Waterrecreatie in Roermond

Roermond is omgeven met wateren en is daarmee een ideale en zeer geliefde plek voor watersport- en natuurliefhebbers. Er zijn genoeg mogelijkheden voor waterrecreatie in Roermond. De rivieren de Roer, de Maas en de omringende, aaneengeschakelde Maasplassen (ontstaan door grindafgravingen) nodigen echt uit voor een dagje aan het water. De stad telt tal van jachthavens, diverse dagstranden zoals Palm Beach Roermond, en trendy beachclubs als Beach Koers Zuid. En dat alles op loopafstand van de Roermondse binnenstad. Na een bezoek aan onze binnenstad kun je dus ook nog even lekker pootjebaden.

Sloep huren in Roermond

Bij lekker weer zijn de Maasplassen perfect om met een boot rond te varen. Over de mooie vaarwegen vaar je makkelijk van de ene plas naar de andere en kun je aanmeren bij een van de diverse beachclubs en natuurlijk aan de Roerkade in het centrum.

Van zeilboten tot kano’s, kajakken en sloepen/motorboten, op de Roermondse Maasplassen zijn er talloze mogelijkheden voor waterrecreatie. Of je nu met z’n tweeën wilt varen of met het hele gezin er zijn diverse boten te huur die aansluiten op jouw wensen. Voor het huren van een sloep heb je bij de Roerganger (Oolderhuuske 1) geen vaarbewijs nodig. Je kunt vanaf 18 jaar een sloep huren.

Nieuw is een sloep huren én opstappen aan de Roerkade. Dit kan via Sloep Huren Roermond, zij bieden tevens leuke arrangementen aan i.s.m. restaurant Blond & Blond.

Bekijk alle mogelijkheden bij de Roerganger

Rondvaart op de Maasplassen vanuit ons centrum

Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen is én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je stapt in de binnenstad van Roermond, aan de Roerkade, zo op de boot. Ervaar zelf de schoonheid van dit gebied met een rondvaart van ongeveer 70 minuten. Je zult langs onder andere de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske varen. In schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer vaak meerdere keren per dag.

Eenvoudig online reserveren

Watersport

Houd jij meer van actief bezig zijn op het water? Ook dan ben je in Roermond aan het juiste adres. Op 5 minuten loopafstand van de binnenstad ligt wake park Beaver Creek. Ze hebben er een full-size mast en boot, zowel geschikt voor beginnende wakeboarders als professionele wakeboarders.

Bekijk de mogelijkheden

Waterpret met kids

Er is niets heerlijker dan op warme dagen samen met de kids te genieten in, op en rondom het water in Roermond. Ontdek onze favoriete kindvriendelijke tips voor een veilige dag waterpret met kids in Roermond.

Waterpret met kids

Strand in Roermond

Dagstrand Palm Beach is een watersport- en recreatielocatie aan de Noorderplas. Dit strand staat ook bekend als het strand bij de Weerd in Roermond. Het strand is onderdeel van Area-X, waar bijvoorbeeld ook Standbar Bruis is gelegen. Het strand is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Ontdek Area-X

Nog meer zien van de Maasplassen?

Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Rederij Cascade. De rederij is gevestigd aan de Cruise Terminal in Maasbracht, direct aan de havenboulevard. De schepen ‘Maaslakei’ en ‘Stadt Wessem’ vertrekken geregeld voor een boottocht of rondvaart over de Maas en de Maasplassen waaronder een mini-cruise richting de drijvende huisje van Ooldhuuske in Roermond.

Ontdek Rederij Cascade

Zwembad de Roerdomp

Als je geen fan bent van het natuurwater dan kun je terecht in een van de vele binnen- en buitenzwembaden van Zwembad de Roerdomp. Dit zwembad heeft een rijk aanbod aan faciliteiten. De binnenbaden zijn van alle gemakken voorzien, zoals een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling, een aparte peuterhoek met miniglijbaan en een horecagelegenheid. In het zomerseizoen is er volop gelegenheid om te zwemmen en ontspannen in de buitenlucht, met onder meer een golfslagbad, een royale ligweide, een familieglijbaan en een groot klim- en klauterschip voor kinderen die van avontuur houden.

In het nabijgelegen Swalmen ligt Familiebad de Bosberg, een 50 meter bad, 3 baden, een zonneweide, speeltuin en horeca.

Meer over Zwembad de Roerdomp