Roermond volgens Gerard

Maak kennis met Gerard Nizet. Nadat hij onder andere in Nijmegen en Utrecht heeft gewoond, kwam Gerard in 2016 terug naar zijn geboortestad Roermond. Samen met zijn partner woont hij op dit moment in de historische Voorstad St. Jacob. Hoe hebben de charmes van Roermond hem weten over te halen om terug te keren? En hoe ervaart Gerard Roermond als woonplaats? Lees hier zijn verhaal!

Lees het verhaal van Gerard
Gerard Nizet inwoner van Roermond

Hallo Gerard! Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Waar woon je en waarom deze plek?

Ik ben in 1950 in de binnenstad (Bakkerstraat) geboren. Na studies in Nijmegen, Tilburg, Amsterdam en Leiden en een druk docentenbestaan (Aardrijkskunde en Economie in Brabant en Utrecht) en theateractiviteiten, een gezin, kinderen en kleinkinderen, kwam ik met mijn huidige partner in 2016 terug naar mijn geboortestad. Ik wilde wel in (of dichtbij) het stadscentrum wonen en de voorstad bij Maas en Roer was ideaal.

Na verschillende woonplekken ben je dus toch weer teruggekomen naar jouw geboortestad Roermond, wat fijn! Wat maakt wonen in Voorstad St. Jacob zo aantrekkelijk?

Ik woon er pas sinds 2016. Het is een oude historische plek vlakbij het drukke centrum en toch woon je er rustig en is het makkelijk contacten met buurtgenoten aan te gaan.

Welk gevoel roept het contact met buurtgenoten op?

Gezellige mensen op leeftijd en hier en daar een jong gezin. Wij hebben hier een wij-gevoel. Zeker niet het afstandelijke wat ik ervoer in de Randstad.

‘Mijn tip: zoek de medemens op in je buurt, engageer je sociaal.’

Hoe zit het met de voorzieningen in de Voorstad St. Jacob?

Eigenlijk is alles dichtbij.. over de Steenen Brug!

Hoe ziet de toekomst eruit? Zijn jullie van plan om nog lang in Roermond te blijven wonen?

Aangezien we ook een deel van het jaar in Portugal wonen en het leven ons daar zeer bevalt, zullen we ons opmaken om daar permanent te gaan wonen. Maar we blijven Roermond bezoeken, zolang het kan.

Zou je andere mensen aanraden om in de Voorstad St. Jacob te wonen?

Het is een mooie buurt, maar niet goedkoop en parkeren is duur en beperkt. Ik hoop dat het project ‘Roerdelta’ in fase 2 en 3 duurzaam en verkeersluw zal worden. Hopelijk zal het ook voor mensen met een kleine portemonnee en aantrekkelijk woonklimaat worden. Eerlijk gezegd ben ik toch bang dat de aandacht van de politiek vooral naar de ‘happy few’ zal gaan.

Wat maakt Roermond uniek volgens jou?

Roermond is niet te groot. Ook is de stad centraal gelegen met goede verbindingen (al mag de verbinding per trein richting Nijmegen wel verbeterd worden) lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. De omgeving is qua natuur en cultuur afwisselend. Roermond heeft een rijke culturele traditie en is historisch van betekenis. Het leven is hier bourgondisch en er zijn winkels en terrassen genoeg.

Een hoop unieke elementen dus. Tot slot, welke tip zou je willen delen met (nieuwe) bewoners?

Zoek de medemens op in je buurt. Engageer je sociaal. Houd het milieu schoon en zoek vooral de fiets en het wandel- en loopgebeuren op. Blijf opkomen voor een leefbare voorstad met behoud van het eigen karakter.

 

Meer verhalen lezen

Ontdek nog meer verhalen van andere (nieuwe) inwoners en werknemers die met veel plezier in Roermond en omstreken wonen en werken. Verdiep je in de verhalen en laat je inspireren!

Meer verhalen van inwoners lezen
Carriere mannen in Roermond