Welkom op bedrijventerrein Willem-Alexander

Bedrijvigheid in Roermond

Ontdek bedrijventerrein Willem-Alexander in Roermond. Het terrein staat bekend om zijn unieke locatie. Dit bedrijventerrein ligt namelijk vlakbij de binnenstad, de N280 en A73 én vlak naast de Maas. Door deze speciale geografische ligging is het terrein uitstekend geschikt voor (grote) bedrijven die producten vervoeren via het water en via de snelwegen.

Ontdek dit bedrijventerrein
Parkmanagement terrein Willem-Alexander
Bedrijventerrein Willem-Alexander vanuit een ander perspectief

Het terrein in vogelvlucht

Het bedrijventerrein Willem-Alexander is groter dan je denkt! Om het terrein en de diversiteit aan bedrijven goed in beeld te brengen, hebben we gezocht naar een ander perspectief. Via de volgende unieke dronebeelden zag je het terrein nog niet eerder. Kijk de bijbehorende video en leer meer over enkele ondernemingen op bedrijventerrein Willem-Alexander. We weten zeker dat de beelden je doen verbazen!

Hofleverancier met een lange geschiedenis in Roermond

Timmermans Kantoor en Omgeving

Midden tussen de grote multinationals op het bedrijventerrein vind je het familiebedrijf: Timmermans Kantoor en Omgeving. Deze specialist in het inrichten van complete omgevingen bestaat al sinds 1855 en is één van de oudste bedrijven in Roermond. Het familiebedrijf draagt al sinds 1903 met trots het predicaat ‘koninklijke hofleverancier’. Dat we hier te maken hebben met kwaliteit spreekt dus voor zich. Inmiddels heeft de zesde generatie van de familie de touwtjes in handen. Als je op zoek bent ergonomische producten, kantoor- en facilitaire artikelen of projectmanagement voor een compleet inrichtingsconcept zit je hier helemaal goed.

Lees meer over Timmermans Kantoor en Omgeving
Bedrijventerrein WillemAlexander Timmermans
Containervervoer vanuit Roermond voor de hele regio

BCTN Terminal

BCTN bestaat al sinds 1987 en komt oorspronkelijk uit Nijmegen. Het bedrijf exploiteert voornamelijk containerterminals in Midden- en Zuid-Nederland op strategische plekken vlakbij de rivieren. De voornaamste services van het bedrijf zijn het opslaan en verwerken van containers, het vervoeren van containers met eigen vrachtwagens, administratieve ondersteuning én douane ondersteuning. De BCTN Terminal in Roermond bestaat sinds 2016 en heeft als voornaamste doel het verzorgen van de lokale markt én het Duitse achterland. Het terrein is ongeveer 10.000m2 groot en heeft een enorm groeipotentieel qua ruimte en capaciteit voor de toekomst.

Meer lezen over BCTN in Roermond
Bedrijventerrein WillemAlexander BCTN Terminal 2
Produceert van oud papier weer nieuw papier voor golfkarton verpakkingen

Smurfit Kappa Roermond Papier

Smurfit Kappa Roermond Papier maakt deel uit van de Smurfit Kappa Group, een wereldleider in ontwerp, productie en levering van op papier gebaseerde verpakkingen. Wereldwijd werken er 46.000 werknemers. Bij Smurfit Kappa Roermond Papier werken ruim 285 enthousiaste medewerkers samen om van oud papier weer nieuw papier te produceren. Het bedrijf kenmerkt zich vooral door zijn gedrevenheid, resultaatgerichtheid en bereidheid om samen met anderen in te zetten op duurzame en innovatieve oplossingen.

Meer lezen over Smurfit Kappa Roermond Papier
Dé (web)winkel voor batterijen in de regio en daarbuiten

Batterijenstunter

Op het bedrijventerrein Willem-Alexander vind je ook kleinere, zelfstandige ondernemers. Bijvoorbeeld Alex Leistra en familie die samen verantwoordelijk zijn voor de populaire webshop: Batterijenstunter.nl. Het bedrijf begon in 2012 aan de keukentafel en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf en met een prachtig bedrijfspand. Vanuit de veelzijdige winkel en showroom op het bedrijventerrein zorgen deze ondernemers voor de batterijen van bedrijven en particulieren uit de regio. Maar vergis je niet: vanuit dit adres worden ook alle internetorders verwerkt voor klanten uit heel Nederland. Bovendien runnen de ondernemers vanuit dit bedrijventerrein ook nog andere, gerelateerde webshops. Klik snel verder om meer te lezen over Batterijenstunter.

Meer lezen over Batterijenstunter
Werken in Roermond bij Batterijenstunter
Duurzame logistieke dienstverlener aan de rand van de binnenstad

City Hub

Dat Roermond ook een perfecte broedplek kan zijn voor nieuwe businessmodellen, bewijst City Hub. Deze bijzondere logistieke dienstverlener beschikt over opslagruimtes aan de rand van grote binnensteden. Dankzij haar strategische ligging kan City Hub zowel snel als ook op een duurzame manier met eigen elektrische wagens logistieke oplossingen bieden. Hiermee biedt het bedrijf een duurzame oplossing tegen dichtslibbende steden die bomvol zitten met auto’s en vervuilende bestelwagens. Het nieuwe businessmodel werd in 2015 getest in Roermond en bleek met de binnenstad en Designer Outlet Roermond om de hoek een groot succes. Tegenwoordig vind je City Hub ook in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Maastricht.

Meer lezen over City Hub
CityHub team in Roermond
Ontdek Parkmanagement Midden-Limburg

Meer weten over de bedrijventerreinen

Wil je meer te weten komen over de bedrijventerreinen in Roermond en omgeving, zoals de werkgevers, projecten en kansen voor nieuwe ondernemers? Neem dan contact op met Parkmanagement Midden-Limburg (afgekort: PML). Als overkoepelende organisatie zet PML zich actief in om alle BIZ-terreinen zorgvuldig te besturen samen met haar ondernemers. Ze zijn daarom dé contactpersoon voor al jouw vragen over de lokale bedrijventerreinen. Klik snel verder om contact te zoeken met Parkmanagement Midden-Limburg.

Meer weten over Parkmanagement Midden-Limburg
Ontdek een wereld aan bedrijvigheid in Roermond

Bekijk meer bedrijventerreinen