Waterrecreatie in Roermond

Roermond is omgeven met wateren en is daarmee een ideale en zeer geliefde plek voor watersport- en natuurliefhebbers. Er zijn genoeg mogelijkheden voor waterrecreatie in Roermond. De rivieren de Roer, de Maas en de omringende, aaneengeschakelde Maasplassen (ontstaan door grindafgravingen) nodigen echt uit voor een dagje aan het water. De stad telt tal van jachthavens, diverse dagstranden zoals Palm Beach Roermond, en trendy beachclubs als Beach Koers Zuid. En dat alles op loopafstand van de Roermondse binnenstad. Na een bezoek aan onze binnenstad kun je dus ook nog even lekker pootjebaden.

Resort Marina Oolderhuuske Roermond

Met de eigen boot

Heb je zelf een boot en wil je een dagje of meerdere dagen naar Roermond komen? Check dan:

Huur een sloep!

Bij lekker weer zijn de Maasplassen perfect om met een boot rond te varen. Over de mooie vaarwegen vaar je makkelijk van de ene plas naar de andere en kun je aanmeren bij een van de diverse Beach clubs en natuurlijk aan de Roerkade in het centrum.

Van zeilboten tot kano’s, kajakken en sloepen/motorboten, op de Roermondse Maasplassen zijn er talloze mogelijkheden voor waterrecreatie. Of je nu met z’n tweeën wilt varen of met het hele gezin er zijn diverse boten te huur die aansluiten op jouw wensen.

Rondvaart op de Maasplassen vanuit ons centrum

Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen is én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je stapt in de binnenstad van Roermond, aan de Roerkade, zo op de boot. Ervaar zelf de schoonheid van dit gebied met een rondvaart van ongeveer 70 minuten. Je zult langs onder andere de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske varen. In schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag.

Eenvoudig online reserveren
Rondvaartboot Roermond

Watersport

Houd jij meer van actief bezig zijn op het water? Ook dan ben je in Roermond aan het juiste adres. Op 20 minuten loopafstand van de binnenstad ligt wake park Beaver Creek. Ze hebben er een full-size mast en boot, zowel geschikt voor beginnende wakeboarders als professionele wakeboarders.

Bekijk de mogelijkheden
Wakeboarden Roermond

Waterpret met kids

Er is niets heerlijker dan op warme dagen samen met de kids te genieten in, op en rondom het water in Roermond. Ontdek onze favoriete kindvriendelijke tips voor een veilige dag waterpret met kids in Roermond.

Waterpret met kids
Waterpret met kids

Strand in Roermond

Dagstrand Palm Beach is een watersport- en recreatielocatie aan de Noorderplas. Dit strand staat ook bekend als het strand bij de Weerd in Roermond. Het strand is onderdeel van Area-X, waar bijvoorbeeld ook Strandbar Bruis is gelegen. Palm Beach Roermond is gelegen in een rustige hoek van de Maasplassen en geschikt voor jong en oud, incl. speelfaciliteiten voor de kids.

  • Het strand is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Roermond. Deze openingstijden gelden bij goede weersomstandigheden. Bij slecht weer is Palm Beach gesloten.
  • De toegang voor kinderen t/m 7 jaar is gratis. Check hier de prijzen voor tieners, volwassenen en parkeren. 
Meer over Palm Beach
Dagstrand Palm Beach Roermond de Weerd

Hondenstrand in Roermond

Is jouw viervoeter ook dol op het water? Dat komt goed uit, want ook in Roermond is jouw hond welkom op het strand. Doggy Beach in Roermond is van Area X en ligt tussen Beachclub Koers Zuid en Beaver Creek Wake Park. Hier kun je samen met jouw hond(en) zwemmen, SUPpen of gewoon heerlijk relaxen bij hondenstrand Doggy Beach. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur.

De entree is €5,- voor een gehele dag (dat is inclusief auto, max. twee personen en 1 hond). Een extra hond(en) en meer personen, dat kan uiteraard! Er wordt een kleine toeslagen berekend bij de entree.

Ontdek Doggy beach in Roermond
Waterpret met kids in Roermond

Zomer in Roermond

Onze leukste tips voor een lente & zomer in Roermond!
IJssalons Roermond

6x IJssalons in Roermond

Smullen bij de ijssalons in Roermond!
Markt Roermond zomer ijsje

5x Tips om af te koelen

5x tips voor verkoeling tijdens de tropische dagen in Roermond.

Nog meer zien van de Maasplassen?

Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Rederij Cascade. De rederij is gevestigd aan de Cruise Terminal in Maasbracht, direct aan de havenboulevard. De schepen ‘Maaslakei’ en ‘Stadt Wessem’ vertrekken geregeld voor een boottocht of rondvaart over de Maas en de Maasplassen waaronder een mini-cruise richting de drijvende huisje van Ooldhuuske in Roermond.

Ontdek Rederij Cascade
Rederij Cascade Roermond

Zwembad de Roerdomp

Als je geen fan bent van het natuurwater dan kun je terecht in een van de vele binnen- en buitenzwembaden van Zwembad de Roerdomp. Dit zwembad heeft een rijk aanbod aan faciliteiten. De binnenbaden zijn van alle gemakken voorzien, zoals een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling, een aparte peuterhoek met miniglijbaan en een horecagelegenheid. In het zomerseizoen is er volop gelegenheid om te zwemmen en ontspannen in de buitenlucht, met onder meer een golfslagbad, een royale ligweide, een familieglijbaan en een groot klim- en klauterschip voor kinderen die van avontuur houden.

In het nabijgelegen Swalmen ligt Familiebad de Bosberg, een 50 meter bad, 3 baden, een zonneweide, speeltuin en horeca.

Meer over Zwembad de Roerdomp
Zwembad de Roerdomp Roermond

FAQ

Waar is het strand in Roermond?

Het strand in Roermond ligt aan de Noorderplas en heet Dagstrand Palm Beach (voorheen de Weerd in Roermond). Het strand in Roermond is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het strand is onderdeel van Area X en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Roermond.

Waar is het dagstrand in Roermond?

Het dagstrand in Roermond ligt aan de Noorderplas en heet Palm Beach (voorheen de Weerd in Roermond). Het strand in Roermond is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het strand is onderdeel van Area X en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Roermond.

Wat is er te doen in Roermond?

In Roermond kun je wake boarden, een sloep huren, zeilen, roerien, kayakken, op een rondvaartboot stappen en zwemmen bij Dagstrand Palm Beach of Zwembad de Roerdomp.

Waar zwemmen in Roermond?

In Roermond kun je zwemmen in Zwembad de Roerdomp en bij Dagstrand Palm Beach.

Kun je zwemmen in de Maasplassen?

In de Noorderplas in Roermond kun je zwemmen bij Dagstrand Palm Beach.

Waar sloep huren in Roermond?

In Roermond kun je een sloep huren bij o.a.: de Roerganger of Sloep Huren Roermond (met vertrek vanuit het centrum).

Bootje huren Roermond?

In Roermond kun je een bootje huren bij o.a.: de Roerganger of Sloep Huren Roermond (met vertrek vanuit het centrum).

Heeft Roermond een hondenstrand?

Ja Roermond heeft een hondenstrand. Het hondenstrand in Roermond heeft Doggy Beach en is onderdeel van Area X.

De entree is €5,- voor een gehele dag  incl. auto, max. twee personen en jouw hond), een extra hond(en) en meer personen, dat kan, er wordt een kleine toeslagen berekend bij de entree. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur.

Kun je wake boarden in Roermond?

Ja in Roermond kun je wake boarden. Bij Wake Park Beaver Creek hebben ze een een full-size mast en boot, zowel geschikt voor beginnende wakeboarders als professionele wakeboarders.

Is er een beachclub in Roermond?

Ja er zijn beachclubs in Roermond: BeachClub Koers Zuid, Beachclub Oolderhof, Strandbar Bruis, Moby Dick Roermond en IJSsalon Clevers.

Biedt Clevers in Roermond afhaalservice aan?

Ja in Roermond biedt Clevers op de Markt en IJSSalon Clevers aan de Weerd een afhaalservice aan.