Roermond vooruit met Eve

Maak kennis met de gezichten bij de gemeente Roermond die gezamenlijk en daadkrachtig de stad vooruit helpen. Ruim 670 medewerkers zetten zich iedere dag in voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente. Ontmoet de verschillende clusters en vakgebieden en kom zo meer te weten over de verschillende taken en beroepen binnen de gemeente Roermond.

Eve Philips-Jackson is Clustermanager en Projectleider bij de gemeente Roermond. In 2000 ruilde ze Schotland in voor Nederland en sinds 2022 is Eve een vaste kracht binnen de gemeente. Samen met haar collega’s is ze betrokken bij grote gebiedsontwikkelingsprojecten en geeft ze leiding aan een groep van 20 gemotiveerde en vakkundige collega’s. Nieuwsgierig naar het verhaal van Eve bij de gemeente Roermond? Lees vooral verder!

Lees het verhaal van Eve
Eve bij de gemeente Roermond

Hallo Eve, leuk dat je ons iets kunt vertellen over jouw baan bij de gemeente Roermond. Zou je ons een korte introductie kunnen geven?

Ik ben Eve Philips-Jackson, geboren en getogen in Schotland en sinds 2000 woonachtig in Nederland. Sinds 2022 werk ik bij de gemeente Roermond, in de eerste instantie als projectleider en sinds 2024 als clustermanager. Als projectleider ben/was ik bezig met het begeleiden van gebiedsontwikkelingsprojecten (vooral woningbouw) binnen de gemeente Roermond. Als clustermanager geef ik leiding aan een groep van circa 20 gemotiveerde en vakkundige collega’s die zich bezig houden met ruimtelijke projecten.

Waarom werk je bij de gemeente Roermond? Hoe ben je bij deze gemeente terechtgekomen en belangrijker: waarom werk je er nog steeds?

Waarom werk ik bij de gemeente Roermond? In de eerste instantie sprak mij de functie aan: het begeleiden van ruimtelijke projecten van begin tot einde. Ten tweede had ik vanuit mijn vorige functie gewerkt met de gemeente Roermond. Een van de mensen met wie ik toen samenwerkte zou een collega worden, toen dacht ik: als ik mag doen wat zij doet, lijkt me dat heel leuk. Waarom ik er nog steeds werk? Ik heb een groep collega’s getroffen die gemotiveerd, deskundig en doelgericht zijn. Nog belangrijker is dat ze – nu we – werkplezier belangrijk vinden met oog voor elkaar en het resultaat. Er wordt dus veel gelachen maar ook hard gewerkt. Dat past bij mij.

Had de locatie van Roermond invloed op jouw keuze om hier te gaan werken? Was het bijvoorbeeld een wens om in Roermond en omgeving te werken?

Voor mijn vakgebied (ruimtelijke ontwikkeling) is de gemeente Roermond een interessant gebied, grootstedelijke opgaves en een ondernemende organisatie die doelen wil bereiken. Daarnaast is Roermond vanuit mijn woonplaats heel goed te bereiken met het openbaar vervoer (ook een wens van mij om geen eigen auto meer nodig te hebben). Daarnaast is de stad Roermond een mooie stad met een historische binnenstad. Het landelijke gebied eromheen is ook prachtig en de overige kernen hebben ook hun eigen historie en charme.

‘Met vertrouwen, lef, ondernemerschap, ‘sjpas’ én ‘plezeer’ voeren we projecten uit in de (fysieke) leefomgeving in de gemeente Roermond.’

Wat zijn de voornaamste werkzaamheden van jouw afdeling/ cluster binnen de gemeente Roermond?

Het voorbereiden, uitvoeren en opleveren van ruimtelijke projecten. Daar haal ik ook mijn werkplezier uit.

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij de gemeente Roermond?

Jaarlijks hebben we een 6-kamp op het werk georganiseerd door onze personeelsvereniging. Dit jaar voor de tweede keer op rij waren wij derde. Het was leuk om samen met collega’s ons sportief in te zetten en te zien hoe fanatiek iedereen is (ook de collega’s die ons kwamen aanmoedigen).

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij de gemeente Roermond en specifiek jouw afdeling/cluster?

Ons cluster heeft dit jaar de volgende missie geformuleerd, dit vat de vraag goed samen: Met vertrouwen, lef, ondernemerschap, ‘sjpas’ én ‘plezeer’ voeren we projecten uit in de (fysieke) leefomgeving in de gemeente Roermond. We streven naar een optimaal projectresultaat binnen de scope in goed overleg met de omgeving (inwoners, ondernemers en opdrachtnemers), het bestuur en ambtelijke opdrachtgevers.

Wat is een interessant en pakkend feitje over werken bij de gemeente Roermond wat de meeste mensen niet weten?

We hebben sinds kort een netwerk voor jonge medewerkers. Dit is denk ik een goed netwerk gremium voor de jongere collega’s om elkaar te leren kennen en zaken uit te wisselen.

Tot slot, welke 3 tips zou je willen geven aan iemand die bij de gemeente Roermond aan de slag gaat?

  1. Sommige mensen denken dat werken bij een gemeente makkelijk is/een plaats is waar je rustig aan kan doen. Niets is minder waar!
  2. Het kunnen werken in een bestuurlijke omgeving is niet voor iedereen weggelegd. Je moet kunnen denken vanuit verschillende perspectieven. Ook dit kan je leren.
  3. Een flexibele werkhouding is een belangrijke voorwaarde voor succes binnen onze cluster. Er zijn bewonersavonden s avonds, werk dat begeleid moet worden s nachts, raadsbijeenkomsten die bijgewoond moeten worden, etc, etc.

 

Maak kennis met de gemeente Roermond

Heeft het verhaal van Eve jouw interesse gewekt en wil je daarom meer te weten komen over de gemeente Roermond als interessante werkgever? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over de organisatie, de verschillende clusters, beroepen en projecten.