Maak kennis met het lokale talent van Sekisui Alveo

Het Roermond van Joyce

Bij Sekisui Alveo in Roermond werken iedere dag meer dan 400 medewerkers aan innovatieve schuimtoepassingen voor klanten over de hele wereld. Een van deze medewerkers is lokaal talent Joyce Schmitz. Joyce werkt al sinds 1999 bij Sekisui Alveo en is dus duidelijk een vaste kracht binnen de organisatie geworden. Als procesoperator levert ze een belangrijke bijdrage aan het succes van de organisatie. Wil je weten hoe Joyce bij dit bedrijf terecht is gekomen en hoe het haar bevalt? Lees dan snel verder!

Ontdek het verhaal van Joyce
Werken bij Sekisui Alveo Joyce

Hallo Joyce! We zijn allemaal erg benieuwd: hoe ben je bij Sekisui Alveo terecht gekomen en waarom werk je hier nog steeds?

Ik ben in 1999 bij Sekisui Alveo begonnen, destijds als extruder-operator. Ik had een familielid dat al 10 jaar bij het bedrijf werkzaam was en zodoende ben ik met Sekisui Alveo in contact gekomen. Ik  vind dat Sekisui Alveo een mooi bedrijf is met goede arbeidsvoorwaarden waardoor het een fijne plek is om te mogen werken. Ik voel me echt een aanwinst voor het bedrijf. Daarom werk ik hier ook nog altijd met veel plezier, het bedrijf is een stukje van mij geworden!

Wow, met zo’n lange werkgeschiedenis bij het bedrijf heb je vast veel mogen meemaken. Had de locatie van Sekisui Alveo destijds al invloed op jouw keuze om hier te gaan werken?

De locatie van Sekisui Alveo was zeker een groot voordeel, ik kan namelijk met de fiets binnen 5 minuten op het werk zijn, heerlijk! Ik was ook daadwerkelijk op zoek naar een baan binnen een straal van 8km, lekker dicht bij huis.

Klinkt goed! Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Sekisui Alveo omschrijven?

Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd. Het bedrijf is nu dubbel zo groot qua aantal medewerkers als toen ik hier begon! Veranderingen brengen altijd uitdagingen met zich mee maar alles went als je het maar een kans geeft. Samen werken met de mensen uit de productie is en blijft altijd heel fijn, we hebben hier nog wat voor elkaar over en zorgen voor elkaar. Dat is tegenwoordig toch best uniek denk ik.

‘In tijden waarin mijn privéleven wat uitdagingen bracht, heeft Sekisui Alveo mij altijd goed geholpen. Zo kon ik op andere afdelingen uithelpen toen ik tijdelijk mijn eigen werk niet kon doen. Het is mooi om bij een bedrijf te werken waar men echt met je meedenkt.’

Heb je misschien een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Sekisui Alveo?

Ik heb in al mijn jaren bij Sekisui Alveo heel veel mogen leren en doen. Zo heb ik in verband met persoonlijke situaties soms op verschillende afdelingen kunnen bijspringen. Ik ben hier nog altijd dankbaar voor dat zoiets mogelijk was. Het is fijn dat Sekisui Alveo je altijd probeert te helpen en samen zoekt naar een goede oplossing. Daarnaast zijn de informele feestjes zoals de BBQ’s altijd erg leuk, hiermee krijg je een nog betere ‘klik’ met collega’s.

Als je vrienden of familie op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Sekisui Alveo te werken, wat zou je dan zeggen?

Grappig dat je dit vraagt, vroeger hadden we namelijk wel eens open dagen voor familie en vrienden. Op zo’n dagen heb ik toen mijn familie kunnen laten zien wat voor werkzaamheden ik zoal verricht. Zoiets doe je toch met een bepaalde trots. Het zou geen gek idee zijn om deze open dagen weer wat vaker te doen. Ik zeg in ieder geval altijd dat Sekisui Alveo een prachtig bedrijf is om voor te werken en met keurige arbeidsvoorwaarden.

Heb je misschien nog een interessant of pakkend feitje over werken bij Sekisui Alveo wat de meeste mensen niet weten?

We hebben bij Sekisui Alveo een hechte band met elkaar. Je collega’s zijn hele belangrijke mensen want met een fulltime baan heb je misschien zelfs meer contact met je collega’s dan met je thuisfront. Het is daarom fijn dat de werksfeer hier zo goed is.

Tot slot, heb je een tip voor iemand die bij Sekisui Alveo zou willen werken?

Ik zeg altijd: vraag eens een gesprek aan. Kom zelf ervaren hoe het hier is en ontdek of het goed voelt. Gewoon doen!

 

Ontdek Sekisui Alveo

Heb je interesse gekregen in een baan bij Sekisui Alveo in Roermond? Of wil je simpelweg meer lezen over deze grote, lokale werkgever? Lees dan snel verder!

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond