Maak kennis met het talent van Sekisui Alveo

Het Roermond van Martijn

Met ruim 400 medewerkers worden er bij Sekisui Alveo in Roermond iedere dag innovatieve schuimtoepassingen gemaakt voor klanten over de hele wereld. Een bekend gezicht bij Sekisui Alveo in Roermond is Martijn Hendrix, instructeur van het Alveo Education Centre (AEC). Martijn werkt al ruim 21 jaar bij deze internationale werkgever. Lees snel verder en ontdek het complete verhaal van Martijn bij Sekisui Alveo.

 

Ontdek het verhaal van Martijn
Werken bij Sekisui Alveo Martijn Hendrix

Hallo Martijn! Je hebt een lange werkgeschiedenis bij Sekisui Alveo, we zijn heel benieuwd hoe je hier terecht bent gekomen.

21 jaar geleden besloot mijn eerste werkgever om de productie naar het buitenland te verplaatsen. Ik heb toen meteen gesolliciteerd bij Sekisui Alveo op de functie van procesoperator. Ik hoorde toen al veel positieve geluiden van mensen uit mijn kennissenkring. Deze geluiden blijken te kloppen want ik werk hier nog steeds, hetzij inmiddels wel in een andere functie.

Wat goed om te horen dat het werk nog altijd goed bevalt. Was je destijds als werkzoekende op zoek naar een baan in de regio?

Je kijkt als werkzoekende natuurlijk naar de locatie van een werkgever. De afstand van thuis naar Sekisui Alveo is voor mij prima te overbruggen en met mooi weer kan ik zelfs met de fiets naar het werk, wat wil je nog meer!

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Sekisui Alveo omschrijven?

Toen ik hier startte viel het mij meteen op hoe enorm iedereen met het bedrijf en elkaar was verbonden. Verder waren er veel mensen van mijn eigen leeftijd werkzaam en dat maakte dat het meteen als ’thuiskomen’ voelde. Dit was voor mij toen wel echt een ‘eyeopener’. Natuurlijk maak je met zo’n lang dienstverband ook veel veranderingen mee, dat hoort er nou eenmaal bij. De functie van instructeur die ik nu uitoefen is mij echt op het lijf geschreven en geeft me nog altijd veel voldoening.

 

‘Het feit dat hier nog veel collega’s zijn die al meer dan 20 jaar bij het bedrijf werkzaam zijn geeft aan dat het hier qua collegialiteit goed zit.’ 

Heb je een bijzondere ervaring of herinnering die te maken heeft met jouw baan bij Sekisui Alveo?

Dat ik na 10 jaar de stap van operator naar instructeur heb kunnen maken is toch wel blijven hangen bij me. Het ging niet allemaal vanzelf maar het heeft me wel heel veel gebracht en me laten ontwikkelen tot wie ik nu ben.

Als je familie of vrienden op een verjaardag moet uitleggen hoe het is om bij Sekisui Alveo te werken, wat zou je dan zeggen?

Ik ben van mening dat het altijd is wat je er zelf van maakt. Ik doe mijn werk met enorm veel plezier en het geeft mij erg veel energie en voldoening om met mensen bezig te zijn. Collega’s helpen en naar een hoger niveau tillen geeft mij echt een kick. Het toeval wil dat het hierom draait bij mijn functie!

Tot slot, heb je misschien een interessant en pakkend feitje over werken bij Sekisui Alveo?

Ik denk dat de hechte band met collega’s hier echt uniek is. Natuurlijk heb je voor een groot deel zelf in de hand welke contacten je onderhoudt maar ik ben zelf erg blij met de vele persoonlijke contacten met collega’s (en zelfs ex-collega’s). Ik denk dat dit iets is wat je mag koesteren. Bij Sekisui Alveo werken veel collega’s met meer dan 20 jaar ‘op de teller’ bij het bedrijf, dat geeft aan dat het met de collegialiteit hier goed zit.

 

 

Ontdek Sekisui Alveo

Heb je interesse gekregen in een baan bij Sekisui Alveo? Of wil je graag meer weten over deze mondiale organisatie met een hart voor Roermond? Lees dan snel verder.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond