Maak kennis met het lokale talent van Smurfit Kappa Roermond Papier

Het Roermond van Thijs

Bij Smurfit Kappa Roermond Papier werken iedere dag honderden mensen om van oud papier weer nieuw papier te produceren. Zo ook lokaal talent en papiermaker Thijs van Neer. Thijs geniet van zijn werk (dichtbij huis) en heeft veel afwisseling qua werkzaamheden. Samen met zijn vriendelijke collega’s heeft hij het hier erg naar zijn zin. Lees snel verder om het verhaal van Thijs bij dit Roermondse bedrijf te ontdekken.

Het verhaal van Thijs lezen
Thijs van Neer bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Hallo Thijs! Waarom ben jij bij Smurfit Kappa Roermond Papier aan de slag gegaan en waarom werk je hier nog steeds?

Hiervoor liep ik stage bij de bekende papierfabriek in Swalmen. Ik vond het product interessant en besloot daarom hierin verder te gaan. Specifiek zocht ik een stabiel, gezond en groot bedrijf dat werkte met een 5-ploegensysteem en waar ik als procesoperator aan de slag zou kunnen gaan. Dit heb ik allemaal bij Smurfit Kappa Roermond Papier gevonden. Ik heb leuke collega’s, veel afwisseling qua werkzaamheden en iedere dag is anders. Daarnaast wissel ik ook aan de machine zelf. De ene dag ben ik droger en de andere dag ben ik papiermaker. Mede dankzij deze diversiteit werk ik hier nog altijd met veel plezier.

Duidelijk verhaal Thijs. Had de locatie van Smurfit Kappa Roermond Papier invloed op jouw keuze om hier aan de slag te gaan?

Ja, ik ben namelijk zelf woonachtig in Swalmen en houd niet van lange reisafstanden. Daarnaast ben ik ook in Roermond opgegroeid. Op dit moment is mijn reistijd 10 minuten met de auto, 20 minuten met de fiets, rennend een half uur en te voet 50 minuten. Ik ga vaak met de fiets van mijn huis naar het werk en ren dan terug naar huis. De dag erna ren ik weer naar het werk en fiets ik terug. Alleen in de nachtdienst ga ik met de auto.

Goed bezig! Wat leuk dat je op verschillende manieren naar het werk kan reizen. Heel wat anders: hoe zou je de bedrijfscultuur bij Smurfit Kappa Roermond Papier omschrijven?

We hebben hier een grote variatie aan mensen. Het zijn vooral veel leuke, grappige collega’s die altijd voor je klaar staan. Iedereen zet een tandje bij zodra het nodig is en iedereen is kritisch zodat we een goed en kwalitatief sterk product kunnen verantwoorden. Ook de bedrijfsfeestjes zijn hier ontzettend leuk. Met ons 75-jarig bestaan was er bijvoorbeeld een groot feest en hadden we rondleidingen voor de familie. We hebben ook een goede personeelsvereniging die voor leuke uitjes zorgt. Bijvoorbeeld met z’n allen naar de Efteling, samen karten en nog veel meer.

‘Zodra de mogelijkheid kwam om te promoveren, hebben ze mij meteen het vertrouwen gegeven om door te groeien en mijn kansen te benutten. Dat is mij altijd goed bijgebleven.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier?

De promotie naar papiermaker en de waardering en het vertrouwen die ik daarmee kreeg is me altijd bijgebleven. Toen ik aan het leren was voor de functie papiermaker waren er drie papiermakers in dienst bij de machine waar ik werkzaam was. Hiervan hebben er twee een andere functie gekregen waardoor ze mij het vertrouwen hebben gegeven om het proces snel aan te leren. Ze zagen de potentie in mij en dat werd meteen benut.

Wat zou je tegen familie en vrienden zeggen als ze vragen hoe het is om bij Smurfit Kappa Roermond Papier te werken?

Bij Smurfit Kappa Roermond Papier werk ik met fijne collega’s en verricht ik meestal fysiek lichte werkzaamheden als de machine loopt. Zodra er een papierbreuk is, moeten we wel wat harder werken maar dan staat ook iedereen paraat om te helpen. De sfeer onderling is zeer gezellig en gemoedelijk.

Tot slot, wat zou je verder nog willen vertellen over het bedrijf tegen onbekenden die wellicht ook bij Smurfit Kappa Roermond Papier aan de slag willen?

Het is een stabiel en zeker bedrijf dat bij goed functioneren je alle ruimte en mogelijkheden biedt om verder te groeien. Het product is duurzaam en het productieproces is zeer interessant, milieuvriendelijk en recyclebaar. Het is een zeer zorgzaam, stabiel en veilig bedrijf. Hier zijn geen fluctueringen, het bedrijf loopt het hele jaar door. Kortom: een mooie en interessante werkgever in de regio.

 

Ontdek Smurfit Kappa Roermond Papier

Heb je interesse gekregen in een baan bij Smurfit Kappa Roermond Papier? Of wil je simpelweg meer lezen over deze grote, lokale werkgever? Lees dan snel verder.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond