Geniet van een perfecte werk- en privébalans

Maak de stap en kom naar Roermond

Wist je dat Roermond perfect aansluit op al jouw wensen voor een betere werk- en privébalans? In deze regio kun je met jouw technische achtergrond direct overal werken, ongeacht je opleidingsniveau. Bespaar een hoop reistijd en ga lekker lokaal aan de slag bij een van de vele mooie werkgevers. Voor je kinderen zijn er hier ontzettend veel scholen waar ze van harte welkom zijn, óók voor het vervolgonderwijs. Laat ons je vertellen waarom Roermond jouw leven een flinke boost kan geven.

Kansen in Roermond ontdekken
Mannen pauze in Roermond

Werken in Roermond past perfect bij jou

In Roermond en omgeving staan de lokale werkgevers te trappelen om jou welkom te heten. Waarom? Omdat technische talenten in deze regio hard nodig zijn. Jouw opleidingsniveau is hier minder relevant. Zolang je een technische achtergrond hebt, zit je hier goed en liggen de banen voor het oprapen. Grote multinationals (met een hart voor Roermond) zoals Smurfit Kappa Roermond Papier en ROCKWOOL hebben áltijd een baan die bij je past. Bij deze bedrijven zet je gegarandeerd de volgende stap in je carrière. Bovendien bieden deze werkgevers ook de mogelijkheid om intern verder te leren. Zo staat jouw carrière nooit stil. Ook op de omliggende bedrijventerreinen en de bijbehorende werkgevers staan er veel mooie kansen op jou te wachten. Een ding is zeker: met een baan in Roermond zet jij absoluut de volgende stap in je carrière én geniet je van een gunstig woon- werkklimaat.

Banen in de techniek ontdekken
Techniek bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Onderwijs voor jouw kids

Een vaak voorkomend vooroordeel is dat Roermond over weinig scholen beschikt. Dit is namelijk niet het geval! In Roermond en omgeving zitten ontzettend veel scholen, ongeacht de levensfase van jouw kind(eren). Primair onderwijs, voortgezet onderwijs, vervolgonderwijs én speciaal onderwijs: je vindt het hier allemaal. Sterker nog: de scholen in Roermond vallen regelmatig (inter)nationaal in de prijzen! Zo staat het onderwijs bij Wings Agora internationaal bekend om haar unieke vorm van lesgeven en heeft het praktijkonderwijs als eerste school in Midden-Limburg het predikaat ‘excellent’ ontvangen. Er is dus geen enkele reden om te twijfelen over de kwantiteit of de kwaliteit van het onderwijs in Roermond. Ook voor het vervolgonderwijs zit je hier goed. Met honderden mbo-opleidingen in Roermond ontvangen jouw kinderen praktisch én doelgericht onderwijs. Ook het hoger onderwijs is dankzij prima verbindingen eenvoudig bereikbaar. Maak zelf kennis met het onderwijsaanbod van Roermond.

Ontdek het onderwijs in Roermond
Studenten in Roermond

Ontdek het onderwijsaanbod van Roermond

Scroll omlaag en ontmoet de scholen

Onderwijs in Roermond

Bezoek tip!

Maak gebruik van het interactieve kaartje en ontdek de scholen in deze regio. Ongeacht de levensfase van je kinderen is er een passende school in Roermond en omgeving te vinden.

BS St. Theresia

Maak kennis met basisschool St. Theresia in Boukoul!

OBS De Stapsteen

Maak kennis met Openbare Basisschool De Stapsteen in Herten!

Hubertusschool

Maak kennis met de Hubertusschool in Herten!

Basisschool Neel

Maak kennis met basisschool Neel

Bisschoppelijk College Broekhin

Maak kennis met Bisschoppelijk College Broekhin

Gilde Opleidingen

Maak kennis met Gilde Opleidingen

Yuverta Roermond

Maak kennis met Yuverta Roermond

Niekée Roermond

Maak kennis met Wings Niekée Roermond

Vrijeschool Christophorus

Maak kennis met Vrijeschool Christophorus

Basisschool de Zonnewijzer

Maak kennis met basisschool de Zonnewijzer

Basisschool De Steenen Brug

Maak kennis met basisschool De Steenen Brug

Basisschool Vincent van Gogh

Maak kennis met basisschool Vincent van Gogh

Islamitische Basisschool Roermond Alhambraa

Maak kennis met Islamitische Basisschool Alhambraa

ROER College Schöndeln

Maak kennis met ROER College Schöndeln

Synergieschool

Maak kennis met de Synergieschool

Basisschool Lambertus

Maak kennis met basisschool Lambertus

Basisschool De Octopus

Maak kennis met basisschool De Octopus

NT2 Mundium College

Maak kennis met NT2 Mundium College

Roermond Station

Vanuit het station van Roermond ben je razendsnel op je werk, hogeschool of universiteit dankzij prima treinverbindingen met de nabijgelegen steden.
Eindhoven: 60 minuten (trein)
Venlo: 30 minuten (trein)
Maastricht: 40 minuten (trein)
Sittard: 30 minuten (trein)

Bezoek tip!

Maak gebruik van het interactieve kaartje en ontdek de scholen in deze regio. Ongeacht de levensfase van je kinderen is er een passende school in Roermond en omgeving te vinden.
Ruime keuze uit scholen voor alle niveau's
Ook veel opties voor het vervolgonderwijs
Hoger onderwijs eenvoudig bereikbaar
Een gezonde werk- en privébalans

Geniet van meer tijd voor jezelf en je gezin

Met een baan in de buurt bespaar je een hoop kostbare tijd die je normaal kwijt bent aan onnodig woon-werkverkeer. Als je aan de slag gaat bij een van de lokale werkgevers zal je merken dat je plotseling meer tijd over hebt voor jezelf en je gezin. Voor het werk je kinderen naar school brengen? Geen probleem. Met de fiets naar het werk? Tuurlijk! En na je werkdag samen met je gezin de binnenstad verkennen? Ook dat is absoluut mogelijk. Ervaar zelf hoe werken in Roermond jouw privéleven een boost geeft. Maak ondertussen alvast kennis met het unieke culture aanbod van Roermond.

Genieten in Roermond ontdekken
Winkelen met kids in Roermond