Papiermaker en stofvoorbereider bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Roermond volgens Danny

Dat je bij Smurfit Kappa Roermond Papier prima doorgroeimogelijkheden hebt, laat Danny Eijkelhardt zien. Na een baan bij een andere werkgever die niet helemaal aan de verwachtingen voldeed, kwam Danny bij Smurfit Kappa Roermond Papier op de juiste plek terecht. Hier werkt hij namelijk met leuke collega’s én krijgt hij voldoende kansen om door te groeien, bijvoorbeeld met (externe) opleidingen. Wil je graag meer weten over het verhaal van Danny bij deze bekende, Roermondse werkgever? Lees dan vooral verder!

Lees het verhaal van Danny
Danny Eijkelhardt Smurfit Kappa Roermond Papier

Hoi Danny! Leuk dat je ons meer wilt vertellen over jouw baan in Roermond. Vertel, hoe ben je bij Smurfit Kappa Roermond Papier terecht gekomen? Nog belangrijker: waarom werk je er nog steeds?  

Ik was ontevreden over de doorgroeimogelijkheden en arbeidsvoorwaarden bij mijn vorige werkgever. Op dat moment zat ik ook nog bij de vrijwillige brandweer in Roermond. Bij de brandweer was er iemand, die al bij Smurfit Kappa Roermond Papier werkzaam was. Via hem hoorde ik dat ze zochten naar operators in opleiding. Ik heb me toen verdiept in de voorwaarden en die spraken me aan: werken in 5 ploegen én lekker in de buurt. Bovendien was ik in verband met de toekomstplannen qua gezinssituatie ook op zoek naar een stabiele werkgever. Ik werk hier nog altijd graag en kom met plezier naar het werk. De werksfeer is goed omdat er genoeg tijd is om grapjes te maken, maar ook op samen aan de slag te gaan met leuke collega’s.

Zo te horen zit je bij Smurfit Kappa Roermond Papier helemaal op de juiste plek, wat fijn! Was het een wens tijdens het zoeken van je volgende uitdaging om in Roermond te werken?

De locatie had geen invloed op mijn keuze. Het was geen wens om in Roermond te werken maar het is zeker wel handig. Het is vooral makkelijk, ik ben vrij snel op het werk.

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Smurfit Kappa Roermond Papier omschrijven? 

Ik vind dat de bedrijfscultuur hier vrij nuchter is. Mensen gaan normaal met elkaar om. Ik ben via het werk goed bevriend met mijn collega’s. Met sommige collega’s spreek ik ook privé af, dat zijn goede vrienden geworden. Soms rijden we samen motor en spreken we met onze gezinnen af. Omdat veel collega’s uit de buurt komen en vaak dezelfde interesses hebben, heerst er een informele sfeer. Het kan zomaar zijn dat ik op een festival mijn collega’s tegenkom en dat we dan even samen gezellig een drankje doen.

 

 

‘De werksfeer is hier goed: er is ruimte om met elkaar grapjes te maken, maar ook om samen als team aan de slag te gaan.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier?

Na mijn schoolperiode ben ik via een andere werkgever begonnen aan VAPRO A. Hier had ik destijds moeite mee omdat ik nog jong, speels en eigenwijs was. Dit heb ik destijds niet afgerond. Bij Smurfit Kappa Roermond Papier kreeg ik de kans om deze opleiding opnieuw te volgen. Na wat ups-and-downs en een stok achter de deur (toekomst van de kinderen) ben ik hier geslaagd voor mijn VAPRO A en ben ik meteen doorgegaan met het volgen van VAPRO B. Toen ik geslaagd was voor VAPRO A, ben ik van omroller naar de stofvoorbereiding gegaan. Dit werkgebied interesseerde mij. Hier werk je namelijk afwisselend binnen en buiten en is er veel variatie. Het proces spreekt mij ook aan: van balen oud papier tot pulp vermalen in een juiste verhouding zodat het vervolgens op de papiermachine kan.

Wat zou je tegen familie en vrienden willen zeggen, die ook overwegen om bij Smurfit Kappa Roermond Papier te werken?

Het is een goed bedrijf met een fijne werksfeer en waar je veel doorgroeimogelijkheden vindt. Als je zelf de intrinsieke motivatie en de capaciteiten hebt, heb je hier meer dan voldoende doorgroeimogelijkheden. De collega’s zijn leuk en de werkdruk is ook goed. Smurfit Kappa Roermond Papier is een sociale werkgever die ook rekening houdt met je persoonlijke situatie.

De drie tips van Danny

Zorg voor een goede motivatie

Toon interesse en laat zien dat je stappen wilt maken.

Sta sterk in je schoenen

Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft en staat voor wie je bent.

Wees leergierig

Sta open voor vernieuwing, het leren van nieuwe dingen en stel vooral vragen als je iets niet weet!

Ontdek Smurfit Kappa Roermond Papier

Heb je interesse gekregen in een baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier? Of wil je simpelweg meer lezen over deze grote, lokale werkgever? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond