Werken bij Cummins Emission Solutions in Roermond

Het verhaal van Ton

Voor Ton Geurts was een rondleiding door de fabriek 18 jaar geleden voldoende: hier voel ik me thuis en hier wil ik werken. Ook 18 jaar later voelt zijn baan bij Cummins Emission Solutions nog goed. Ton herkent zich hier in de normen en waarden en gaat flexibel om met de vele uitdagingen. In het weekend gaat hij soms zelfs motorrijden met collega’s, wat laat zien dat het met de werksfeer hier helemaal goed zit. Lees zelf de bevindingen van Ton over zijn baan bij Cummins Emission Solutions.

Lees het verhaal van Ton
Ton bij Cummins

Hallo Ton! Zou je ons iets kunnen vertellen over jouw loopbaan bij Cummins Emission Solutions?

Voorheen heb ik 12 jaar bij Nedcar gewerkt. Na een reorganisatie ben ik bij DAF in Eindhoven gaan werken, wat voor mij een dagelijkse reis was van 160km. Na een aantal weken ontving ik een telefoontje van een uitzendbureau. Hier had ik ooit een open sollicitatie achtergelaten. Ze belden me met de vraag of ik nog interesse had in een baan. Ik weet nog dat ik op de terugreis vanuit Eindhoven meteen in Roermond ben gestopt voor een gesprek. Na een rondleiding door de fabriek wist ik het al zeker: hier wil ik beginnen. Ik had er vanaf het begin al een goed gevoel bij. Inmiddels zijn we 18 jaar bij het bedrijf verder en heb ik nog steeds een goed gevoel. Ik heb ook de kans gekregen om met de organisatie mee te groeien.

Top dat je na al die jaren hier nog altijd op de juiste plek zit, Ton! We hebben al een vermoeden, maar was de locatie van Roermond belangrijk voor jouw keuze om hier te werken?

Jazeker, ik ging van dagelijks 160km reizen naar elke dag 80km reizen. Dat maakt voor mij een groot verschil!

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Cummins Emission Solutions omschrijven?

Ik zou het omschrijven als een bedrijfscultuur met goede normen en waarden. Er heerst een soort ‘familiegevoel’ en je wordt snel opgenomen in de groep. Je staat er niet alleen voor!

 

 

‘We gaan soms met collega’s touren op een zaterdag en maken er dan samen een gezellige dag van.’

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Cummins Emission Solutions?

Ja, dat ik de mogelijkheid heb gehad om voor diverse bedrijven in het buitenland te mogen werken. Dit is voor mij een mooi leerproces geweest.

Als je familie en vrienden op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Cummins Emission Solutions te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou het bedrijf omschrijven als een firma waar jij je snel thuis voelt en waar iedere dag wel andere uitdagingen zijn.

Wat is een interessant feitje over werken bij Cummins Emission Solutions wat veel mensen nog niet weten?

Mijn hobby is motorrijden en daar praat je dan weleens over met je collega’s. Nu blijkt dat er meerdere collega’s zijn met dezelfde hobby. We gaan soms (uiteraard met goed weer) touren op een zaterdag en maken er dan samen een gezellige dag van. Ik moet wel even daarbij zeggen dat het de laatste 2 jaar wat minder voorkwam i.v.m. de drukte op het werk, maar we gaan het zeker weer oppakken!

Tot slot, heb je een tip voor iemand die ook bij Cummins Emission Solutions aan de slag zou willen gaan?

Ik zeg altijd: maak eens een rondleiding door de firma (bijvoorbeeld samen met een uitzendbureau) en kijk wat voor gevoel je erbij hebt of krijgt. Als je flexibel bent en er een goed gevoel bij krijgt, zit je hier vast goed.

Ontdek Cummins Emission Solutions

Heeft het verhaal van Ton je nieuwsgierig gemaakt naar meer? Kom dan meer te weten over Cummins Emission Solutions Netherlands in Roermond en ontdek de lokale bedrijfscultuur, carrièrekansen, verhalen van andere medewerkers én de huidige vacatures. Maak zelf nader kennis met het bedrijf, leer meer over de organisatie en vind wellicht jouw nieuwe droombaan.