Werken bij Cummins Emission Solutions in Roermond

Het verhaal van Jos

Jos Janssen laat zien dat je binnen Cummins Emission Solutions in Roermond de kans krijgt om door te groeien. Ruim 18 jaar geleden maakte hij de stap om van Venlo terug te gaan naar zijn Remunj om hier bij het bedrijf te beginnen. Bijna twee decennia en verschillende bedrijfseigenaren later, zit Jos hier nog altijd op de juiste plek. Na jaren werkzaam te zijn geweest op de logistieke afdeling van het bedrijf, is Jos nu weer terug op de afdeling waar het allemaal begon: de productieafdeling. Dit keer als de productiemanager van de afdeling. Lees verder om de ervaringen van Jos te lezen.

Lees het verhaal van Jos
Jos Janssen bij Cummins

Hallo Jos! We zijn erg nieuwsgierig naar jouw loopbaan bij Cummins Emission Solutions in Roermond. Hoe ben je destijds bij dit bedrijf terechtgekomen?

18 jaar geleden was ik werkzaam bij een warehousing bedrijf in Venlo toen ik een telefoontje kreeg van een vriend met de mededeling dat zijn werkgever dringend op zoek was naar een productieplanner. Hij dacht dat dit misschien wel iets voor mij zou kunnen zijn. Vanuit de gedachte dat praten altijd kan, zat ik 5 uur later al met een kop koffie aan tafel met de afdelingsmanager. Er was meteen een klik met het bedrijf en de sfeer. 2 dagen later was het contract al getekend. Destijds was de vestiging onderdeel van Arvin Meritor, later Emcon Technologies en Faurecia en sinds vorig jaar is het overgenomen door Cummins. Na meerdere posities op de logistieke afdeling van het bedrijf, ben ik nu weer terug op de productieafdeling waar ik destijds ben begonnen. Alleen dit keer als de afdelingsmanager!

Wat heb je een mooie loopbaan binnen het bedrijf meegemaakt Jos! Had je ruim 18 jaar geleden de wens om in Roermond en omgeving te werken, of had dit geen invloed op jouw keuze?

Na mijn studie in Arnhem ben ik terug naar Limburg gekomen omdat ik als ‘Limburgse jong’ toch me het meest thuis voel in onze provincie. Na wat jaren in voornamelijk de regio Venlo gewerkt te hebben vond ik het nog fijner om aan de slag te kunnen in ons Remunj. Lekker dicht bij huis en naast mijn collega’s van over de hele wereld zijn er ook nog genoeg collega’s met wie ik een praatje kan maken in ons eigen dialect.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Cummins Emission Solutions omschrijven? Zijn er bepaalde dingen die je altijd bijblijven of opvallen?

Binnen de vestiging in Roermond, maar ook binnen de gehele Cummins organisatie heerst er een hele open en directe werksfeer. Ook zijn er veel mogelijkheden om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Zo zijn vrijwel alle supervisors ooit begonnen als productiemedewerker of heftruckchauffeur. Maar ook op veel andere ondersteunende afdelingen werken mensen die begonnen zijn aan de productielijnen.

‘Het zorgt altijd voor een enorme energieboost wanneer we gezamenlijk de beste oplossingen vinden voor de huidige uitdagingen.’

Heb je misschien een bijzondere herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Cummins Emission Solutions?

In drukke en hectische tijden zijn er weleens momenten dat het wel erg druk kan zijn. Dan is er altijd wel iemand die zegt: ‘In week 19 komt alles weer goed!’ (dit in combinatie met de opmerking: ‘alleen is het nog de vraag in welk jaar.’). Het zorgt altijd voor een enorme energieboost wanneer we gezamenlijk de beste oplossingen vinden voor de huidige uitdagingen.

Als je vrienden of familie op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Cummins Emission Solutions te werken, wat zou je dan zeggen?

Automotive is een hectische, dynamische sector waar geen jaar, maand en vaak geen week hetzelfde is. Hierdoor is het werk uitdagend en afwisselend, maar geeft het ook enorme voldoening om gezamenlijk ervoor te zorgen dat onze klanten op het juiste moment onze kwalitatief goede producten geleverd krijgen. Elke DAF en Scania vrachtwagen die rondrijdt, is toch voor een klein stukje ‘made in Remunj‘.

Tot slot, heb je een feitje over werken bij Cummins Emissions Solutions dat je graag met ons zou willen delen?

Binnen Cummins Emission Solutions is er een regel dat iedere medewerker 4 uur per jaar onder werktijd ruimte krijgt om te werken aan vrijwilligersprojecten in de omgeving. Zo hebben we de afgelopen tijd met een groep collega’s gesnoeid in ’t sweeltje in Montfort en zijn er meerdere groepen gaan helpen om speeltuin Kitskensberg speelklaar te krijgen na de winterperiode.

Ontdek Cummins Emission Solutions Netherlands

Heeft het verhaal van Jos je nieuwsgierig gemaakt naar meer? Kom dan meer te weten over Cummins Emission Solutions Netherlands in Roermond en ontdek de lokale bedrijfscultuur, carrièrekansen, verhalen van andere medewerkers én de huidige vacatures. Maak zelf nader kennis met het bedrijf, leer meer over de organisatie en vind wellicht jouw nieuwe droombaan.