Maak kennis met het Alveo Education Center

Doorgroeien bij Sekisui Alveo

Bij Sekisui Alveo in Roermond krijg je alle ruimte om te kunnen groeien in je vakgebied. Met het eigen Alveo Education Center (afkorting: AEC) is er namelijk voor iedere medewerker, zowel vaste krachten als flexkrachten, de mogelijkheid om interne opleidingen te volgen. Met eigen lesmateriaal, interne instructeurs en samenwerkingsverbanden met het lokale onderwijs zorgt Sekisui Alveo ervoor dat gepassioneerde medewerkers zich kunnen ontwikkelen voor de werkzaamheden van de toekomst. Lees snel verder om te ontdekken hoe de bedrijfsschool van Sekisui Alveo te werk gaat.

Ontdek het Alveo Education Center
Werken bij Sekisui Alveo in Roermond
Opleidingen voor medewerkers sinds 2004

Jarenlange ervaring met opleidingstrajecten

Al vanaf 2004 biedt Sekisui Alveo via het eigen Alveo Education Center gestructureerde opleidingstrajecten aan. De bedrijfsschool werd destijds opgericht om procesoperators gedegen kennis- en vaardigheden mee te geven voor zowel de huidige als de toekomstige werkzaamheden. Tegenwoordig worden met interne instructeurs en de coordinator AEC de operators stapsgewijs en met eigen lesmateriaal op het gewenste niveau gebracht. Verder biedt het Alveo Education Center veel meer opleidingstrajecten en trainingen. Niet alleen voor operators, ook voor andere vakgebieden en voor ieder niveau. Ongeacht of de medewerker in kwestie ervaring heeft of niet, er is bij Sekisui Alveo ruimte en persoonlijke begeleiding beschikbaar om verder te groeien.

Het Alveo Education Center en het onderwijs

Nauwe samenwerking met lokale partners

Sekisui Alveo was al vóór de oprichting van het AEC een gecertificeerd en erkend leerbedrijf voor mbo-opleidingen in de techniek. Deze samenwerking met het onderwijs is alleen maar intensiever geworden. Zo zijn er projecten geweest met lokale onderwijsinstellingen waarin jongeren tussen de 17 en 27 jaar in drie jaar tijd het landelijk erkende operator diploma behaalden en hierna als vakbekwaam operator aan de slag konden gaan.

Tegenwoordig verzorgt het Alveo Education Center in samenwerking met Technicom in-house en klassikale trajecten tot operator niveau 2 en 3 (BBL). Ieder jaar start er voor werknemers een nieuwe klas wat laat zien dat er altijd voldoende medewerkers de kans krijgen en grijpen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen Sekisui Alveo.

Bedrijventerrein Roerstreek Sekisui Alveo 3
E-learning en programma's voor high potentials

Opleidingen en trainingen voor de toekomst

De wereld van de techniek staat nooit stil. Het Alveo Education Center is zich hiervan bewust en focust zich daarom ook op de ontwikkelingen in de techniek en werkwijzen van de toekomst. Zo begint het AEC binnenkort met e-learnings, waardoor het voor medewerkers eenvoudiger wordt om trainingen en opleidingen op ieder gewenst moment te kunnen volgen. Dit jaar gaat Sekisui Alveo in de productie papierloos werken. Operators zullen worden getraind om te werken met tablets, een hele mooie uitdaging. Om deze overgang vloeiend te laten verlopen, faciliteert het AEC in opleiding, kennis en kunde. Daarnaast zal het Alveo Education Center bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een Lean organisatie. Jaarlijks worden er meerdere groepen medewerkers getraind in de Lean Green Belt door het LMI (Lean Management Instituut).

Werken bij Sekisui Alveo in Roermond

Ontdek Sekisui Alveo

Wil je meer te weten komen over Sekisui Alveo als aantrekkelijke werkgever? Klik dan vooral verder en kom meer te weten over de bedrijfscultuur, producten die Sekisui Alveo in Roermond maakt, bekende gezichten op de werkvloer én mogelijke carrièrekansen.