Proteion

  • Dichtbij de cliënt: aandacht voor de kleine momenten maakt een gewone dag bijzonder.
  • Verbindend in de regio: binnen en buiten onze organisatie, met huisarts, ziekenhuis en andere samenwerkingspartners.
  • Groei & Bloei: talenten krijgen bij Proteion de kans om zich te ontwikkelen, met eigen opleidingstrajecten en leren in de praktijk.
Zorg Proteion Roermond
Enthousiaste cliënten

Het verhaal van mevrouw Lomm

Mevrouw Lomm is een bekend gezicht voor de medewerkers van Proteion RCG in Roermond: “Nadat mijn man was overleden, raadden mijn kinderen me aan om naar de dagbesteding te gaan. Ze dachten dat het me goed zou doen en dat is ook zo. Ik voel me thuis toch een beetje eenzaam en ben graag onder de mensen. Voor mij is de dagopvang daarom een mooie oplossing. In het begin kwam ik twee dagen, nu kom ik hier vier dagen per week.” Bij de dagopvang heeft mevrouw Lomm het prima naar haar zin: “We doen veel verschillende activiteiten: we gymmen, zijn creatief bezig of gaan zingen. Soms pingpongen we zelfs!”. De zorg is echter niet eenzijdig: “Ik heb nog altijd veel verdriet van de gebeurtenissen in het verleden. Met Hülya van Proteion kan ik hier gelukkig goed over praten, ze begrijpt dat. En als ze zelf een moeilijke tijd heeft, probeer ik haar te steunen. Ik weet dat je zelf je verdriet moet verwerken maar het is ook fijn als er iemand naar je luistert”. Lees meer mooie verhalen over Proteion en haar cliënten.

Mevrouw Lomm Proteion in Roermond
Het verhaal van Joelle van den Camp

Een bijzondere loopbaan bij Proteion

Bij Proteion krijgt iedereen de kans om te groeien. Dat bewijst wijkverpleegkundige Joelle van den Camp. Ze begon haar carrière bij Proteion als stagiaire en is inmiddels al ruim 8 jaar een belangrijke kracht in de organisatie. Joelle geniet van het contact dat ze heeft met de verschillende cliënten en de diversiteit aan werkzaamheden. Inmiddels volgt ze de masteropleiding ‘gezondheidsinnovatie’ waarmee ze zich verder kan specialiseren in de zorgwereld. Benieuwd naar het verhaal van Joelle? Klik dan verder en bekijk de video.

Luister naar het verhaal van Joelle
Groei en bloei

Jezelf ontwikkelen bij Proteion

”Iets betekenen voor andere mensen en hen een goede dag bezorgen, dat is zo mooi aan werken in de zorg. Daarom ben ik op mijn 45e als zij-instromer gestart aan de opleiding verzorgende IG. Ik voel me echt gesteund en mag meteen volop meedraaien bij Proteion Roncalli in Roermond. We zijn het traject gestart met een leuke, uiteenlopende groep en hopen dat we met z’n allen slagen.” – Vivianne Theunissen

 

Bekijk jouw doorgroeimogelijkheden in de zorg bij Proteion.
Vivianne Proteion Roermond
Het verhaal van Jolanda Rutten

Een werkdag bij Proteion

”Mijn dagen beginnen om zeven uur s ’ochtends bij de voordeur van de eerste cliënt. Samen met de cliënt starten we de dag: ik maak het ontbijt klaar, zet de verwarming aan en zorg dat ze gewassen en aangekleed is. Na een gezellig praatje verwijst ze me naar de deur. ‘Veel plezier met de andere mensen’, zegt ze altijd. Op een gemiddelde dag heb ik zo’n acht tot tien cliënten die ik bezoek. Het mooie aan dit werk is dat je bij de mensen thuis komt. Dat zorgt voor een huiselijke, gemoedelijke sfeer. Het is prachtig om de lach op de gezichten te zien als je ze hebt kunnen helpen. Dat geeft heel veel voldoening en daar doe je het voor.”

Lees meer verhalen over de thuiszorg bij Proteion
Jolanda Rutten Proteion in Roermond

Proteion in Roermond

Ben je op zoek naar een zorgbaan in Roermond? Dan heeft Proteion tal van vacatures en opleidingsmogelijkheden voor jou. Een paar voorbeelden van onze zorgcentra en teams in de wijk vind je hieronder.

Proteion RCG

Bijzonder zorgcentrum in de binnenstad van Roermond, aan het Munsterplein. In dit zorgcentrum biedt Proteion (o.a.) intensieve zorg en begeleiding aan mensen met lichamelijke en psychogeriatrische zorgvragen.

Meer lezen over Proteion RCG

Proteion Roncalli

Aan de rand van de binnenstad en in de buurt van populaire wijk Maasniel ligt Proteion Roncalli. In dit gezellige zorgcentrum zijn de bewoners van alle gemakken voorzien.

Meer lezen over Proteion Roncalli

Proteion Thuiszorg

Wie tijdelijk of langdurig zorg thuis nodig heeft, kan rekenen op het wijkteam van Proteion. De verpleegkundigen en verzorgenden zijn de vertrouwde gezichten voor de dagelijkse zorg én de schakel met andere zorgverleners.

Meer lezen over Proteion Thuiszorg

Proteion Schoon

De thuishulp van Proteion Schoon is een onmisbare schakel in de zorg. Een vertrouwd gezicht dat de kleine momenten gewoon bijzonder maakt en cliënten helpt om zelfstandig te blijven.

Meer lezen over Proteion Schoon

Werken bij Proteion

Ontdek de volgende carrièremogelijkheden bij Proteion.

Renate Frenken, recruiter
Gezocht: Verpleegkundige bij Proteion RCG Munster
Gezocht: Verpleegkundige IG Intramuraal bij Proteion
Ontdek de functie: Verzorgende IG Intramuraal bij Proteion
Gezocht: Wijkverpleegkundige bij Proteion
Ontdek de functie: Wijkverpleegkundige bij Proteion
Gezocht: Verzorgende IG in de wijk bij Proteion
Ontdek de functie: Verzorgende IG in de wijk bij Proteion
Gezocht: Verpleegkundige Intramuraal bij Proteion
Ontdek de functie: Verpleegkundige Intramuraal bij Proteion
Renate Frenken, recruiter