Stadswandeling Roermond

Ontdek tijdens een wandeling de binnenstad van Roermond

Hoe leuk is het om Roermond te ontdekken met een leuke (thema)wandeling door de binnenstad? Dit is ook mogelijk zonder gids, zodat je tijdens de wandeling dat leuke boetiekje in kan gaan of kunt genieten van een kop koffie met Limburgse vlaai. Wij hebben de leukste wandelingen in de binnenstad Roermond voor je op een rij gezet.

Cuyperswandeling
Een wandeling door de geboortestad van dr. Pierre Cuypers voert langs zijn bekende én minder bekende werken in Roermond. De brochure van deze stadswandeling is te koop bij de VVV Midden Limburg (Markt 17) in Roermond.

Interactieve Monumentenroute
Maak op een interactieve manier kennis met de historische binnenstad van Roermond. Op 23 punten in de stad wordt je via je smartphone middels geluidsfragmenten, aanvullende foto’s en tekst geïnformeerd over de monumenten en locaties. Deze wandeling kun je in je eigen tempo doen en start bij de Markt. Vervolgens wandel je o.a. naar de Rattentoren, Caroluskapel, Munsterplein met de Munsterkerk en de Roerkade.

Monumentenroute

 

Of misschien heb je toch liever een wandeling mét VVV-gids, die mooie verhalen en feitjes weet over de binnenstad en omgeving van Roermond.

Bevrijdingswandeling Roermond
Deze stadswandeling vertelt het verhaal van Roermond in de maanden voor en na de bevrijding op 1 maart 1945. Onder leiding van een VVV-gids bezoek je diverse locaties in de binnenstad van Roermond. Aan de hand van foto’s uit die tijd vertelt de gids welke gebeurtenissen daar hebben plaatsgevonden.

Bevrijdingswandeling Roermond

 

Stadswandeling Roermond
Niet alleen voor een eerste, maar ook voor een nadere kennismaking met de historische binnenstad van Roermond en haar vele, eeuwenoude monumenten is deze wandeling bij uitstek geschikt. De Markt, het Munsterplein en de Roerkade zijn enkele leuke locaties waar je met deze wandeling komt.

Stadswandeling Roermond