Droger bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Het verhaal van Erdinc

Erdinc Cifteci werkt als droger bij Smurfit Kappa Roermond Papier. Hier volgt hij bovendien een opleiding om het vak nog beter te leren. Als geboren en getogen Roermondenaar zit Erdinc bij de ‘Remunjse papierfabriek’ helemaal op de juiste plek. Nieuwsgierig naar het verhaal van Erdinc? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over de loopbaan van Erdinc bij dit interessante bedrijf in Roermond.

Lees het verhaal van Erdinc
Erdinc Cifteki Smurfit Kappa Roermond Papier

Hallo Erdinc, wat fijn dat je ons meer wilt vertellen over jouw loopbaan bij Smurfit Kappa Roermond Papier. Vertel, sinds wanneer ben je bij dit bedrijf werkzaam?

Ik werk sinds september 2018 bij Smurfit Kappa Roermond Papier. Op dit moment volg ik de opleiding tot droger. De bijbehorende taken voer ik al uit en vanaf juni mag ik officieel de functietitel droger dragen. In 2018 was ik op het internet aan het kijken naar vacatures. Ik had toen een familielid die hier al werkzaam was. Ik heb toen bij deze persoon informatie opgevraagd. Hij gaf aan dat Smurfit Kappa Roermond Papier een goede werkplek is als je houdt van processen en het werken met machines. Vervolgens heb ik toen een rondleiding gehad en ik was erg onder de indruk. Ook van oude balen papier weer nieuw papier maken vind ik erg interessant. Inmiddels werk ik hier al een aantal jaar en nog altijd met plezier. In de toekomst wil ik ook graag in 5-ploegendienst blijven werken, dit geeft je namelijk qua planning veel vrijheid.

Goed dat je bij Smurfit Kappa Roermond Papier op de juiste plek zit! Had de locatie van het bedrijf in Roermond invloed op jouw keuze om hier te komen werken?

Ja, de locatie heeft wel invloed gehad op mijn uiteindelijke keuze. Ik ben geboren en getogen in Roermond en het is daarom een groot pluspunt dat het bedrijf in Roermond ligt. In de zomer fiets ik naar het werk want het is lekker dichtbij.

Fijn dat je zelfs met de fiets naar het werk kunt komen, Erdinc. Lekker duurzaam ook! Een hele andere vraag: hoe zou je de bedrijfscultuur bij Smurfit Kappa Roermond Papier omschrijven?

De sfeer is hier perfect. De omgang met mijn collega’s is leuk, iets wat ik bij andere bedrijven zo nog nooit heb gezien. Mensen helpen elkaar en zijn bereid om dingen voor je te doen. Ze staan voor elkaar klaar. Dit geldt voor alle lagen van de organisatie. Iedereen kent elkaar en maakt een babbeltje met elkaar. Dit zijn zeker pluspunten. Je bent in nauw contact met iedereen, niet alleen met je eigen team.

 

 

‘In alle lagen van de organisatie staan de collega’s voor je klaar om je te helpen.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier?

Vanuit mijn vorige functie bij de rolmachine heb ik vrij snel de stap mogen maken naar de droger. Mijn collega’s hebben mij de kans gegeven om alles zo goed mogelijk te leren. Dit geeft aan dat je wordt gewaardeerd en je potentie zichtbaar is binnen de organisatie. Bovendien heerst er een goede teamspirit binnen de organisatie. Zo heb ik bijvoorbeeld met mijn team gewerkt aan een Pegasus project. In dit project kreeg papiermachine 3, de machine waaraan ik werk, een nieuw frame van de perspartij. Tijdens het opnieuw aanzetten en opvoeren van de machine ontstond er steeds een papierbreuk. We hebben tijdens deze dienst ruim 8 uur alleen maar papier opgevoerd. Dat is dan een dienst waarin we met het team echt samen de schouders eronder zetten en hard werken. Onze productieleider zag dat het team echt moe was en heeft toen voor ons allemaal een kapsalon besteld.

Als je familie of vrienden op een verjaardag zou moeten uitleggen hoe het is om bij Smurfit Kappa Roermond Papier te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik zeg dan altijd dat het mij hier perfect bevalt, en raad het iedereen aan om hier te solliciteren. Het is hier beslist geen lopende band werk. Hier heerst altijd de vraag: ‘hoe zou de machine gelopen hebben?’. Als er problemen ontstaan met de machine zijn het vaak verschillende problemen. Hierdoor leer je weer veel nieuwe dingen in de praktijk. Loopt de machine goed? Dan hebben we een rustige dag. Loopt de machine minder goed? Dan gaan we als team samen aan de bak.

Tot slot, heb je nog advies voor mensen die een baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier overwegen?

Het belangrijkste is dat je het werk leuk vindt. De omgang met collega’s en de communicatie staat hier op een lijn. Als medewerker maak je deel uit van een team waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat. Over de arbeidsvoorwaarden heb je geen zorgen nodig, die zijn namelijk goed. Je hebt ook veel vrijheid in je werk. Als er problemen ontstaan, zorgen we er als team voor dat we deze gezamenlijk verhelpen. Dat is de mentaliteit van hier. Alleen kun je het werk niet uitvoeren, met je team sta je sterk.

De drie tips van Erdinc

Wees sociaal

Sociaal zijn is belangrijk bij Smurfit Kappa Roermond Papier. Je moet namelijk kunnen werken in groepsverband en voor collega’s klaarstaan. Samen staan we namelijk sterk!

Toon interesse en grijp je kansen

Het is belangrijk om interesse te tonen in de werkzaamheden en de bijkomende kansen te grijpen. Binnen de organisatie is er ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wil je stappen maken? Laat dit merken en grijp die kans.

Wees leergierig

Je bent bij Smurfit Kappa Roermond Papier continue aan het leren. Iedere dag leer je namelijk iets nieuws. Als schakel in het proces is een leergierige houding belangrijk, zo blijf je namelijk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen én leer je nieuwe vaardigheden.

Ontdek Smurfit Kappa Roermond Papier

Heb je interesse gekregen in een baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier? Of wil je simpelweg meer lezen over deze grote, lokale werkgever? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond