In belang van de volksgezondheid heeft de de Nederlandse overheid een reeks extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Alle eet- en drinkgelegenheden, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en scholen gesloten.

Dit heeft ook invloed op de winkelopeningstijden in Roermond. Vooralsnog bepalen winkels zelf hun openingstijden. Check daarom de actuele openingstijden op de social media accounts en website van een winkel, voordat je er naartoe gaat.

Shoppen in Roermond

Eindeloos shoppen in de stijlvolle straatjes

Shoppen in Roermond is een echte aanrader. Roermond heeft een gemoedelijke en karakteristieke binnenstad mét een diversiteit aan winkels: een mooie mix van boetiekjes, exclusieve speciaalzaken en bekende grote ketens.

Bekijk alle shopopties

Openingstijden binnenstad Roermond

We zeggen niet voor niets ‘eindeloos shoppen’. De binnenstad én winkels van Roermond zijn namelijk 7 dagen in de week geopend. Iedere donderdag is er koopavond én op zondag is er een speciale koopzondag, erg fijn als je een weekendje weg plant.

Openingstijden binnenstad Roermond

Roercenter

Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Roercenter op de Neerstraat. Dit shoppingcenter is overdekt en heeft naast een gevarieerd aanbod van winkels ook een brasserie, een supermarkt en parkeergarage.

Roercenter

Lekker struinen over de markt

Liever ontspannen over de markt struinen, verborgen schatten ontdekken of gewoon opzoek naar bijzondere cadeautjes voor thuis of smakelijke streekproducten? Wekelijks zijn er diverse markten in de binnenstad van Roermond.

Alles over de markten in Roermond

Designer Outlet Roermond

Ideaal: de binnenstad van Roermond ligt op loopafstand (5 minuten lopen) van het bekende Designer Outlet Roermond. Dit outlet center is in ruim 18 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle outlet van Europa met 185 winkels en 25 horecagelegenheden.

Designer Outlet Roermond

Bourgondisch genieten

Ben je even klaar met shoppen? Strijk dan neer op één van de gezellige terrassen die Roermond rijk is. Van koffie met vlaai tot rosé met een luxe borrelplank… Genieten doe je hier zeker. De kinderen genieten uiteraard van een welverdiend ijsje of een lekkere pannenkoek.

Eten & drinken
Nieuwjaarsdag Gesloten
1e Paasdag (zondag 12 april) Gesloten
2e Paasdag (maandag 13 april) 12.00-17.00 uur
Koningsdag (maandag 27 april) Gesloten
Dodenherdenking (maandag 4 mei) 10.00-18.00 uur
Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) 12.00-17.00 uur
Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) 12.00-17.00 uur
1e Pinksterdag (zondag 31 mei) Gesloten
2e Pinksterdag (maandag 1 juni) 12.00-17.00 uur
Kerstavond (donderdag 24 december) 10.00-16.00 uur
1e Kerstdag (vrijdag 25 december) Gesloten
2e Kerstdag (zaterdag 26 december) 13.00-17.00 uur
Oudejaarsdag (donderdag 31 december) 10.00-16.00 uur
Bekijk hier de openingstijden op Duitse dagen