Rondvaart in Roermond

De stad Roermond grenst aan de prachtige Maasplassen. Hierdoor zijn er vele leuke activiteiten in en rondom het water in Roermond. Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen is én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je stapt in de binnenstad van Roermond, aan de Roerkade, zo op de boot. Ervaar zelf de schoonheid van dit gebied met een rondvaart van ongeveer 70 minuten.

Naast een mooie rondvaart zijn er ook nog tal van andere manieren om te genieten van het water in Roermond. Zo telt Roermond diverse jachthavens, diverse dagstranden zoals Palm Beach Roermond en leuke beach clubs zoals Sunset Lounge. Natuurlijk kun je ook heerlijk genieten van een hapje of een drankje op onze Roerkade. Hier kun je heerlijk op het terras zitten met uitkijk op de Roer.

Rederij de Corporaal

De rederij vaart met diverse boten langs o.a. de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske. In schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag. Na afloop van een rondvaart kun je voor een smakelijke maaltijd of drankje terecht in de restaurants en cafés aan het water bij de Roerkade.

Bekijk hier het vaarschema van de rondvaartboot in Roermond.

Eenvoudig online reserveren

Zelf een bootje huren?

Naast het maken van een rondvaart kun je ook zelf een bootje huren in Roermond. Roermond heeft diverse mooie vaarwegen waarmee je eenvoudig van de ene naar de andere plas kunt varen. Als je tussendoor even een drankje wilt doen kun je ook aanmeren bij een van de beachclubs in Roermond. In Roermond kun je allerlei verschillende soorten bootjes huren. Van een gewoon motorbootje tot grote zeilboten of een kano. Er zijn talloze mogelijkheden op de Maasplassen van Roermond.

Bekijk de mogelijkheden bij watersportschool Frissen

Naast het maken van een rondvaart of het huren van een bootje is er natuurlijk nog veel meer leuks te doen in Roermond. Zo zijn er diverse watersporten die je kunt beoefenen of kun je heerlijk genieten op een van de dagstranden in Roermond. Bekijk dus zeker eens alle waterrecreatie in Roermond.

Roermond heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen waterrecreatie. Zo kun je in Roermond bourgondisch genieten van heerlijke vlaai, het Christoffelgebakje, de lekkerste asperges en nog vele andere streekgerechten. Natuurlijk kun je ook heerlijk genieten van een lekker biertje, wijntje of ander drankje op bijvoorbeeld de Roerkade. Kijk dus zeker eens tussen alle restaurantjes en cafétjes die Roermond te bieden heeft.

Naast eten en drinken heeft Roermond ook een rijke historie aan bezienswaardigheden en kun je er goed shoppen in alle stijlvolle straatjes. Roermond heeft een mooie mix van leuke boetiekjes, exclusievere winkels, speciaalzaken, maar natuurlijk ook de bekendere ketens. Wij hebben alle shopmogelijkheden voor jou op een rij gezet!