Cummins Emission Solutions Netherlands

Keulsebaan 507

6045 GG Roermond

  • Amerikaanse multinational bekend van het ontwerpen, produceren en distribueren van motoren, filtratie- en energieproducten en emissie oplossingen.
  • Mondiale organisatie met ruim 73.000 medewerkers en aanwezigheid in 190 landen.
  • Produceert met ruim 660 medewerkers in Roermond emissie oplossingen zoals uitlaatsystemen.

Maak kennis met Cummins Emission Solutions Netherlands

Cummins is in Roermond wellicht een relatief nieuwe naam, maar het bedrijf heeft een lange geschiedenis en is wereldwijd zeer actief. Cummins is een Amerikaanse multinational die bekend staat om het ontwerpen, produceren en distribueren van motoren, filtratiesystemen, energieproducten en emissie oplossingen. Het bedrijf is aanwezig in 190 landen en telt ruim 73.000 medewerkers verspreid over meer dan 600 zusterbedrijven. De activiteiten van het bedrijf zijn onderverdeeld in verschillende onderdelen. In Roermond is de business unit Cummins Emission Solutions Netherlands actief. Vanuit de locatie in Roermond werken ruim 660 medewerkers uit 35 landen aan innovatieve uitlaatsystemen en individuele componenten. Hiermee maakt de fabriek in Roermond een belangrijk deel uit van de wereldwijde Cummins familie.

Meer over werken bij Cummins
Cummins Emission Solutions in Roermond

Wat maakt Cummins in Roermond?

Cummins Emission Solutions Netherlands in Roermond focust zich op het maken van emissie oplossingen. Dit vertaalt zich voornamelijk naar het produceren en distribueren van uitlaatsystemen en individuele componenten die voertuigen kunnen gebruiken om de emissie-uitstoot te reguleren. De locatie wordt daarom weleens in de volksmond ‘de uitlaatfabriek’ genoemd. Samen met andere Cummins fabrieken in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk maakt Cummins Emission Solutions in Roermond een belangrijk deel uit van de wereldwijde productie- en ontwikkelingslocaties van het bedrijf.

Meer lezen over de producten van Cummins
Werken bij Cummins in Roermond

Lokale cultuur & diversiteit

Het personeelsbestand bij Cummins is zeer mondiaal. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van Cummins op alle continenten, maar ook omdat er veel nationaliteiten bij het bedrijf werken. Zo ook in Roermond, waar de 660 medewerkers uit maar liefst 35 verschillende landen komen. De voertaal bij Cummins Emission Solutions Netherlands in Roermond is nog steeds Nederlands, maar Engels, Duits en Remunjs wordt ook veel gesproken. Ondanks de grote variatie aan culturen en nationaliteiten is er onder de collega’s veel aandacht voor elkaar. Er heerst een fijne cultuur waar men goed met elkaar samenwerkt en waar men samen streeft naar het halen van de gezamenlijke doelen.

Meer lezen over de cultuur & diversiteit bij Cummins
Werken bij Cummins in Roermond

Doorgroeien bij Cummins Emission Solutions Netherlands

Bij Cummins geloven ze in het aanjagen van potentieel. Het bedrijf biedt wereldwijde mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen, je werkplek een beter plek te maken en samen te werken met de meest innovatieve denkers om de moeilijkste problemen ter wereld op te lossen. Cummins Emission Solutions gelooft in flexibiliteit, zodat jij je passies kunt ontdekken, terwijl je een impact maakt met zinvol werk binnen ons inclusief personeelsbestand. Dat is waar #LifeAtCummins om draait.

Werknemers bij Cummins Emission Solutions Netherlands in Roermond worden ondersteund in het volgen van cursussen en opleidingen. Op zeer korte termijn realiseert het bedrijf een eigen ‘Welders School’ waar medewerkers (bij)geschoold worden om hun lasskills (beter) onder de knie te krijgen. Lassers en technisch geschoold personeel krijgen bij Cummins de mogelijkheid om hun eigen functie inhoud te geven. Ook zijn er goede mogelijkheden om door te groeien naar een leiderspositie op de werkvloer of richting het management. Het is duidelijk: gemotiveerde medewerkers zijn van harte welkom en krijgen de kans om zich binnen het bedrijf te ontplooien.

Ontdek meer over het werken bij Cummins
Armend aan de slag bij Cummins

Bedrijfscultuur en lokale sociale betrokkenheid

Cummins streeft ernaar om een betrokken werkgever te zijn, waarbij dit niet beperkt blijft tot de eigen werknemers. Ook in de directe omgeving van het bedrijf wordt gewerkt aan en fijne sociale omgeving. Denk hierbij aan de verschillende projecten die Cummins Emission Solutions Netherlands nu al heeft aangepakt. Voorbeelden hiervan zijn het snoeien van een landgoed in samenwerking met Stichting het Limburgs Landschap en het speelklaar maken van speeltuin Kitskensberg voor het nieuwe seizoen. Dit alles gebeurt onder de noemer van het EEEC-programma: Every Employee Every Community.

Werken bij Cummins in Roermond
Werken bij Cummins Emission Solutions

Succesverhalen van medewerkers

De beste ambassadeurs van het bedrijf zijn de medewerkers zelf! We spraken met verschillende medewerkers binnen de organisatie over werken bij Cummins Emission Solutions. Kom meer te weten over hun werkervaring, de bedrijfscultuur en de mooie ontwikkelingen die ze hebben doorgemaakt sinds ze hier werkzaam zijn.

Het verhaal van Jos

Jos Janssen laat zien dat je binnen Cummins Emission Solutions in Roermond de kans krijgt om door te groeien. Ruim 18 jaar geleden maakte hij de stap om van Venlo…

Het verhaal van Nikola

Voor Nikola was de beslissing om bij Cummins Emission Solutions te werken niet alleen een keuze voor Roermond, maar ook voor Nederland. Eenmaal werkzaam bij de fabriek in Roermond, merkt…

Het verhaal van Armend

Voor Armend Berisha was Roermond als regio niet per se de doorslaggevende factor toen hij besloot om bij Cummins Emission Solutions aan de slag te gaan. Tegenwoordig heeft Armend wel…

Het verhaal van Ionela

Ionela Ionascu zit bij Cummins Emission Solutions in Roermond op de juiste plek. Tegenwoordig is ze werkzaam als Production Supervisor, maar voorheen had Ionela ook mooie functies binnen de organisatie.…

Het verhaal van Ton

Voor Ton Geurts was een rondleiding door de fabriek 18 jaar geleden voldoende: hier voel ik me thuis en hier wil ik werken. Ook al die jaren later voelt zijn…

Het verhaal van Marzena

Marzena Hensen werkt als Supervisor bij Cummins Emission Solutions in Roermond. Voor Marzena was niet alleen de werkplek, maar ook zeker de reistijd een belangrijke factor toen ze hier aan…

Vacatures bij Cummins Emission Solutions Netherlands

Wil jij het verschil komen maken, in een internationale werksfeer werken en bijdragen aan de productie van bijzondere emissie oplossingen? Bekijk dan eens de volgende mooie uitdagingen die bij Cummins Emission Solutions Netherlands beschikbaar zijn. Staat jouw droombaan hier niet bij? Klik dan hier voor nog meer vacatures bij Cummins Emission Solutions in Roermond.

Gezocht: Environmental Compliance Specialist bij Cummins Emission Solutions
Milieu
Techniek
Gezocht: Accounting Associate bij Cummins Emission Solutions
Finance
Gezocht: Payroll Analyst bij Cummins Emission Solutions
Finance
Gezocht: Quality Engineer Intern bij Cummins Emission Solutions
Stage