Gemeente Roermond

Markt 31

6041 EM Roermond

 • Groeiende gemeente met meer dan 60.000 inwoners.
 • Een van de 10 grootste werkgevers in Roermond.
 • Ruim 670 medewerkers die zich inzetten voor inwoners, ondernemers en bezoekers.

Maak kennis met de gemeente Roermond

Roermond is de stad van ambitie, daadkracht en verbinding. Een historische stad voor jong en oud, met een bloeiende economie in retail, leisure, industrie, zorg en gezondheid. Waar samen gewerkt wordt aan duurzame ontwikkeling. Een stad waarin iedereen graag wil leven, kan meedoen en zich kan ontwikkelen. Als regenboogstad staat Roermond voor een inclusieve samenleving. Dit diverse karakter is ook belangrijk in de gemeentelijke organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en mogelijkheden van de gemeente Roermond.

Vertrouwen, lef en ondernemerschap zijn kernwaarden van de gemeente. Vanuit een sterke bedrijfsvoering werkt de gemeente opgavegericht aan actuele thema’s, waarbij inwoners, ondernemers en bezoekers centraal staan. Het vormt de basis voor een optimale dienstverlening aan ruim 60.000 inwoners met meer dan 100 nationaliteiten, aan een grote groep actieve ondernemers en aan de bezoekers van de stad.

Roerkade Roermond

Taken van de gemeente Roermond

Roermond is de centrumgemeente voor zo’n 175.000 mensen die hier werken, naar school gaan, vertier zoeken, of voor andere voorzieningen op de stad zijn gericht. Voor haar inwoners, bedrijven en instellingen is de gemeente een deskundige partner, bruggenbouwer of kartrekker bij het realiseren van initiatieven.

Belangrijke opgaven en thema’s waar de gemeente aan werkt, zijn:

 • Bestaanszekerheid
 • Voor iedereen een passende woning
 • Gezond leven
 • Een veilige omgeving
 • Kansrijk en inclusief voor jong en oud
 • Nieuwe economie
 • Een duurzame samenleving
 • Transformatie van de binnenstad
Roermondje op Stationsplein

Vakgebieden bij de gemeente Roermond

Vanuit de diversiteit aan taken van de gemeente, zijn er legio mogelijkheden voor bevlogen professionals om het verschil te maken. De organisatie is opgedeeld in clusters met ieder een eigen vakgebied, zoals openbare ruimte, bedrijfsvoering of het sociale domein. Binnen deze clusters hebben we verschillende functies op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Functies waarin iedere medewerker een bijdrage levert die van maatschappelijke waarde is. Onder de noemer ‘Roermond vooruit met‘ introduceren we de verschillende clusters en de bekende gezichten die bijdragen aan het realiseren van onze gezamenlijke ambities.

Mark van Blerk Gemeente Roermond

Roermond vooruit met Mark

Mark van Blerk is als evenementencoördinator werkzaam bij de gemeente Roermond. Hier is hij een belangrijke schakel tussen de aanvragers, de ambtelijke organisatie en het bestuur. Mark biedt assistentie bij de aanvraag van de vergunning en denkt graag mee met de organisatoren om tot een gedegen oplossing te komen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan het verhaal van Mark.

Evenementencoördinator
Lees het verhaal van Mark
Werken bij de gemeente Roermond Yvette

Roermond vooruit met Yvette

Yvette Daamen werkt al 15 jaar bij de gemeente Roermond, waarvan ruim 8 jaar als consulent schuldhulpverlening. Vanuit deze dankbare en belangrijke functie helpt ze inwoners met hun bestaanszekerheid. Mede dankzij vroegsignalering zorgt Yvette niet alleen voor mensen die schulden hebben, maar hoopt ze ook te voorkomen dat er (opnieuw) schulden ontstaan. Met haar baan bij de gemeente Roermond kan Yvette écht helpen en voor licht zorgen aan het einde van de tunnel en een uitzicht geven op een betere situatie. Lees vooral verder om meer te lezen over de baan van Yvette.

Consulent schuldhulpverlening
Lees het verhaal van Yvette
Marie-Anne gemeente Roermond

Roermond vooruit met Marie-Anne

Marie-Anne werkt bij de gemeente Roermond als medewerker van het Klanten Contact Center (KCC) én als trouwambtenaar. Voor veel inwoners en ondernemers is ze vaak het eerste, persoonlijke aanspreekpunt binnen de gemeente. Als trouwambtenaar verwerkt Marie-Anne de aanvragen, bespreekt de wensen voor de ceremonie en trouwt of sluit een geregistreerd partnerschap af met het koppel op de dag zelf. Lees zelf hoe Marie-Anne haar afwisselende werk bij de gemeente Roermond ervaart!

Medewerker KCC en trouwambtenaar
Lees het verhaal van Marie-Anne
Janou Martens Gemeente Roermond

Roermond vooruit met Janou

Janou Martens werkt als beleidsadviseur Economische Zaken bij de gemeente. Samen met ondernemers vraagstukken oppakken en onderwijs, overheid en bedrijfsleven met elkaar verbinden behoren tot de belangrijkste werkzaamheden. Het oppakken van deze vraagstukken en het effect van deze inspanningen op de maatschappij geeft haar veel voldoening. Lees het complete verhaal van Janou!

Beleidsadviseur Economische Zaken
Lees het verhaal van Janou
Roy Niens Gemeente Roermond

Roermond vooruit met Roy

Roy Niëns is als bedrijvencontactfunctionaris een belangrijke schakel tussen de ondernemers en de ambtelijke organisatie. Roy is een belangrijk aanspreekpunt voor bedrijven die vragen hebben en probeert binnen zijn functie de samenwerking tussen de verschillende partijen zoveel mogelijk te stimuleren. De uitdagingen en dynamiek die een grote gemeente zoals Roermond kan bieden, vindt Roy geweldig. Lees vooral verder en kom meer te weten over Roy, deze baan en zijn ervaringen.

Bedrijvencontactfunctionaris
Lees het verhaal van Roy
Roermond vooruit met Eddy

Roermond vooruit met Eddy

Als coördinator bij de afdeling ‘Inrichting en Beheer Ondergrondse Ruimte’ is Eddy al bijna 2 jaar onderdeel van dit compacte team. Samen met zijn collega’s is Eddy verantwoordelijk voor alles wat er ondergronds in de gemeente gebeurt. Denk hierbij aan de begeleiding van de projecten met externe partijen zoals de netbeheerders, maar ook het verstrekken van de vergunningen, het houden van toezicht en de handhaving hiervan. De werkzaamheden van Eddy en zijn team zijn dus heel divers! Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan verder en laat Eddy je meer vertellen over zijn interessante baan bij de gemeente Roermond.

Coördinator Inrichting en Beheer Ondergrondse Ruimte
Lees het verhaal van Eddy

De gemeente als aantrekkelijke werkgever

Werken bij de gemeente Roermond betekent jouw expertise inzetten voor de mensen en de stad. Je levert een concrete bijdrage aan het welzijn en de leefomgeving van inwoners en ondernemers. Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden stimuleert de gemeente ook jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast een goed salaris heb je bijvoorbeeld een individueel keuzebudget dat je onder andere aan een opleiding, extra verlof of fitness kunt besteden.

Flexibele werkplek gemeente Roermond

Projecten van de gemeente Roermond

Binnen de gemeente wordt gewerkt aan belangrijke maatschappelijke opgaven en thema’s. Denk aan gezondheid, veiligheid, duurzaamheid, wonen en meedoen. Concrete projecten zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Roerdelta, beleid op het gebied van energiekosten, de opvang van asielzoekers, de inrichting van zorgadviesteams, of de aanplant van meer groen in binnenstad, wijken en kernen. Medewerkers van de gemeente werken vanuit verschillende disciplines in projecten en programma’s samen met maatschappelijke organisaties. Zo ontwikkelen en versterken we Roermond verder als aantrekkelijke woon- en werkstad.

Burgerparticipatie bij de gemeente Roermond

Vacatures bij de gemeente Roermond

Wil jij ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en leefbaarheid van Roermond? Bekijk dan de vacatures en ontdek jouw volgende uitdaging met maatschappelijke impact. Staat jouw droombaan hier niet tussen? Ga dan naar IGOM voor nog meer vacatures bij de gemeente Roermond.

Ruben Nohlmans, Corporate Recruiter
Gezocht: Juridisch medewerker rechtsbescherming bij Gemeente Roermond
Gemeente
Gezocht: Consulent inburgering bij Gemeente Roermond
Gemeente
Ruben Nohlmans, Corporate Recruiter