Sekisui Alveo

Montageweg 6

6045 JA Roermond

  • Europese marktleider in schuimtoepassingen.
  • Onderdeel van de mondiale SEKISUI CHEMICAL Group.
  • Ruim 400 medewerkers werkzaam in Roermond.

Ontmoet Sekisui Alveo

Sekisui Alveo AG werd in 1971 opgericht in Luzern, Zwitserland en behoort al sinds 1973 tot het wereldwijd opererende Japanse chemiebedrijf Sekisui Chemical Group. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 23.000 werknemers en 150 dochterbedrijven. in Roermond is Sekisui Alveo al sinds 1973 actief. In de fabriek in Roermond werken ruim 400 medewerkers iedere dag om sterke, duurzame en hoogwaardige schuimproducten te produceren voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Lees verder om meer over dit mooie bedrijf in Roermond te ontdekken.

Lees meer over Sekisui Alveo in Roermond
Werken bij Sekisui Alveo in Roermond

Wereldwijde behoefte aan producten uit Roermond

Als toonaangevende Europese producent op het gebied van schuimtechniek kunnen de schuimproducten uit Roermond rekenen op wereldwijde interesse. Zo wordt het product Alveolit, een polyolefineschuim, ingezet in diverse sectoren. Denk hierbij aan de interieurbekleding van de meeste Europese autofabrikanten, tapes voor grote medische merken maar ook de bouw- en installatiewereld. Een ander populair product is Alveolen, een veelzijdig polyolefineschuim. Dit product wordt vaak verwerkt in sneakers en is een geliefd product in de wereld van de orthopedie. Ook de luchtvaart en scheepsbouw zijn fan van dit veelzijdige product. De producten van Sekisui Alveo in Roermond worden dus overal ter wereld en in ontzettend veel industrieën gebruikt.

Lees meer over productontwikkeling bij Sekisui Alveo
Bedrijventerrein Roerstreek Sekisui Alveo 3

Made in Roermond

Sekisui Alveo in Roermond kent maarliefst 6 verschillende productiehallen. In deze productiehallen komt het productportfolio van het bedrijf tot leven. Iedere productiehal heeft zijn eigen focus. Zo is er een productiehal voor generieker foam met een brede inzet zoals voor zolen van schoenen, (fitness- en yoga)matten en ondergronden voor sportvelden. Maar er zijn ook productiehallen met een specifiek gelieerd product. Zo worden de schuimproducten voor de automobielindustrie gemaakt in één hal waar men deze producten uitstekend kan produceren.

Ontdek alle producten van Sekisui Alveo
Werken bij Sekisui Alveo in Roermond

Een globaal betrokken, maatschappelijke onderneming

Bij Sekisui Alveo is CSR (Corporate Social Responsibility) meer dan alleen een modern trefwoord. Het plichtbewuste bedrijf zet zich bij de dagelijkse bedrijfsvoering actief in om de gestelde doelen te halen. Niet alleen op economisch vlak maar zeker ook met betrekking tot de ecologische en sociale aspecten. Concreet streeft Sekisui Alveo vier strategische doelen na: het ontwikkelen en optimaliseren van milieuvriendelijke producten, het verder reduceren van negatieve uitwerkingen van de bedrijfsvoering op het milieu door CO2-emissie reductie, het boverderen van de stedelijke biodiversiteit en het implementeren van een milieubewuste ondernemingscultuur. Sekisui Alveo is bovendien al vijf jaar op rij opgenomen in de ‘Global 100 Most Stustainable Corporations in the World’ wat duidelijk aangeeft dat het bedrijf haar duurzaamheidsdoelen waarmaakt.

Meer lezen over CSR bij Sekisui Alveo
Werken bij Sekisui Alveo
Doorgroeien met het Alveo Education Center

Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Als werknemer bij Sekisui Alveo is er altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo is het mogelijk voor medewerkers om het Lean opleidingstraject te volgen waarmee ze meer kennis en ervaring opdoen op het gebied van procesoptimalisatie. Met in-company opleidingstrajecten (via het Alveo Education Center) zoals bijvoorbeeld de opleiding tot operator niveau 2 of 3, geeft het bedrijf haar medewerkers de kans om verder te groeien. Iedereen met een goede motivatie en wilskracht om te leren is van harte welkom. Met het eigen opleidingscentrum ontvangen (nieuwe) medewerkers bovendien trainingen zodat ze het werk kunnen uitvoeren. Een baan bij Sekisui Alveo is daarom altijd een verstandig besluit en inclusief een mooi toekomstperspectief.

Ontdek de doorgroeikansen bij Sekisui Alveo
Werken bij Sekisui Alveo in Roermond

Werken bij Sekisui Alveo in Roermond

Werken bij Sekisui Alveo in Roermond? Goed idee! Bij dit bedrijf heerst namelijk een positieve sfeer. Of je nu werkzaam bent in de productie of op kantoor, men is hier altijd bereid om elkaar te helpen. Ondanks dat Sekisui Alveo deel uitmaakt van een grote wereldwijde organisatie is de sfeer en stemming in Roermond vooral erg collegiaal en informeel. Veiligheid en kwaliteit voeren de boventoon. De werkomgeving en de productieprocessen zijn bovendien heel erg schoon en het werk is fysiek niet zwaar belastend. Je ziet dankzij een duidelijk beleid geen afval in de productiehallen. Werken bij Sekisui Alveo in Roermond doe je dus in een schone, veilige omgeving en met vriendelijke, betrokken collega’s en een laagdrempelig management. Lees snel verder en ontdek wat voor kansen er op jou staan te wachten bij dit mooie bedrijf.

Ontdek alle vacatures bij Sekisui Alveo
Werken bij Sekisui Alveo in Roermond
Lees de verhalen van het lokale talent

De bekende gezichten van Sekisui Alveo

De medewerkers van Sekisui Alveo in Roermond zijn net zo divers als de innovatieve schuimproducten zelf. Je ontmoet hier mensen die al 40 jaar onderdeel uitmaken van de organisatie én medewerkers die pas vrij recent bij het bedrijf werkzaam zijn. Op iedere afdeling maak je kennis met vriendelijke collega’s en bijbehorende speciale verhalen. Lees zelf de verhalen van de mensen die bij Sekisui Alveo in Roermond werken.

Werken bij Sekisui Alveo Gisele

Het verhaal van Gisele

Gisele werkt sinds kort als inkoop assistent bij Sekisui Alveo. Ook voor jonge talenten als Gisele zijn er hier veel (door)groeikansen. Lees snel verder en ontdek haar verhaal.

Lees het verhaal van Gisele
Werken bij Sekisui Alveo Martijn Hendrix

Het verhaal van Martijn

Als instructeur bij het Alveo Education Centre (AEC) tilt Martijn al jaren de talenten binnen het bedrijf naar een hoger niveau. Ontdek zijn verhaal.

Lees het verhaal van Martijn
Werken bij Sekisui Alveo Joyce 2

Het verhaal van Joyce

Joyce is als procesoperator al tientallen jaren werkzaam bij Sekisui Alveo. Ontdek haar verhaal.

Lees het verhaal van Joyce

Vacatures bij Sekisui Alveo

Bekijk de volgende uitgelichte vacatures bij Sekisui Alveo en ontdek jouw carrièremogelijkheden.

Gezocht: Assistant Purchaser bij Sekisui Alveo
Gezocht: Proces Operator bij Sekisui Alveo
Techniek
Gezocht: Junior Controller bij Sekisui Alveo
Techniek