Proteion

  • Dichtbij de cliënt: aandacht voor de kleine momenten maakt een gewone dag bijzonder.
  • Verbindend in de regio: binnen en buiten onze organisatie, met huisarts, ziekenhuis en andere samenwerkingspartners.
  • Groei & Bloei: talenten krijgen bij Proteion de kans om zich te ontwikkelen met eigen opleidingstrajecten en leren in de praktijk.
Enthousiaste cliënten

Het verhaal van mevrouw Lomm

Mevrouw Lomm is een bekend gezicht voor de medewerkers van Proteion RCG in Roermond: “Nadat mijn man was overleden, raadden mijn kinderen me aan om naar de dagbesteding te gaan. Ze dachten dat het me goed zou doen en dat is ook zo. Ik voel me thuis toch een beetje eenzaam en ben graag onder de mensen. Voor mij is de dagopvang daarom een mooie oplossing. In het begin kwam ik twee dagen, nu kom ik hier vier dagen per week.” Bij de dagopvang heeft mevrouw Lomm het prima naar haar zin: “We doen veel verschillende activiteiten: we gymmen, zijn creatief bezig of gaan zingen. Soms pingpongen we zelfs!”. De zorg is echter niet eenzijdig: “Ik heb nog altijd veel verdriet van de gebeurtenissen in het verleden. Met Hülya van Proteion kan ik hier gelukkig goed over praten, ze begrijpt dat. En als ze zelf een moeilijke tijd heeft, probeer ik haar te steunen. Ik weet dat je zelf je verdriet moet verwerken maar het is ook fijn als er iemand naar je luistert”. Lees meer mooie verhalen over Proteion en haar cliënten.

Mevrouw Lomm Proteion in Roermond
Het verhaal van Joelle van den Camp

Een bijzondere loopbaan bij Proteion

Bij Proteion krijgt iedereen de kans om te groeien. Dat bewijst wijkverpleegkundige Joelle van den Camp. Ze begon haar carrière bij Proteion als stagiaire en is inmiddels al ruim 8 jaar een belangrijke kracht in de organisatie. Joelle geniet van het contact dat ze heeft met de verschillende cliënten en de diversiteit aan werkzaamheden. Inmiddels volgt ze de masteropleiding ‘gezondheidsinnovatie’ waarmee ze zich verder kan specialiseren in de zorgwereld. Benieuwd naar het verhaal van Joelle? Klik dan verder en bekijk de video.

Luister naar het verhaal van Joelle
Groei en bloei

Jezelf ontwikkelen bij Proteion

”Iets betekenen voor andere mensen en hen een goede dag bezorgen, dat is zo mooi aan werken in de zorg. Daarom ben ik op mijn 45e als zij-instromer gestart aan de opleiding verzorgende IG. Ik voel me echt gesteund en mag meteen volop meedraaien bij Proteion Roncalli in Roermond. We zijn het traject gestart met een leuke, uiteenlopende groep en hopen dat we met z’n allen slagen.” – Vivianne Theunissen

 

Bekijk jouw doorgroeimogelijkheden in de zorg bij Proteion.
Vivianne Proteion Roermond
Het verhaal van Jolanda Rutten

Een werkdag bij Proteion

”Mijn dagen beginnen om zeven uur s ’ochtends bij de voordeur van de eerste cliënt. Samen met de cliënt starten we de dag: ik maak het ontbijt klaar, zet de verwarming aan en zorg dat ze gewassen en aangekleed is. Na een gezellig praatje verwijst ze me naar de deur. ‘Veel plezier met de andere mensen’, zegt ze altijd. Op een gemiddelde dag heb ik zo’n acht tot tien cliënten die ik bezoek. Het mooie aan dit werk is dat je bij de mensen thuis komt. Dat zorgt voor een huiselijke, gemoedelijke sfeer. Het is prachtig om de lach op de gezichten te zien als je ze hebt kunnen helpen. Dat geeft heel veel voldoening en daar doe je het voor.”

Lees meer verhalen over de thuiszorg bij Proteion
Jolanda Rutten Proteion in Roermond

Proteion in Roermond

Ben je nieuwsgierig naar de aanwezigheid van Proteion in Roermond? Lees dan vooral verder. Deze bekende en lokale zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg is namelijk ook in Roermond duidelijk aanwezig. Ontdek zelf de verschillende soorten zorg die Proteion in Roermond aanbiedt.

Proteion RCG in Roermond

Proteion RCG

Proteion RCG is een bijzonder zorgcentrum in de binnenstad van Roermond, grenzend aan het Munsterplein. In dit zorgcentrum biedt Proteion (o.a.) intensieve zorg en begeleiding aan mensen met lichamelijke en psychogeriatrische zorgvragen.

Meer lezen over Proteion RCG
Proteion Roncalli in Roermond

Proteion Roncalli

Aan de rand van de binnenstad en in de buurt van de populaire wijk Maasniel ligt Proteion Roncalli. In dit gezellige zorgcentrum zijn de bewoners van alle gemakken voorzien.

Meer lezen over Proteion Roncalli
Proteion Thuiszorg in Roermond

Proteion Thuiszorg

Wie tijdelijk of langdurig thuis zorg nodig heeft, kan rekenen op het wijkteam van Proteion. De verpleegkundigen en verzorgenden zijn de vertrouwde gezichten voor de dagelijkse zorg én de schakel met andere zorgverleners.

Meer lezen over Proteion Thuiszorg
Proteion Schoon in Roermond

Proteion Schoon

De thuishulp van Proteion Schoon is een onmisbare schakel in de zorg. Een vertrouwd gezicht dat de kleine momenten gewoon bijzonder maakt en cliënten helpt om zelfstandig te blijven.

Meer lezen over Proteion Schoon

Verhalen van bekende gezichten bij Proteion

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van medewerkers die bij Proteion in Roermond en omgeving werkzaam zijn? De volgende medewerkers vertellen je graag meer over werken (én leren) bij Proteion. Lees vooral verder en kom meer te weten over werken bij Proteion.

Het verhaal van Ruben

Ruben Jacobs werkt als verpleegkundige bij Proteion Thuiszorg. Met deze dankbare baan biedt Ruben zorg aan cliënten in Roermond en omgeving. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan vooral verder!

Het verhaal van Merve

Merve was al werkzaam bij Proteion in de thuiszorg, maar had de wens om door te groeien. Door middel van een leer- en werktraject tot verzorgende heeft Merve de ruimte…

Het verhaal van Paul

Paul werkt als specialist ouderengeneeskunde bij Proteion voornamelijk bij Proteion RCG in Roermond. Mede dankzij de wederzijdse waardering en goede communicatie onderling werkt Paul met veel plezier bij Proteion. Nieuwsgierig…

Vacatures bij Proteion

Interesse in een baan in de lokale zorg? Ontdek dan zelf de volgende uitgelichte carrièremogelijkheden bij Proteion!

Gezocht: Wijkverpleegkundige bij Proteion
Ontdek de functie: Wijkverpleegkundige bij Proteion
Gezocht: Bijbaan thuishulp bij Proteion in Roermond
Ontdek de functie: bijbaan thuishulp bij Proteion in Roermond!