Werken bij Cummins Emission Solutions in Roermond

Het verhaal van Nikola

Voor Nikola Maric was de beslissing om bij Cummins Emission Solutions te werken niet alleen een keuze voor Roermond, maar ook voor Nederland. Eenmaal werkzaam bij de fabriek in Roermond, merkt Nikola dat zijn internationale collega’s hier om elkaar geven en tijd vrijmaken om elkaar te helpen en leren kennen. Samen met zijn collega’s van de onderhoudsafdeling is hij als Senior Maintenance Technician een belangrijke schakel in het proces. Lees verder om de bevindingen van Nikola te lezen.

Lees het verhaal van Nikola
Nikola bij Cummins

Hallo Nikola, zou je ons wat meer kunnen vertellen over jouw achtergrond en hoe je bij Cummins Emission Solutions terecht bent gekomen?

In het verleden was ik direct en indirect werkzaam voor verschillende grote Europese bedrijven. Ik heb toen besloten om naar Nederland te verhuizen om hier een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen. Toevallig kwam ik de vacature voor mijn baan tegen via LinkedIn. Ze waren destijds op zoek naar een medewerker in de fabriek in Roermond en zo ben ik hier destijds begonnen.

Had de locatie van Cummins Emission Solutions in Roermond invloed om hier te beginnen?

Absoluut! Het feit dat de fabriek in Roermond staat, had een grote invloed op mijn uiteindelijke keuze. Ik heb in het verleden Roermond bezocht en was erg fan van de stad, dus dat heeft beslist geholpen in het maken van een beslissing.

Hoe zou je de bedrijfscultuur hier omschrijven? 

De cultuur hier in Roermond en Nederland is vrij specifiek en dat is voor mij als buitenlander vrij nieuw. Vooral in het begin had ik wat meer tijd nodig en mijn collega’s hebben mij hier ontzettend in ondersteund en daar ben ik erg dankbaar voor.

‘Iedereen probeert een paar woorden van elkaars taal te leren, zodat we elkaar in de eigen taal kunnen begroeten.’

Zou je ook iets kunnen vertellen over de sfeer in jouw team?

Ik heb een hoop mooie herinneringen gemaakt met mijn collega’s, vooral op de onderhoudsafdeling. Ze zijn altijd bereid om mij werk gerelateerde zaken uit te leggen, maar vinden het ook leuk om buiten werktijd samen leuke dingen te doen of lekkere gerechten aan te bevelen.

Wat is je tot nu toe het meest opgevallen aan jouw baan bij Cummins Emission Solutions?

Wat betreft het onderhoudswerk is er altijd genoeg voor ons te doen op de afdeling. Maar tot nu toe zijn deze ervaringen allemaal positief geweest en heb ik veel nieuwe dingen kunnen leren op mijn werkplek.

Tot slot, heb je misschien een interessant feitje over werken bij Cummins Emission Solutions?

Wat interessant is aan onze fabriek, is dat er zoveel nationaliteiten hier werken en ontzettend veel talen gesproken worden. Maar het leukste is dat iedereen probeert een paar woorden van elkaars taal te leren, zodat we elkaar in de eigen taal kunnen begroeten.

Ontdek Cummins Emission Solutions Netherlands

Heeft het verhaal van Nikola je nieuwsgierig gemaakt naar meer? Kom dan meer te weten over Cummins Emission Solutions Netherlands in Roermond en ontdek de lokale bedrijfscultuur, carrièrekansen, verhalen van andere medewerkers én de huidige vacatures. Maak zelf nader kennis met het bedrijf, leer meer over de organisatie en vind wellicht jouw nieuwe droombaan.