Wandelen & fietsen in Roermond

Geniet van de rust en vrijheid

Ook natuurliefhebbers zijn in Roermond helemaal op hun plek. Roermond kent diverse stadswandelingen en natuur wandelroutes, daarnaast kent de stad ook een brede omgeving met mooie fietsroutes. Ontspannen gaat namelijk vanzelf als je de bossen, heide en weidevelden in je opneemt. Nationaal Park de Meinweg en het Maas-Swalm-Nette gebied zijn prachtig en nodigen uit tot allerlei (sportieve) activiteiten.

 

Wandelroutes in de binnenstad van Roermond
De binnenstad van Roermond bekijken wordt extra leuk dankzij een van de velen stadswandelingen. Zo is er de speciale bevrijdingswandeling. Deze wandeling is speciaal samengesteld door VVV Midden-Limburg. Aan de hand van een plattegrond met routebeschrijving, verhalen en foto’s van de Tweede Wereldoorlog, wordt het verhaal van Roermond in de maanden voor en na de bevrijding op 1 maart 1945 verteld.

Wandelroutes Roermond

De stad Roermond staat ook bekend om haar velen karakteristieke monumenten. Zo is er dan ook een stadswandelingen die leidt langs de vele monumenten die Roermond rijk is. Niet alleen voor een eerste, maar ook voor een nadere kennismaking met de historische binnenstad van Roermond en haar vele, eeuwenoude monumenten is deze wandeling bij uitstek geschikt. De wandeling gaat door een stad met oude statige huizen, kerken, de Markt, het Munsterplein en Roerkade. Tijdens de wandeling wordt ook het interieur van één kerk (Sint Christoffelkathedraal, Munsterkerk, Caroluskapel of Synagoge) bezichtigd.

Ontdek de stadswandelingen

Wandelroutes in de mooie omgeving van Roermond
Wil je de drukte juist ontlopen en juist genieten van de natuur? De hele stad is omringd door een ‘groene’ gordel, waar je het hele jaar door fantastisch kunt wandelen. Zo zie je het kleurrijke landschap, dat ieder seizoen weer helemaal anders is. Er is een uitgebreid netwerk van wandelroutes aanwezig, met genummerde knooppunten. Een mooie manier om de andere kant van Roermond te ontdekken én even helemaal tot rust te komen.

Ontdek de wandelroutes

 

Fietsroutes in de gemeente Roermond
Wil je eens iets nieuws ontdekken? De inwoners van Roermond hebben 21 bijzondere locaties in de gemeente Roermond geselecteerd die het ontdekken waard zijn. Wij hebben deze 21 locaties verbonden met een fietsroute. Deze route is zo veel mogelijk gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen. De totale lengte van de route is 43,3 km en ligt geheel binnen de Roermondse gemeentegrenzen. Een geprinte versie is bij VVV winkel Roermond, Markt 17, te krijgen.

Ontdek Roermond per fiets

 

Fietsroutes in de brede omgeving van Roermond
Ook op de fiets is de omgeving van Roermond goed te ontdekken. Denk je bij Limburg aan veel heuvels? Dat gaat niet op voor deze regio, de wegen zijn vlak en de omgeving afwisselend.

Geniet van de mooie natuur tijdens een fietstocht. De fietsroutes zijn dankzij de genummerde knooppunten gemakkelijk te volgen. Tip voor wie graag alles uit de fietstocht haalt: ga eens de grens over naar Duitsland of België. Heel eenvoudig, ons knooppuntennetwerk sluit namelijk aan op dat van de buren. Zo maak je je bezoek aan Roermond nog afwisselender.

Ontdek de fietsroutes