Smurfit Westrock

Mijnheerkensweg 18

6041 TA Roermond

 • Produceert van oud papier weer nieuw papier voor golfkarton verpakkingen.
 • Betrouwbare werkgever die voor stabiliteit en continuïteit gaat.
 • Collega’s die op een prettige en informele manier samen hard werken om resultaten te boeken waar ze trots op zijn.

Maak kennis met Smurfit Westrock

Smurfit Westrock in Roermond maakt deel uit van de Smurfit Westrock, een wereldleider in ontwerp, productie en levering van op papier gebaseerde verpakkingen. Wereldwijd werken er 46.000 werknemers. In Roermond werken ruim 285 enthousiaste medewerkers samen om van oud papier weer nieuw papier te produceren. Het bedrijf kenmerkt zich vooral door zijn gedrevenheid, resultaatgerichtheid en bereidheid om samen met anderen in te zetten op duurzame en innovatieve oplossingen.

Smurfit Westrock ontdekken
De gedachte achter

Make Impact

Smurfit Westrock produceert papier én doet veel meer dan dat. Het bedrijf is in staat daadwerkelijk betekenis te geven aan relevante thema’s voor zichzelf, alle partners en doelgroepen. Smurfit Westrock streeft naar samen innoveren, samen verduurzamen én samen veilig werken. Hiermee wil het bedrijf een positieve impact maken op mens, milieu en de maatschappij.

 

Meer lezen over werken bij Smurfit Westrock
SmurfitKappaRoermondPapier_MakeImpact

Duurzaamheid bij Smurfit Westrock

Smurfit Westrock hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het zit verankerd in het DNA van het bedrijf. Van het geproduceerde papier worden golfkarton verpakkingen gemaakt die hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn. Deze verpakkingen keren na gemiddeld 6 weken als waardevolle grondstof weer terug in de vorm van oud papier. Het bedrijf wordt gezien als een van de koplopers op gebied van duurzaamheid, iets waar de medewerkers met recht trots op zijn. Qua energieverbruik hoort het bedrijf bijvoorbeeld tot de top binnen haar sector in Europa. Circulariteit is een belangrijk speerpunt binnen de thema’s grondstoffen, energie, water en reststromen. Zo zet het bedrijf reststromen van andere sectoren in als grondstof en andersom verwaardt het de eigen reststromen tot grondstoffen voor bijvoorbeeld de landbouw. Ontdek meer voorbeelden van duurzaam ondernemen bij Smurfit Westrock.

Duurzaam ondernemen bij Smurfit Westrock
Duurzaam ondernemen bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Better Planet Packaging

Het hergebruiken van oud papier staat aan de basis van het productieproces van Smurfit Westrock. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming probeert het bedrijf zoveel mogelijk circulair te werken door grondstoffen steeds terug te brengen in de keten en hiermee een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving. Het thema speelt ook concernbreed binnen Smurfit Westrock een belangrijke rol. Onder het motto ‘Better Planet Packaging’ worden klanten geholpen om hun verpakkingen en de verpakkingsketen te verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van plastic verpakkingen door hernieuwbare, gerecyclede kartonnen verpakkingen.

Meer lezen over Better Planet Packaging
Smurfit Kappa Roermond Papier Planet B

Techniek bij Smurfit Westrock

Heb je een passie voor techniek of technologie? Dan ben je bij Smurfit Westrock aan het juiste adres. Of je nou operator, monteur, technoloog of engineer bent: voor iedereen met een technische achtergrond of affiniteit is het bedrijf een walhalla. Het bedrijf kent een veelzijdig productieproces dat veel vakkennis vergt op het gebied van techniek en technologie. Banen gerelateerd aan vakgebieden zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek, procesautomatisering, procestechnologie en energietechniek zijn daarom onmisbaar. Wil je graag meer weten over techniekbanen bij Smurfit Westrock? Laat je dan informeren door enkele medewerkers in de volgende video.

Techniek ontdekken bij Smurfit Westrock
Techniek bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Beroepen bij Smurfit Westrock

Naast een breed scala aan techniek gerelateerde banen vind je bij Smurfit Westrock ook banen die je wellicht niet zou verwachten. Denk hierbij aan banen in de richting van chemische technologie, biologie, logistiek, controlling en human resources. Ongeacht de status van je loopbaan zijn er bij Smurfit Westrock altijd doorgroeimogelijkheden en kansen om jezelf te blijven uitdagen en ontwikkelen. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek alle carrièremogelijkheden.

Carrièrekansen bij Smurfit Westrock

1e Monteur (E&I of W)

 • Gepland en ongepland onderhoud
 • Specialistische metingen
 • Complexe storingen analyseren en oplossen

Procestechnoloog

 • Innovatieve, duurzame procestechnologieën ontwikkelen
 • Toepassingsgericht procesonderzoek
 • Technologische oplossingsvoorstellen gericht op procesperformance

Papiermaker

 • Proces- en kwaliteitsbewaking
 • Monitoren van productiestappen
 • Aansturing en ontwikkeling van droger en omroller
Maak kennis met het team van Smurfit Westrock

Medewerkers aan het woord

Wil je graag meer weten over werken bij Smurfit Westrock? Lees dan de interessante verhalen van de volgende medewerkers. Om een goede indruk te krijgen van het bedrijf en de werkzaamheden kun je namelijk het beste de medewerkers zelf aan het woord laten. Ontdek de verhalen, verdiep je in de bedrijfscultuur en ontdek meer over werken bij Smurfit Westrock.

Het verhaal van Mark

Na zijn baan als beroepsmilitair en een kantoorbaan besloot Mark om het roer om te gooien en met zijn handen te werken. Hoe bevalt het hem in de papierbranche van…

Het verhaal van Danny

Bij Smurfit Kappa Roermond Papier kan Danny hard werken én plezier hebben met collega's dankzij de fijne werksfeer. Lees zijn ervaringen zelf.

Het verhaal van Claire

Wist je dat Smurfit Kappa Roermond Papier een Energie & Duurzaamheidsmanager in dienst heeft? Claire vervult deze belangrijke rol binnen het bedrijf. Lees haar ervaringen zelf.

Het verhaal van Thijs

Thijs is het bewijs dat je binnen Smurfit Kappa Roermond Papier beslist kunt doorgroeien. Als papiermaker is hij een belangrijke kracht binnen het team. Lees zijn bevindingen zelf.

Het verhaal van Erdinc

Leren en werken tegelijkertijd. Dat kan bij Smurfit Kappa Roermond Papier. Erdinc volgt een opleiding binnen het bedrijf en werkt als droger. Lees zijn verhaal!

Het verhaal van Julia

Van inkoop assistent doorgroeien tot inkoper. Dat is het verhaal van Julia bij Smurfit Kappa Roermond Papier. Lees zelf wat haar ervaringen zijn binnen dit mooie bedrijf.

Interessante vacatures

Bekijk de volgende vacatures van Smurfit Westrock en ontdek jouw carrièremogelijkheden.

Monique Besseling, HR Manager
Gezocht: Proces Operator bij Smurfit Westrock
Techniek
Gezocht: Monteur E&I bij Smurfit Westrock
Techniek
Monique Besseling, HR Manager