Geniet van de rust en vrijheid

Wandelen & fietsen in Roermond

Ook natuurliefhebbers zijn in Roermond helemaal op hun plek. Roermond kent diverse stadswandelingen en natuurwandelroutes, daarnaast kent de stad ook een brede omgeving met mooie fietsroutes. Ontspannen gaat namelijk vanzelf als je de bossen, heide en weidevelden in je opneemt. Nationaal Park de Meinweg en het Maas-Swalm-Nette gebied zijn prachtig en nodigen uit tot allerlei (sportieve) activiteiten.

Wandelroutes in de binnenstad van Roermond

De binnenstad van Roermond bekijken wordt extra leuk dankzij een van de velen stadswandelingen. Wandel langs de bekende en minder bekende werken van dr. Pierre Cuypers of maak op een interactieve manier kennis met de historische binnenstad van Roermond middels een interactieve monumentenroute of de Archeoroute.

Ontdek de stadswandelingen in Roermond

Met de fiets naar Roermond

Met lekker weer is het heel fijn om op de fiets te stappen en er op uit te gaan! Er leiden natuurlijk diverse wegen naar Roermond. Voor de fietsliefhebbers hebben we knooppuntenroutes gemaakt, die jou vanuit Venlo, Panningen, Weert en Susteren (en alles tussenliggende locaties) naar Roermond leiden. Op de pagina staan ook praktische tips over de fietsenstallingen, e-bikes en banden oppompen.

Stap op de fiets naar Roermond

Roermondjes, full of stories

Ontdek al wandelend de verrassende verhalen van Roermond! De cultuur, de geschiedenis, de bruisende stad en dat alles in een leuke route. Je kunt die verhalen ontdekken op twintig plekken in de binnenstad. Krijg op onze website alvast online een voorproefje.

Roermondjes, full of stories

Fietsroute in de gemeente Roermond

Wil je eens iets nieuws ontdekken? De inwoners van Roermond hebben 21 bijzondere locaties in de gemeente Roermond geselecteerd die het ontdekken waard zijn. Deze 21 locaties zijn verbonden met een fietsroute. Deze route is zo veel mogelijk gekoppeld aan het fietsknooppuntennetwerk, waardoor het een aantrekkelijke route is om te fietsen. De totale lengte van de route is 43,3 km en ligt geheel binnen de Roermondse gemeentegrenzen.

 

Ontdek Roermond per fiets

Wandelroutes in de mooie omgeving van Roermond

Wil je de drukte juist ontlopen en juist genieten van de natuur? De hele stad is omringd door een ‘groene’ gordel, waar je het hele jaar door fantastisch kunt wandelen. Zo zie je het kleurrijke landschap, dat ieder seizoen weer helemaal anders is. Er is een uitgebreid netwerk van wandelroutes aanwezig, met genummerde knooppunten. Een mooie manier om de andere kant van Roermond te ontdekken én even helemaal tot rust te komen.

Ontdek de wandelroutes

Fietsroutes in de omgeving van Roermond

Ook op de fiets is de omgeving van Roermond goed te ontdekken. Denk je bij Limburg aan veel heuvels? Dat gaat niet op voor deze regio, de wegen zijn vlak en de omgeving afwisselend.
Geniet van de mooie natuur tijdens een fietstocht. De fietsroutes zijn dankzij de genummerde knooppunten gemakkelijk te volgen. Tip voor wie graag alles uit de fietstocht haalt: ga eens de grens over naar Duitsland of België. Heel eenvoudig, ons knooppuntennetwerk sluit namelijk aan op dat van de buren. Zo maak je je bezoek aan Roermond nog afwisselender.

Ontdek de fietsroutes