Kom in actie op het water

Waterrecreatie in Roermond

Tijdens je bezoek aan Roermond kom je waarschijnlijk tijd tekort. De stad zelf biedt al veel afwisseling en vermaak voor jong en oud. Bijzonder is daarnaast dat het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland aan de stad Roermond grenst. De Maasplassen zijn erg uitgestrekt en daarmee een ideale en zeer geliefde plek voor watersport- en natuurliefhebbers.

Dit ruim 3000 hectare watergebied heeft grote en kleinere aaneengeschakelde plassen (ontstaan door grindafgravingen) en is verbonden met de rivieren de Maas en de Roer. De rivier de Roer mondt uit in de Maas. In vroegere tijden was de Roer een belangrijke aanvoerroute voor de bevoorrading van de Roermondse binnenstad.

Rondvaart op de Maasplassen
Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen is én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je kunt vanaf de Roerkade zelf de schoonheid van dit gebied ervaren met een rondvaart van ongeveer 70 minuten.

Rederij de Corporaal vaart met diverse boten langs o.a. de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske. In schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag. Na afloop van een rondvaart kun je voor een smakelijke maaltijd of drankje terecht in de restaurants en cafe’s aan het water. Bekijk het vaarschema van 2020.

Eenvoudig online reserveren

Van pootjebaden tot wakeboarden op de Maasplassen
De drukte van de dag even ontvluchten tijdens je bezoek aan onze mooie stad? Kies dan jouw favoriet uit het aanbod van waterrecreatie bij Roermond. Haal je hart op als actieveling. Wakeboarden of waterskiën? Je vindt je uitdaging op de Maasplassen. Liever genieten van een drankje in een hippe beach club, of lekker op het strand spelen met de kinderen? Ook daarvoor zit je hier goed. Een (zeil)boot of sloep huren doe je natuurlijk in de bijbehorende jachthaven.

Bekijk de watersport opties