Ontdek wonen in Roermond en omgeving

Wonen in Swalmen

Swalmen (in de volksmond ‘Zjwame’) is een zelfvoorzienend dorp aan de rand van Roermond. Tot voor kort (2007) was Swalmen nog een eigen gemeente. Het dorp telt ruim 8000 inwoners en is rijk aan winkels, bedrijvigheid, verenigingen maar vooral ook heel veel natuur met prachtige water- en bosgebieden. Tel daarbij de gunstige ligging van het dorp op en je begrijpt waarom veel inwoners van Swalmen nooit meer ergens anders willen wonen. Lees snel verder en maak kennis met alles wat Swalmen te bieden heeft.

Meer over Swalmen lezen
Wonen in Swalmen
Wat je moet weten over wonen in Swalmen

Swalmen in een notendop

Wonen in Swalmen is erg geliefd. Niet gek, want met ontzettend veel voorzieningen, prachtige natuur en een gunstige geografische ligging is het hier goed vertoeven. Swalmen kent een goede mix van jonge bewoners en oudere inwoners. Hier is voor zowel de starter als de inwoner op leeftijd een leuke, betaalbare woning te vinden. In Swalmen wonen ontzettend veel locals die erg verbonden zijn met het dorp. Maar ook als ‘outsider’ is het mogelijk om hier te integreren. Genieten van de natuur doe je in Swalmen in de bossen bij het Swalmdal, waar de rivier de Swalm doorheen stroomt. Ook in de kleinere idyllische gehuchten die bij Swalmen horen kun je heerlijk recreëren. Denk aan de toeristische trekpleister Asselt met haar compacte haven en Boukoul met haar omringende natuurgebieden. Swalmen kent twee basisscholen (basisschool Lambertus en basisschool De Octopus) dus je kinderen kunnen in het dorp naar school. Met een perfecte aansluiting aan de A73 en met een eigen treinstation is het gemakkelijk om van- en naar Swalmen te reizen.

Ontdek Swalmen

De voorzieningen in Swalmen

Gebruik onderstaande interactieve kaartje om zelf kennis te maken met de enorme hoeveelheid voorzieningen die Swalmen rijk is. Zoals je ziet ben je voor vrijwel alle (basis)voorzieningen in Swalmen aan het juiste adres. Ook voor je vrijetijdsbesteding zit je in Swalmen goed. Kijk zelf op het interactieve kaartje en laat Swalmen je verbazen.

Alle voorzieningen in Swalmen

Sportpark de Bosberg

Groot sportpark aan de rand van Swalmen waar je diverse sporten kunt beoefenen

Break Out Swalmen

Groot terrein waar je diverse actieve spellen kunt spelen (in groepen)

Euro Indoorkarting Swalmen

Indoor kartbaan in Swalmen waar je tevens ook kunt bowlen

Jan Linders

Supermarktketen met een vestiging in het centrum van Swalmen

Max Verstappen Store

De enige (en de eerste) Max Verstappen winkel in de verre omgeving. Aanschouw de F1 bolide en diverse bekers.

Sportcentrum Swalmen

Grote indoor sporthal in Swalmen

Station Swalmen

Treinstation van Swalmen. Vanuit hier reis je eenvoudig richting Roermond of Venlo.

Familiebad de Bosberg

Leuk buitenzwembad voor de hele familie

Wandelen langs de Swalm

Prachtig natuurgebied langs de Swalm.

Kerkhof

Groot kerkhof in Swalmen

IJssalon Da Giovanni

Leuke IJssalon in het centrum van Swalmen

Restaurant & Partycentrum De Mert

Restaurant en partycentrum in één, gelegen in het centrum van Swalmen

Casablanca

Restaurant in het centrum van Swalmen

Café Restaurant 't Kesjotje

Leuk restaurant in het centrum van Swalmen

Gommans De Echte Bakker

Populaire bakker in Swalmen met prijswinnende producten

Timmermans Brood en Banket

Bakker in het centrum van Swalmen

Bakkerij Lei Schreurs

Bekende bakker in Swalmen gelegen aan de Rijksweg

Restaurant Pino

Laagdrempelig restaurant in Swalmen gelegen aan de Rijksweg

Friture Pan

Herkenbare friture gelegen aan de bekende Rijksweg

Royal Palace

Populair Chinees restaurant waar je ook heerlijk (soft)ijs kunt kopen

Café Aan de Grens

Leuk café met een unieke ligging, letterlijk 'aan de grens'

Herberg de Bos

Sfeervolle herberg gelegen tussen twee prachtige natuurgebieden en op steenworp afstand van de Duitse grens

Café De Bosrand

Gezellig café aan de rand van het bos en richting de Duitse grens

Cafetaria de Swalm

Bekende cafetaria in Swalmen

Friture Martha

Populaire friture in Swalmen met fans uit de hele regio.

St. Lambertuskerk

Herkenbare kerk midden in het centrum van Swalmen op de Markt

Opvangcentrum Knaagje

Opvangcentrum vlakbij de basisschool

Kinderopvang Leef Kind

Kinderopvangadres in Swalmen, vlakbij de school

Basisschool De Octopus

Middelgrote basisschool in Swalmen

Basisschool Lambertus

Middelgrote basisschool in Swalmen
(Sport)verenigingen in de buurt

Sporten in Swalmen

Ook op het gebied van sport is het in Swalmen goed vertoeven. Hier kun je menig sport beoefenen bij een van de vele sportverenigingen. Wij hebben de meest bekende sportverenigingen hieronder op een rijtje gezet. Staat jouw favoriete sport er niet tussen? Geen paniek! Jouw sport is vast in Swalmen (of omgeving) te beoefenen.

Voetballen in Herten Roermond

Voetballen bij DES Swalmen

DES Swalmen, wat staat voor ‘Door Eendracht Sterk’ bestaat al sinds 1927 en heeft bijna 400 actieve leden. Bij deze leuke voetbalclub is er voor iedere leeftijd voetbalplezier te beleven!

Meer lezen over DES Swalmen
Judo in Swalmen

Judo bij Hei Sei Do Sport

Bij judovereniging Hei Sei Do Sport in Swalmen ben je aan het juiste adres als je graag judo, boksen, of jiujitsu beoefent. Deze vereniging kent ook veel bekendheid buiten Swalmen.

Meer lezen over Hei Sei Do Sport
Tennis bij TC Swalmen

Tennissen bij TC Swalmen

Tennissen doe je in deze regio beslist bij TC Swalmen. Deze tennisclub is namelijk geschikt voor jong en oud en biedt goede begeleiding en trainingen voor ieder niveau.

Meer lezen over TC Swalmen

Onderwijs in Swalmen

Voor een dorp met ongeveer 8000 inwoners heeft Swalmen absoluut prima onderwijs te bieden. Het dorp kent namelijk twee middelgrote basisscholen. BS De Octopus telt ongeveer 340 leerlingen en 21 leerkrachten. Bij deze school begrijpen ze goed dat niet ieder kind hetzelfde is en dat daarom niet voor elk kind de meetlat even hoog kan en mag liggen. Bij de De Octopus kijken ze daarom vooral welke mogelijkheden de kinderen wél hebben. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen in voldoende mate hun basiskennis en basisvaardigheden ontwikkelen om vanuit hier verder ruimte te bieden voor de ontwikkeling van ieder kind. Je leest het goed, bij deze basisschool zijn je kinderen in goede handen.

Ook bij basisschool Lambertus in Swalmen zitten je kinderen goed. Deze moderne, open school hecht vooral veel waarde aan het bieden van een veilige, plezierige omgeving waar de kinderen zich goed voelen en met nieuwe kennis en vaardigheden doorstromen naar het vervolgonderwijs. De passievolle en betrokken leerkrachten van basisschool Lambertus werken nauw samen met ouders, kinderopvang en zorg en welzijn om een zo veilige en inspirerende omgeving te creëren voor ieder kind.

Meer lezen over onderwijs in de regio
Basisschool Lambertus in Swalmen
Ontdek het (verenigings)leven in Swalmen

Sluit je aan bij de lokale gemeenschap

Maak écht onderdeel van de gemeenschap door deel te nemen aan een van de vele activiteiten. In Swalmen is er ieder jaar namelijk veel te beleven. Ga naar het lokale festival, bezoek evenementen met internationale allure en sluit je aan bij een (carnavals)vereniging om zo goed mogelijk te integreren in Swalmen. Scroll verder en laat je inspireren met enkele bekende namen in Swalmen.

Sjwaampop in Swalmen

Sjwaampop

Sjwaampop beleef je ieder jaar gratis op de markt in Swalmen. Met enkele duizenden bezoekers en (inter)nationale artiesten is het ieder jaar een groot spektakel!

Meer lezen over Sjwaampop
VV De Hopsjlokkers Swalmen

V.V. de Hopsjlokkers

Carnaval vier je al sinds 1952 met de hechte en gezellige carnavalsvereniging ‘de Hopsjlokkers’ in Swalmen.

Meer lezen over V.V. de Hopsjlokkers
Keramiekmarkt in Swalmen

Internationale Keramiekmarkt

De keramiekmarkt van Swalmen is zeer bekend bij keramiekliefhebbers en trekt ieder jaar vele bezoekers uit binnen en buitenland.

Aan de slag op het lokale bedrijventerrein

Werken in Swalmen

Ook voor voldoende werkgelegenheid is het niet nodig om Swalmen te verlaten. Het dorp kent namelijk een groot bedrijventerrein waar meer dan 75 bedrijven iedere dag actief ondernemen. Denk hierbij aan grote multinationals maar ook kleine(re) familiebedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Werken op loop- en fietsafstand van je (t)huis? Het kan in Swalmen. Maak zelf kennis met enkele ondernemers die je op bedrijventerrein Reubenberg tegenkomt en wie weet vind jij in Swalmen niet alleen een leuke woonomgeving maar ook een nieuwe baan.

Bedrijventerrein Reubenberg ontdekken
Werken in Roermond bij Gommans Zeilen
Nog meer leuke woonomgevingen ontdekken

Meer over wonen in Roermond

Wonen in Boukoul

Als je graag in een rustige, landelijke omgeving woont maar toch de belangrijkste voorzieningen in de buurt wilt hebben, is Boukoul wellicht een geschikte optie. Dit knusse kerkdorpje tussen Swalmen…

Wonen in Herten

Ben je op zoek naar een mooie (nieuwbouw)woning in een dorpse omgeving met veel voorzieningen? Overweeg dan zeker het bruisende Herten. Deze kleine plaats ligt op enkele minuten fietsafstand van…

Wonen in de binnenstad

Als je écht stads en super centraal wilt wonen, is wonen in- en nabij de Roermondse binnenstad vast iets voor jou. Hier woon je letterlijk op loopafstand van alle winkels,…

Wonen in Maasniel

Als je graag in een gezellige, knusse omgeving wilt wonen zonder hiervoor de stad te verlaten, is Maasniel ideaal voor jou. 'Neel' is niet voor niets een dorp in de…

Wonen in Hoogvonderen

Als je op zoek bent naar een gezellige wijk met voldoende voorzieningen, is Hoogvonderen absoluut de moeite waard. Deze wijk kenmerkt zich door de fijne, praktische ligging, het winkelaanbod en…

Wonen in Leeuwen

Wil je graag rustig wonen in een kleine, hechte gemeenschap maar wel met de stad en veel werkgevers binnen handbereik? Dan is het gezellige dorp Leeuwen (in de volksmond Leeve)…

Wonen op de Donderberg

Er zijn maar weinig plekken in deze regio die zo divers zijn als de Donderberg. Deze multiculturele wijk kent veel lokale starters en jonge gezinnen maar heeft ook veel inwoners…

Wonen in De Kemp

Als je op zoek bent naar een betaalbare wijk met veel culturen, winkels en voorzieningen, is De Kemp vast iets voor jou. Deze wijk weet veel (nieuwe) inwoners te verrassen…