationsplein met haar oude kroegen en moderne charme van een levendige grote stad meer vertier.

Ontdek de gezelligste terrasjes in Roermond

Stadswandeling

Hoe leuk is het om Roermond te ontdekken met een leuke (thema)wandeling door de binnenstad? Dit is ook mogelijk zonder gids, zodat je tijdens jouw wandeling kunt genieten van iets lekkers bij de to go locaties in de stad of even kunt shoppen op afspraak.

Ontdek de leukste stadswandelingen in Roermond

Roermond The Passion 2021 Route

Stel je eigen Passion Route in Roermond samen!

Roermondjes full of stories

Beleef de verrassende verhalen van en in Roermond.

Instagram hotspots Roermond

De leukste en mooiste selfie en foto hotspots in Roermond!

Weekmarkt

Heerlijk! Even lekker struinen tussen de diverse kraampjes op de weekmarkt in Roermond. De weekmarkt is op woensdag te vinden op het Munsterplein en op zaterdag op de Markt en Munsterplein. Op beide dagen is de markt geopend van 9.30 t/m 17.00 uur, er worden op dit moment alleen levensmiddelen verkocht. Tussen de kraampjes is voldoende ruimte om te lopen en afstand te houden.

Op woensdagmiddag (13.00-17.00 uur) is er op het Stationsplein een biologische markt. Het is dé plek om jouw verse, lokale en biologische boodschappen te halen.

De weekmarkten in Roermond

Speeltuin Kitskensberg

Aan de rand van Roermond is een heerlijke speeltuin gelegen waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Vanuit de binnenstad van Roermond rijd je in zo’n vijf minuten naar speeltuin Kitskensberg, met de benenwagen is het ruim een half uur. De speeltuin is gelegen aan een bos, waardoor er veel schaduwplekjes te vinden zijn. Er zijn zo’n 80 verschillende speeltoestellen die veel speelplezier bieden voor jong en oud.

De speeltuin is dagelijks geopend tussen 10.00-18.00 uur (ook op feestdagen).

Meer over speeltuin Kitskensberg

Wandelen & fietsen in Roermond

Met het heerlijke voorjaarsweer is het heel fijn om er op uit te gaan om Roermond en omgeving te ontdekken!

Roermond is omringd door een ‘groene’ gordel, waar je het hele jaar door fantastisch kunt wandelen. Er is een uitgebreid netwerk van wandelroutes aanwezig, met genummerde knooppunten. De stad zelf kun je natuurlijk ook ontdekken met een (thema)wandeling of bijv. samen met de Roermondjes app.

Ook op de fiets is de omgeving van Roermond goed te ontdekken. Geniet tijdens de fietstocht van de afwisselende natuur.  De fietsroutes zijn dankzij de genummerde knooppunten gemakkelijk te volgen.

Ontdek de wandel- en fietsroutes in Roermond

Ontdekken waard fietsroute

Een 42,5 km lange fietsroute in de gemeente Roermond langs 21 ontdekken waard locaties (gekozen door locals).

Met de fiets naar Roermond

Speciale toeristische fietsroutes vanuit Venlo, Panningen, Weert en Susteren (en alle tussenliggende dorpen) naar Roermond.

Shoppen op afspraak

Bovenstaande activiteiten kun je natuurlijk makkelijk combineren met shoppen bij één van de boetiekjes, exclusieve speciaalzaken en bekende ketens in Roermond. Uiteraard zorgen we er voor dat je veilig kunt shoppen.

Ontdek de actuele shopmogelijkheden

Roermond vol boetiekjes

Vrouwelijk, casual of juist stoer. Scoor jouw nieuwste outfit in één van de dames boetiekjes.

Top mannenzaken Roermond

Ontdek de hippe & chique top mannenzaken in Roermond.

Shoppen met kids in Roermond

Shop in de leukste (speelgoed)winkels voor kinderen in Roermond.

ROERMONDVOL Lekkers

Heb je ‘s avonds geen zin om te koken? De Roermondse horeca kookt graag voor jou!
Geniet samen thuis van de lekkerste gerechten!

Ontdek de take away & delivery in Roermond

Minivakantie in Roermond

Wij begrijpen dat je al deze leuke tips niet allemaal op één dag kunt doen en zien. Mocht je van jouw dagje uit in Roermond een minivakantie willen maken, kan dat natuurlijk! Wat dacht je van overnachten in een vijf sterrenhotel én voormalige gevangenis, in een hotel in het centrum, in een gezellige B&B of op een camping aan het water én vlakbij onze stad?

Alle overnachtingsmogelijkheden

Extra tips!

Bezoek naar Roermond plannen

Alle reismogelijkheden naar Roermond op een rij!

Dé speciaalzaken van Roermond

Een must-do in Roermond: winkels en horecazaken die al 25 jaar of langer in Roermond zijn.

Ambachtenroute Roermond

Handwerk gemaakt vol passie en met liefde voor het vak: bezoek de ambachtelijke winkels in Roermond.

Roermond door de ogen van bezoekers

Lees de tips van bezoekers!