Waterrecreatie in Roermond

Roermond is omgeven met wateren en is daarmee een ideale en zeer geliefde plek voor watersport- en natuurliefhebbers. Er zijn genoeg mogelijkheden voor waterrecreatie in Roermond. De rivieren de Roer, de Maas en de omringende, aaneengeschakelde Maasplassen (ontstaan door grindafgravingen) nodigen echt uit voor een dagje aan het water. De stad telt tal van jachthavens, diverse dagstranden zoals Palm Beach Roermond, en trendy beachclubs als Beach Koers Zuid. En dat alles op loopafstand van de Roermondse binnenstad. Na een bezoek aan onze binnenstad kun je dus ook nog even lekker pootjebaden.

Watersport Maasplassen Roermond

Klik op onderstaande links voor meer informatie…☀️

Eigen boot | huur een sloep | rondvaart Maasplassen | watersport | suppen |
beachclubs | dagstrand | hondenstrand | zwembad de Roerdomp

Met de eigen boot ⛵

Heb je zelf een boot en wil je een dagje of meerdere dagen naar Roermond komen? Check dan:

Sloep huren in Roermond

Bij lekker weer zijn de Maasplassen perfect om met een boot rond te varen. Over de mooie vaarwegen vaar je makkelijk van de ene plas naar de andere en kun je aanmeren bij een van de diverse Beach clubs en natuurlijk aan de Roerkade in het centrum.

Van zeilboten tot kano’s, kajakken en sloepen/motorboten, op de Roermondse Maasplassen zijn er talloze mogelijkheden voor waterrecreatie. Of je nu met z’n tweeën wilt varen of met het hele gezin er zijn diverse boten te huur in Roermond die aansluiten op jouw wensen.

Rondvaart op de Maasplassen vanuit ons centrum 🚢

Om echt te ervaren hoe enorm groot het gebied de Maasplassen zijn én op een relaxte manier van je uitje te genieten, is een rondvaart een aanrader. Je stapt in de binnenstad van Roermond, aan de Roerkade, zo op de boot. Ervaar zelf de schoonheid van dit gebied met een boottocht van ongeveer 70 minuten. Je zult langs onder andere de Voorstad, de Maasplassen en Marina Oolderhuuske varen. Tijdens schoolvakanties vaart de rederij dagelijks en in de zomer meerdere keren per dag.

Eenvoudig online reserveren
Roermond Kurzurlaub mit der Familie

Watersport Roermond 🛶

Houd jij meer van actief bezig zijn op het water? Ook dan ben je in Roermond aan het juiste adres. Op 20 minuten loopafstand van de binnenstad ligt wake park Beaver Creek. Ze hebben er een full-size mast en boot, zowel geschikt voor beginnende wakeboarders als professionele wakeboarders.

Bekijk de mogelijkheden
Moby Dick Roermond

SUP?🏄‍♀️🏄‍♂️

SUP staat voor ‘Stand Up Paddling’, een sport die is ontstaan in Hawaiï in de jaren ’60. Dit is eigenlijk een zeer stabiel surfboard, waar je met een groep fijne tochtjes mee kunt maken of zelfs yoga op kunt beoefenen. Check hieronder de mogelijkheden voor suppen in Roermond.

Beachclubs Roermond 🍹

Bourgondisch genieten in het zonnetje bij het water met een hapje & drankje? Dat doe je het beste bij een van de mooie lounge- of beachclubs. Heerlijk relaxed genieten van het echte vakantiegevoel en gewoon heel even helemaal niets ondernemen! Dat is waterrecreatie in Roermond op zijn best.

Ontdek de beachclubs in Roermond
Vrijmibo Roermond

Dagstrand Roermond🏖️

Dagstrand Palm Beach is een watersport- en recreatielocatie aan de Noorderplas. Dit strand staat ook bekend als het strand bij de Weerd in Roermond. Het strand is onderdeel van Area-X, waar bijvoorbeeld ook Strandbar Bruis is gelegen. Palm Beach Roermond is gelegen in een rustige hoek van de Maasplassen en geschikt voor jong en oud, incl. speelfaciliteiten voor de kids.

  • Het strand is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Roermond. Deze openingstijden gelden bij goede weersomstandigheden. Bij slecht weer is Palm Beach gesloten.
  • De toegang voor kinderen t/m 7 jaar is gratis. Check hier de prijzen voor tieners, volwassenen en parkeren. 
Meer over Palm Beach
Dagstrand Roermond

Hondenstrand in Roermond🏖️

Is jouw viervoeter ook dol op het water? Dat komt goed uit, want ook in Roermond is jouw hond welkom op het strand. Doggy Beach in Roermond is van Area X en ligt tussen Beachclub Koers Zuid en Beaver Creek Wake Park. Hier kun je samen met jouw hond(en) zwemmen, SUPpen of gewoon heerlijk relaxen bij hondenstrand Doggy Beach. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur.

De entree is €10,- voor een gehele dag (dat is inclusief auto, 2 volwassenen, 2 kinderen en 1 hond). Een extra hond(en) en meer personen, dat kan uiteraard! Er wordt een kleine toeslagen berekend bij de entree.

Ontdek Doggy beach in Roermond
Waterpret met kids in Roermond

Nog meer pret in en rondom het water in Roermond🌊

Waterpret met kids

Beleef een hele dag vol waterpret met kids in, op en rondom het water in Roermond.

Zomer in Roermond

Onze leukste tips voor een lente & zomer in Roermond!

6x IJssalons in Roermond

Smullen bij de ijssalons in Roermond!

5x Tips om af te koelen

5x tips voor verkoeling tijdens de tropische dagen in Roermond.

5x dorstlessers in Roermond

Ontdek de plekjes waar jij het gepaste drankje vindt voor jou!

Maasplassen Roermond

Ontdek het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland in Roermond.

Rondvaart Roermond

Stap op de rondvaartboot en ontdek Roermond, de Roer en Maasplassen vanaf het water.

Jachthavens in Roermond

Hét overzicht van de jachthavens in Roermond.

Zwembad de Roerdomp

Als je geen fan bent van het natuurwater dan kun je terecht in een van de vele binnen- en buitenzwembaden van Zwembad de Roerdomp. Dit zwembad heeft een rijk aanbod aan faciliteiten. De binnenbaden zijn van alle gemakken voorzien, zoals een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling, een aparte peuterhoek met miniglijbaan en een horecagelegenheid. In het zomerseizoen is er volop gelegenheid om te zwemmen en ontspannen in de buitenlucht, met onder meer een golfslagbad, een royale ligweide, een familieglijbaan en een groot klim- en klauterschip voor kinderen die van avontuur houden.

Zwembad Swalmen
In het nabijgelegen Swalmen ligt Familiebad de Bosberg, een 50 meter bad, 3 baden, een zonneweide, speeltuin en horeca.

Meer over Zwembad de Roerdomp
Zwembad de Roerdomp Roermond

FAQ

Waar is het strand in Roermond?

Het strand in Roermond ligt aan de Noorderplas en heet Dagstrand Palm Beach (voorheen de Weerd in Roermond). Het strand in Roermond is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het strand is onderdeel van Area X en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Roermond.

Waar is het dagstrand in Roermond?

Het dagstrand in Roermond ligt aan de Noorderplas en heet Palm Beach (voorheen de Weerd in Roermond). Het strand in Roermond is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het strand is onderdeel van Area X en ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Roermond.

Wat is er te doen in Roermond?

In Roermond kun je wake boarden, een sloep huren, zeilen, roerien, kayakken, op een rondvaartboot stappen en zwemmen bij Dagstrand Palm Beach of Zwembad de Roerdomp.

Waar zwemmen in Roermond?

In Roermond kun je zwemmen in Zwembad de Roerdomp en bij Dagstrand Palm Beach.

Kun je zwemmen in de Maasplassen?

In de Noorderplas in Roermond kun je zwemmen bij Dagstrand Palm Beach.

Waar sloep huren in Roermond?

In Roermond kun je een sloep huren bij o.a.: de Roerganger en Billies Boat Rentals.

Bootje huren Roermond?

In Roermond kun je een bootje huren bij o.a.: de Roerganger.

Heeft Roermond een hondenstrand?

Ja Roermond heeft een hondenstrand. Het hondenstrand in Roermond heeft Doggy Beach en is onderdeel van Area X.

De entree is €10,- voor een gehele dag (inclusief auto, 2 volwassenen, 2 kinderen en 1 hond), een extra hond(en) en meer personen, dat kan, er wordt een kleine toeslagen berekend bij de entree. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur.

Kun je wake boarden in Roermond?

Ja in Roermond kun je wake boarden. Bij Wake Park Beaver Creek hebben ze een een full-size mast en boot, zowel geschikt voor beginnende wakeboarders als professionele wakeboarders.

Is er een beachclub in Roermond?

Ja er zijn beachclubs in Roermond: BeachClub Koers Zuid, Beachclub Oolderhof, Strandbar Bruis en IJSsalon Clevers.

Heeft Clevers in Roermond een afhaalservice?

Ja in Roermond biedt Clevers op de Markt en IJSSalon Clevers aan de Weerd een afhaalservice aan.