Maak kennis met het lokale talent van Smurfit Kappa Roermond Papier

Het Roermond van Claire

Bij Smurfit Kappa Roermond Papier werken veel lokale talenten iedere dag hard om van oud papier weer nieuw papier voor golfkarton verpakkingen te produceren. Zo ook Claire Schreurs, de Energie & Duurzaamheidsmanager bij dit mooie bedrijf. Claire werkt al vele jaren met veel plezier bij deze Roermondse onderneming. Lees snel verder om te ontdekken waarom Claire hier zo graag werkt.

Ontdek het verhaal van Claire
Werken bij Smurfit Kappa in Roermond

Hey Claire! Vertel, hoe ben je bij Smurfit Kappa Roermond Papier terecht gekomen en nog belangrijker: waarom werk je hier nog steeds?

Ik ben bij Smurfit Kappa Roermond Papier terecht gekomen nadat een goede vriendin van mij deze functie eerst vervulde en op zoek was naar een nieuwe baan. Ik heb toen meteen gesolliciteerd op deze functie en inmiddels werk ik hier al ruim 8,5 jaar. Doordat het een zeer afwisselende functie is, je in contact komt met veel verschillende (interne en externe) mensen en het bedrijf stevig inzet op duurzaamheid, werk ik hier nog altijd met veel plezier.

Wat een interessant verhaal! Leuk om te horen dat je hier dus eigenlijk via je vriendin terecht bent gekomen. Had de locatie van het bedrijf destijds invloed op jouw keuze?

De locatie van Smurfit Kappa Roermond Papier was zeker ook bepalend voor mijn keuze om hier te gaan werken. Met twee kleine kinderen is het fijn om niet te ver van huis te werken. Daarnaast kan ik vanuit mijn huis in Montfort op de fiets naar de de fabriek komen, dat is duurzaam voor zowel het milieu als mijn gezondheid.

Klinkt goed en fijn dat je zo naar het werk kunt reizen! Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Smurfit Kappa Roermond Papier omschrijven?

Bij Smurfit Kappa Roermond Papier heerst een open bedrijfscultuur. De mensen zijn hier professioneel, willen impact maken, zijn enthousiast en hebben passie voor hun werk. Het bedrijf maakt onderdeel uit van een internationaal, beursgenoteerd concern. Hierdoor is het ook logisch dat er een sterke focus op regels en procedures is. Wat mij vooral opvalt is de enorme gedrevenheid binnen het bedrijf. Er zijn hier aan ideeën en projecten geen gebrek. Bovendien vieren we samen alle successen met welverdiende vlaai!

‘Met twee kleine kinderen is het fijn dat ik op fietsafstand van mijn huis kan werken, dit is zowel duurzaam voor het milieu als mijn eigen gezondheid.’

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier?

In 2017 heb ik het bedrijf mogen vertegenwoordigen op het Smurfit Kappa Innovation Event. uit de vele inzendingen was een energiebesparingsproject van onze fabriek als finalist verkozen. Ik mocht het project presenteren aan een jury bestaande uit experts van Smurfit Kappa en een aantal externe klanten. Ons project heeft uiteindelijk de Sustainability Award 2017 binnen de categorie ‘Process Improvement’ gewonnen! Dit was een mooie een leerzame ervaring voor mij.

Als je familie of vrienden op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Smurfit Kappa Roermond Papier te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zou zeggen dat het een bedrijf is met een mooie combinatie van techniek, dynamiek, innovatie en duurzaamheid én met een Limburgs karakter.

Wat is een interessant en pakkend feitje over werken bij Smurfit Kappa Roermond Papier wat de meeste mensen niet weten?

Een bedrijf als Smurfit Kappa Roermond Papier lijkt misschien op een echte mannenwereld maar er werken hier ook best een aantal vrouwen. We worden hier als vrouwen op handen gedragen en er heerst altijd een relaxte, respectvolle en vriendelijke sfeer op de werkvloer.

Tot slot, wat zou je tegen onbekenden willen zeggen die om advies vragen over werken bij Smurfit Kappa Roermond Papier?

Neem zeker contact op met onze HR afdeling. Ze staan altijd open voor een gesprek of regelen een afspraak met de desbetreffende afdeling voor een kennismaking. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven nieuwe medewerkers.

Ontdek Smurfit Kappa Roermond Papier

Heb je interesse gekregen in een baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier? Of wil je simpelweg meer lezen over deze grote, lokale werkgever? Lees dan snel verder.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond