Stadswandelingen Roermond

Hoe leuk is het om Roermond te ontdekken met een leuke (thema)wandeling door de binnenstad? Dit is ook mogelijk zonder gids, zodat je tijdens de wandeling dat leuke boetiekje in kan gaan of kunt genieten van een kop koffie met Limburgse vlaai. Wij hebben de leukste wandelingen in de binnenstad Roermond voor je op een rij gezet.

Wandelroute Roermond

Pierre Cuyperswandeling

Een wandeling door de geboortestad van dr. Pierre Cuypers voert langs zijn bekende én minder bekende werken in Roermond. De brochure van deze stadswandeling is te koop bij de VVV Midden Limburg (Markt 17) in Roermond.

Meer over dr. Pierre Cuypers
Pierre Cuypers beeld Roermond

Stel je eigen musea en monumentenroute samen

Stel je eigen musea en monumentenroute samen in Roermond met de tips die wij geven. De tips staan verzameld in een handige plattegrond en worden kort toegelicht.

Musea- en Monumentenroute in Roermond
Monumentenroute Roermond

Interactieve Monumentenroute

Maak op een interactieve manier kennis met de historische binnenstad van Roermond. Op 23 punten in de stad word je via je smartphone middels geluidsfragmenten, aanvullende foto’s en tekst geïnformeerd over de monumenten en locaties. Deze wandeling kun je in je eigen tempo doen en start bij de Markt. Vervolgens wandel je o.a. naar de Rattentoren, Caroluskapel, Munsterplein met de Munsterkerk en de Roerkade.

Meer over de Monumentenroute
Praalgraf Munsterkerk Roermond

Roermondjes Full of Stories app

Ontdek al wandelend de verrassende verhalen van Roermond! De perfecte manier om echt álles over Roermond te ontdekken, zijn de 20 Roermondjes, verspreid door de hele stad. Zij vertellen je verhalen over de cultuur, de geschiedenis en de bruisende stad zelf. De bijbehorende Roermondjes Full of Stories app laat je nog meer zien over de locaties.
Dit is geen vastgelegde route, dus je kunt deze plekken in je eigen tempo en in eigen volgorde bezoeken. Het is wel mogelijk om je route helemaal uit te stippelen met behulp van de kaarten die je op de 3 Roermondjes banken vindt of hier online.

Voorproefje Roermondse verhalen
Bezoek Roerkade Roermond

The Passion Route

In 2021 was de live uitzending van The Passion in Roermond. Wij hebben de locaties in Roermond, waar opnamen zijn gemaakt voor The Passion, voor je verzameld!

  • Handig: met de plattegrond, info & foto’s kun jij je eigen Passion route in Roermond wandelen!
Wandel je eigen Passion Route in Roermond
The Passion 2021 Roermond

Archeoroute Roermond

De verhalen van vroeger met de techniek van nu. Ervaar met de Archeo Route App de spannende geschiedenis en beleef de verhalen achter de archeologische vondsten in de binnenstad van Roermond. Samen met een virtuele archeoloog ga jij beleven wat er vroeger speelde in Roermond.
Deze 2,5 kilometer wandelroute door de binnenstad van Roermond laat je in een vogelvlucht zien hoe de Roermondenaren vroeger leefden. Download de app, ga naar een willekeurig punt en scan het Archeo Route object, kijk om je heen en ga terug in de tijd.

Download voor Android

Download voor Apple

Bevrijdingswandeling Roermond

Misschien wandel je liever met een VVV-stadsgids door Roermond? Dan is wellicht de bevrijdingswandeling een optie. Deze wandeling vertelt het verhaal van Roermond in de maanden voor en na de bevrijding op 1 maart 1945. Onder leiding van een VVV-gids bezoek je diverse locaties in de binnenstad van Roermond. Aan de hand van foto’s uit die tijd vertelt de gids welke gebeurtenissen daar hebben plaatsgevonden.

Bevrijdingswandeling Roermond
SintChristoffelKathedraal Roermond oorlog

Rondleiding Roermond

Niet alleen voor een eerste, maar ook voor een nadere kennismaking met de historische binnenstad van Roermond en haar vele, eeuwenoude monumenten is deze wandeling bij uitstek geschikt. De Markt, het Munsterplein en de Roerkade zijn enkele leuke locaties waar je met deze wandeling onder leiding van een VVV-stadsgids komt.

Stadswandeling Roermond
Stadswandeling Roermond

Ontdek nog meer stadswandelingen via VVV Midden-Limburg in Roermond. Wandel je liever in de natuur vlakbij Roermond? Bekijk dan hier de opties die we voor je hebben verzameld.

Ontdekken waard fietsroute

Een 42,5 km lange fietsroute in de gemeente Roermond langs 21 ontdekken waard locaties (gekozen door locals).

Veel gestelde vragen

Leukste wandeling in Roermond?

De leukste wandeling in Roermond is onze musea & monumentenroute waarvan je de route met onze tips zelf samen stelt.