Waterrecreatie in Roermond

Roermond is omgeven met wateren en is daarmee een ideale en zeer geliefde plek voor watersport- en natuurliefhebbers. Er zijn genoeg mogelijkheden voor waterrecreatie in Roermond. De rivieren de Roer, de Maas en de omringende, aaneengeschakelde Maasplassen (ontstaan door grindafgravingen) nodigen echt uit voor een dagje aan het water. De stad telt tal van jachthavens, diverse dagstranden zoals Palm Beach Roermond, en trendy beachclubs als Beach Koers Zuid. En dat alles op loopafstand van de Roermondse binnenstad. Na een bezoek aan onze binnenstad kun je dus ook nog even lekker pootjebaden.

Rondvaart op de Maasplassen

Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen is én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je stapt in de binnenstad van Roermond, aan de Roerkade, zo op de boot. Ervaar zelf de schoonheid van dit gebied met een rondvaart van ongeveer 70 minuten. Je zult langs onder andere de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske varen. In schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag.

Eenvoudig online reserveren

Watersport

Houd jij meer van actief bezig zijn op het water? Ook dan ben je in Roermond aan het juiste adres. Op 5 minuten loopafstand van de binnenstad ligt wake park Beaver Creek. Ze hebben er een full-size mast en boot, zowel geschikt voor beginnende wakeboarders als professionele wakeboarders.

Bekijk de mogelijkheden

Waterpret met kids

Er is niets heerlijker dan op warme dagen samen met de kids te genieten in, op en rondom het water in Roermond. Ontdek onze favoriete kindvriendelijke tips voor een veilige dag waterpret met kids in Roermond.

Waterpret met kids

Bootje huren voor waterrecreatie

Bij lekker weer zijn de Maasplassen perfect om met een boot rond te varen. Over de mooie vaarwegen vaar je makkelijk van de ene plas naar de andere en kun je aanmeren bij een van de diverse beachclubs. Van zeilboten tot kano’s, kajakken en sloepen/motorboten, op de Roermondse Maasplassen zijn er talloze mogelijkheden voor waterrecreatie.

Bekijk de mogelijkheden bij watersportschool Frissen

Strand in Roermond

Dagstrand Palm Beach is een watersport- en recreatielocatie aan de Noorderplas. Dit strand staat ook bekend als het strand bij de Weerd in Roermond. Het strand is onderdeel van Area-X, waar bijvoorbeeld ook Sunset Lounge Beachclub is gelegen. Het strand is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Ontdek Area-X

Beachclubs en dagstranden

Lekker genieten in het zonnetje bij het water met een hapje & drankje? Dat doe je het beste bij een van de mooie lounge- of beachclubs. Heerlijk relaxed genieten van het echte vakantiegevoel en gewoon heel even helemaal niets ondernemen! Dat is waterrecreatie in Roermond op zijn best.