Het verhaal van Leonie

Leonie Bokhorst, verpleegkundige en EVV’er bij zorgcentrum Proteion RCG in Roermond, wisselt sinds februari het werken bij zorgcentrum Proteion RCG af met werken in de wijk in Roermond. Een gewoon bijzondere manier van werken waarbij ze beide werelden kan ontdekken! In dit verhaal vertelt Leonie over een werkdag in het zorgcentrum én een werkdag in de wijk.

Lees het verhaal van Leonie
Werken bij Proteion in Roermond

Hallo Leonie! Bedankt dat je tijd voor ons vrijmaakt. Zou je ons kunnen vertellen hoe en werkdag bij Proteion RCG eruitziet? 

De koffie staat al klaar als ik het restaurant van Proteion RCG binnenloop. Hier doen we samen met alle afdelingen de overdracht met de nachtdienst. Zo kunnen we meteen kijken of er zaken zijn die we samen kunnen oplossen. Daarna begint de ochtendzorg en delen we met z’n tweeën de medicijnen uit. Ondertussen wordt er af en toe gebeld. Dat is echt een verschil met de thuiszorg. Als je intramuraal werkt, doen de bewoners altijd een beroep op je. Het is vanzelfsprekend dat je er voor hen bent en dat je hen zo snel mogelijk komt helpen. Ik loop mee met de artsenvisite en dan is het alweer tijd om het eten te verzorgen. ’s Middags verwerk ik alles in het dossier van de bewoners. Als EVV’er probeer ik in de middag tijd te maken voor contact met de bewoner of zijn naasten en de administratie. Ook is er dan ruimte om samen te zitten met de studenten die ik begeleid.

Wat vind je het leukst aan jouw baan bij Proteion?

”De afwisseling in het werk vind ik erg leuk. Toch begon het een beetje te kriebelen. Ik ben na mijn studie meteen bij RCG aan de slag gegaan. Daarom was ik benieuwd wat er nog meer mogelijk is. De mogelijkheid om eens in de wijk mee te kijken, heb ik dan ook met beide handen aangegrepen

‘Ondanks dat ik bij cliënten te gast ben, is het vertrouwen vanaf het begin groot. Ze laten je letterlijk in hun leven toe en dat vind ik heel bijzonder.’

Wat voor werkzaamheden verricht je op dit moment het meest?

Na mijn inwerkperiode, werk ik nu zelfstandig als verpleegkundige in de wijk in Roermond. De Kemp, de Kapellerlaan en de Donderberg zijn mijn werkgebied. Veel is op loopafstand en dat vind ik heerlijk. Het geeft me een gevoel van vrijheid om tijdens werktijd buiten te lopen. De cliënten kijken uit naar je komst. Het 1 op 1-contact is heel fijn. Ondanks dat ik bij cliënten te gast ben, is het vertrouwen vanaf het begin groot. Ze laten je letterlijk in hun leven toe en dat vind ik heel bijzonder. Ik merk dat hun zelfredzaamheid over het algemeen groter is dan die van de bewoners bij RCG. Daar stimuleren we de bewoners ook om zoveel mogelijk zelf te doen, maar dit lukt soms simpelweg niet.

Zijn er veel verschillen qua werken in de wijk en werken bij het zorgcentrum?

”Verpleegtechnisch verschilt het werk niet zoveel. Intramuraal (in het zorgcentrum) heb je altijd collega’s in de buurt. Dat is in de wijk anders. Toch kan ik altijd op het team terugvallen. Voor de dubbelcontrole bij het medicijnen toedienen werken we in de wijk met een handige app. Een collega van een andere zorgorganisatie kijkt via de app mee. Ik werk nu twee ochtenden in de wijk. Dat helpt de thuiszorg om de planning rond te krijgen én het maakt mijn werk interessanter. Win, win, dus!

Werken bij Proteion

Wil jij net als Leonie een gewoon bijzondere baan? Klik dan hier voor alle vacatures en begin hier je gewoon bijzondere uitdaging. Meer weten over werken bij Proteion in Roermond? Lees dan gerust verder!

Meer lezen over werken bij Proteion
Werken bij Proteion in Roermond