Kennismaken met de gemeente Roermond

Roermond vooruit met Roy

Maak kennis met de gezichten bij de gemeente Roermond die gezamenlijk en daadkrachtig de stad vooruit helpen. Ruim 670 medewerkers zetten zich iedere dag in voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente. Ontmoet de verschillende clusters en vakgebieden en kom zo meer te weten over de verschillende taken en beroepen binnen de gemeente Roermond. Roy Niëns is als bedrijvencontactfunctionaris binnen het cluster ‘Ontwikkeling opgaven’ een belangrijke schakel tussen de ondernemers en de ambtelijke organisatie.  Nieuwsgierig geworden naar de ervaringen van Roy bij de gemeente Roermond? Lees dan hieronder zijn verhaal.

Lees het verhaal van Roy
Roy Niens Gemeente Roermond

Hallo Roy! Zou je ons iets kunnen vertellen over jezelf en jouw functie bij de gemeente Roermond?

Ik ben geboren in Tegelen en opgegroeid in het horecabedrijf van mijn ouders in Maasbree. In 2013 heb ik het bedrijf overgenomen. Ik heb er met veel plezier gewerkt tot er brand uitbrak. Door een geschil met de verzekeringsmaatschappij kon het bedrijf helaas niet worden voortgezet. Nadat ik op een aantal andere plaatsen gewerkt had, kwam de functie van bedrijvencontactfunctionaris in Roermond voorbij en heb ik besloten te solliciteren. Verder ben ik trotse vader van twee kinderen, Ruben en Valerie, en woon ik op korte afstand van het werk, wat heel prettig is.

Als bedrijvencontactfunctionaris help ik ondernemers met hun vragen aan de gemeente. Ik probeer op verschillende manieren de samenwerking tussen de gemeente en bedrijven – groot en klein – te bevorderen. Hoe precies is heel divers en afhankelijk van de specifieke vragen van de ondernemers. Mijn streven is altijd om ondernemers vooruit te helpen in een goede dialoog met de gemeente.

Waarom werk je bij de gemeente Roermond en hoe ben je bij deze gemeente terecht gekomen?

Voorheen werkte ik in een kleinere gemeente. Daar miste ik de uitdaging die een stad als Roermond mij kan bieden. Ik werk pas sinds maart 2023 bij de gemeente Roermond, maar de dynamiek is geweldig. Ik heb ontzettend hardwerkende en leuke collega’s met wie er een goede balans is tussen prettig gestoord en hard werken.

Had de locatie van Roermond invloed op jouw keuze om hier te werken? Was het bijvoorbeeld een wens om in deze omgeving aan de slag te gaan?

Roermond is vanuit thuis 25 minuten rijden met de auto. Dit is ideaal als je nog schoolgaande kinderen hebt. Daarnaast vind ik een stad die aan het water ligt altijd iets extra’s hebben. De sfeer van de stad spreekt mij aan en er is heel veel te doen.

Wat zijn de voornaamste werkzaamheden van jouw afdeling/cluster binnen de gemeente Roermond?

Binnen ons team gaan we allemaal voor een optimale economische ontwikkeling van de stad en een goed werkgeversklimaat. Daarbij hebben de verschillende collega’s ieder hun eigen aandachtsgebieden, zoals vrijetijdseconomie, detailhandel, de binnenstad of bedrijventerreinen. Intensief contact tussen ondernemers en de gemeente is belangrijk om elkaar goed te begrijpen en Roermond als aantrekkelijke vestigingsstad verder te ontwikkelen.

 

‘Samen plannen maken en meedenken in mogelijkheden en oplossingen geeft mij veel voldoening.’

Welke werkzaamheden behoren ook tot jouw afdeling waarvan de buitenwereld misschien nog niet op de hoogte is?

Nou, ik kan me voorstellen dat de functie die ik bekleed voor veel mensen nog onbekend is. De functie van bedrijvencontactfunctionaris is pas recent ingesteld binnen de gemeente, namelijk sinds het nieuwe college er zit. Ik ben dus ook veel bezig met mijn functie bekendheid te geven en met het onder de aandacht brengen van wat ik kan betekenen voor bedrijven.

Wat is het leukste aan werken binnen jouw cluster van de gemeente Roermond?

Het contact met de ondernemers! De energie tussen de ondernemers en mij blijft een van de leukste aspecten van mijn baan. Samen plannen maken en meedenken in mogelijkheden en oplossingen geeft mij veel voldoening. Ik ben als bedrijvencontactfunctionaris thuis bij de bedrijven en ben in mijn functie de ogen en oren van zowel ondernemers als de gemeentelijke organisatie.

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij de gemeente Roermond?

In de korte tijd dat ik werkzaam ben bij de gemeente Roermond blijf ik het enorm tof vinden om daadwerkelijk een verschil te maken voor een ondernemer. Als iemand bijvoorbeeld vastloopt met een vergunning, kan ik snel schakelen en ter plekke komen kijken en deze inzichten weer meenemen in het verdere proces. Dit geeft vaak net die extra duidelijkheid die nodig is.

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij de gemeente Roermond?

Het is een prettige en platte organisatie. Er heerst een aanpak-mentaliteit en we hebben een bestuur dat openstaat voor nieuwe ideeën. Dat motiveert en stimuleert om elke dag met de juiste drive aan de slag te gaan.

Heb je misschien een interessant feitje over weken bij de gemeente Roermond wat veel mensen nog niet weten?

Er wordt veel aandacht besteed aan teambuilding binnen de clusters. Denk aan een borrelmiddag of een teamuitje met sportieve activiteiten.

Tot slot, welke 3 tips zou je willen geven aan iemand die bij de gemeente Roermond aan de slag gaat?

Zorg dat je ambitieus en gedreven bent, wees stressbestendig en zorg ook voor een gezonde dosis humor. Met deze eigenschappen kom je een heel eind!

Maak kennis met de gemeente Roermond

Heeft het verhaal van Roy jouw interesse gewekt en wil je daarom meer weten over de gemeente Roermond als interessante werkgever? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over de organisatie, de verschillende clusters, beroepen en projecten.