Het Roermond van Merve

Bij Proteion is iedereen met een hart voor persoonlijke zorg van harte welkom, ook als je nog geen zorgachtergrond hebt. Een goed voorbeeld hiervan is lokaal talent Merve Enikonu. Merve was al bij Proteion als thuishulp werkzaam toen ze de kans kreeg om het leer-werktraject tot verzorgende te volgen. Nu krijgt Merve de kans om alle theorie meteen toe te passen in het zorgcentrum in Roermond. Ben je benieuwd naar het verhaal van Merve en haar ervaringen? Lees dan snel verder!

Ontdek het verhaal van Merve
Proteion Roermond Merve

Hallo Merve! We zijn erg benieuwd: waarom werk je bij Proteion en hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik werkte bij Proteion Schoon als thuishulp toen ik een interne oproep zag voor helpende handen bij zorgcentrum Proteion Roncalli in Roermond. Daar heb ik op gereageerd en zo ben ik bij het zorgcentrum terechtgekomen. Hier ontdekte ik dat dit helemaal bij me past omdat je echt een band opbouwt met de bewoners en met de collega’s. Afgelopen winter ontdekte ik het leer-werktraject tot verzorgende. Toen dacht ik meteen: ‘dit is mijn kans!’ Inmiddels ga ik 2 dagen (binnenkort nog maar 1 dag) naar Gilde Opleidingen voor de theorie en enkele opdrachten. De rest van de week werk ik bij het zorgcentrum in Roermond en kan ik dat wat ik heb geleerd meteen toepassen.

Wat een leuk verhaal zeg, en wat fijn dat je bij Proteion kunt doorgroeien. Had de locatie (Roermond) destijds eigenlijk invloed op jouw keuze om hier te gaan werken?

In principe wel. Ik woon zelf in Weert en Roermond is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Proteion Roncalli (het zorgcentrum) ligt op steenworp afstand van het station dus ik ben zeer snel op locatie. Bovendien is Roermond natuurlijk ook een mooie en fijne stad om in te werken.

Goed om te horen, Merve. Hoe zou je de cultuur en sfeer bij Proteion en zorgcentrum Roncalli omschrijven?

Als ik op het werk kom voelt het als thuiskomen. Mijn collega’s zijn ook mijn vrienden en dit zorgt voor een hele fijne en open sfeer.

‘Een van mijn mooiste herinneringen is van een client die haar familie miste en zich eenzaam voelde. Door samen te praten en activiteiten te doen voelt ze zich nu een stuk beter en vrolijker.’ ‘Deze bijzondere en dankbare ervaringen maken het werk heel waardevol.’

Wat is tot nu toe je mooiste herinnering aan werken bij Proteion Roncalli?

Dat is een goede vraag! Je maakt heel veel mooie herinneringen in de zorg. Een herinnering die mij altijd zal bijblijven is het verhaal van een bewoonster die haar familie erg miste. Ze was erg verdrietig en voelde zich alleen. Door samen activiteiten te doen en te praten, voelde ze zich een stuk beter. In een zorgcentrum bouw je echt een band op, het voelt eigenlijk als familie. De bewoonster heeft inmiddels ook weer het familiegevoel terug dankzij het praten en door de leuke dingen die we samen doen. Nu is ze weer vrolijk. Zo’n bijzondere momentjes samen maken het werk heel dankbaar en waardevol.

Als je familie en vrienden op een verjaardag vragen hoe het is om bij Proteion te werken en te leren, wat zou je dan zeggen?

Het werken bij Proteion is erg fijn en geeft een familiegevoel. Je bouwt een sterke band op met de mensen die hier wonen en werken. Iedereen is ook erg behulpzaam. Als ik ergens tegenaan loop of hulp nodig heb, kan ik altijd bij mijn collega’s terecht.

Wat is een leuk feitje over werken bij Proteion wat de meeste mensen niet weten?

Proteion is een vrij grote organisatie maar dit merk je niet als je er werkt. Het voelt juist erg verbonden en klein. De korte lijntjes en de makkelijke manier van communiceren zorgen voor een thuisgevoel.

Heb je misschien advies over werken bij Proteion?

Proteion is een mooie organisatie om voor te werken. Er zijn veel locaties, doorgroeimogelijkheden en het heeft een open en warme bedrijfscultuur. Als je graag in de zorg wilt werken raad ik je aan om de vacatures eens te bekijken. Er zit zeker iets tussen dus ga er vooral voor! Bekijk ook eens de opleidingsvacatures als je nog geen diploma hebt. Zo kun je namelijk werken en leren tegelijk. Dit heb ik ook gedaan en daar ben ik ontzettend blij om.

Tot slot, welke tips zou je aan toekomstige, nieuwe collega’s willen geven?

Als je ergens tegenaan loopt of ergens hulp bij nodig hebt, maak dit dan duidelijk bij je directe collega’s, teamleider of de desbetreffende afdeling binnen Proteion. Iedereen is erg behulpzaam en helpt je graag. En als je graag wilt doorgroeien, twijfel dan niet maar probeer het gewoon! Zo ben ik 2,5 jaar geleden van Turkije naar Nederland verhuisd. Ik sprak de taal nog niet en dacht weinig kans te maken op werk. En kijk mij nu eens! Ik heb officieel het B1 taalniveau behaald en geniet nu van een leuke baan waarbij ik ook nog eens kan doorgroeien. Er zijn heel veel mogelijkheden binnen Proteion dus pak vooral je kans!

Wil jij net als Merve tegelijkertijd werken en leren in de zorg? Klik dan hier voor de opleidingsvacature verzorgende en begin dit najaar aan een gewoon bijzondere uitdaging.

Ontdek Proteion

Heb je interesse gekregen in een baan bij Proteion? Of wil je simpelweg meer lezen over deze lokale, betrokken werkgever? Lees dan snel verder.

Meer verhalen van Roermondse werknemers

Lees nóg meer verhalen

Er zijn nog veel meer inspirerende verhalen van de werknemers uit deze regio. Klik snel verder en lees de verhalen van andere medewerkers die bij de lokale bedrijven met veel plezier en enthousiasme werkzaam zijn.

Meer verhalen lezen
Carriere mannen in Roermond