Wandelen & fietsen in Roermond

Ook natuurliefhebbers zijn in Roermond helemaal op hun plek. Roermond kent diverse stadswandelingen en natuurwandelroutes, daarnaast kent de stad ook een brede omgeving met mooie fietsroutes. Ontspannen gaat namelijk vanzelf als je de bossen, heide en weidevelden in je opneemt. Nationaal Park de Meinweg en het Maas-Swalm-Nette gebied zijn prachtig en nodigen uit tot allerlei (sportieve) activiteiten.

👣 Stadswandelingen in Roermond

De binnenstad van Roermond bekijken wordt extra leuk dankzij een van de velen stadswandelingen. Wandel langs de bekende en minder bekende werken van dr. Pierre Cuypers of maak op een interactieve manier kennis met de historische binnenstad van Roermond middels een interactieve monumentenroute of de Archeo Route.

Ontdek de stadswandelingen in Roermond
Roermond wandelen

👣 Wandel langs Roermond's meest inspirerende plekken

Van designer-merken naar designer-kerken en designer-werken. Wandel door Roermond, de stad van bekende architect Pierre Cuypers. De stad waar hij is geboren, getogen, inspiratie op deed en connecties maakte. De wandeling ’12 designer geheimen van Roermond’ start bij de in- en uitgang van het Designer Outlet Roermond en eindigt bij het Cuypershuis. Het Cuypershuis is de voormalig woon- en werkplaats van Cuypers en nu hét museum van Roermond.

De folder van de wandeling is gratis verkrijgbaar bij de VVV (Markt 17) en het Cuypershuis. Ook kun je de folder downloaden.

👣 Roermondjes, full of stories

Ontdek al wandelend de verrassende verhalen van Roermond! De perfecte manier om echt álles over Roermond te ontdekken, zijn de 20 Roermondjes, verspreid door de hele stad. Zij vertellen je verhalen over de cultuur, de geschiedenis en de bruisende stad zelf. De bijbehorende Roermondjes Full of Stories app laat je nog meer zien over de locaties.
Dit is geen vastgelegde route, dus je kunt deze plekken in je eigen tempo en in eigen volgorde bezoeken. Het is wel mogelijk om je route helemaal uit te stippelen met behulp van de kaarten die je op de 3 Roermondjes banken vindt of hier online.

Roermondjes, full of stories
Roermond stadswandeling app

🚲 Ontdek de leukste fietsroutes in Roermond:

🚲 Nationaal Park De Meinweg

Het Nationaal Park De Meinweg ligt 8 kilometer ten oosten van Roermond. De Meinweg is onderdeel van het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette en wordt aan 3 kanten omsloten door Duitsland. De Meinweg heeft een oppervlakte van 18 km2 met een gevarieerd landschap: bossen, heide, vennen en beekdalen.

Klik op onderstaande button en ontdek de talloze mogelijkheden: wandel- en fietsroutes, ruiterroutes, speciaal kabouterpad voor de kids en de hotspots die je niet mag missen!

Ontdek De Meinweg

🚲 Met de fiets naar Roermond

Met lekker weer is het heel fijn om op de fiets te stappen en er op uit te gaan! Er leiden natuurlijk diverse wegen naar Roermond. Voor de fietsliefhebbers hebben we knooppuntenroutes gemaakt, die jou vanuit Venlo, Panningen, Weert en Susteren (en alles tussenliggende locaties) naar Roermond leiden. Op de pagina staan ook de locaties van alle fietsenstallingen, praktische tips over e-bikes opladen en banden oppompen.

Met de fiets naar Roermond
Uitje Roermond fietsen

Wandel- en fietsroutes in de mooie omgeving van Roermond

Wil je de drukte juist ontlopen en juist genieten van de natuur? De hele stad is omringd door een ‘groene’ gordel, waar je het hele jaar door fantastisch kunt wandelen of fietsen. Zo zie je het kleurrijke landschap, dat ieder seizoen weer helemaal anders is.

👣 Er is een uitgebreid netwerk van wandelroutes aanwezig, met genummerde knooppunten. Een mooie manier om de andere kant van Roermond te ontdekken én even helemaal tot rust te komen.

🚲Denk je bij Limburg aan veel heuvels? Dat gaat niet op voor deze regio, de wegen zijn vlak en de omgeving afwisselend. De fietsroutes zijn dankzij de genummerde knooppunten gemakkelijk te volgen. Tip voor wie graag alles uit de fietstocht haalt: ga eens de grens over naar Duitsland of België. Heel eenvoudig, ons knooppuntennetwerk sluit namelijk aan op dat van de buren. Zo maak je jouw bezoek aan Roermond nog afwisselender.